ΣύνδεσηΣύνδεση

Επισημάνσεις ασφάλειας

Important Message Τονίζουμε ότι η ταυτότητα των πωλητών, ιδίως των ιδιωτών, δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως από εμάς. Πρόσφατα, έχουν δυστυχώς προκύψει απόπειρες απάτης μη σοβαρών πωλητών. Παρακαλείστε λοιπόν να τηρείτε τις ακόλουθες οδηγίες ασφαλείας:

Γενικές υποδείξεις


 • Μην στέλνετε ποτέ χρήματα σε άγνωστους εμπόρους, μέσω υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων. Μην πληρώνετε ποτέ τα ρολόγια σας μέσω της Western Union.
 • Ελέγχετε πάντοτε τα στοιχεία του πωλητή. Πολλές φορές μπορείτε να διασταυρώσετε μέσω διαδικτύου τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ή τις αναφορές εμπειριών άλλων αγοραστών. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε από τον έμπορο να σας στείλει περαιτέρω στοιχεία, εικόνες ή έγγραφα για το ρολόι που σας ενδιαφέρει.
 • Μπορείτε να πραγματοποιήσετε και προσωπικά την αγορά και να παραλάβετε το ρολόι σε κάποιον ασφαλή χώρο. Σας συνιστούμε να επιλέξετε κάποιον χώρο που προστατεύεται ή παρακολουθείται, όπως, για παράδειγμα, κάποιο κοσμηματοπωλείο.
 • Κατά την επικοινωνία με έναν πωλητή μέσω του συστήματος μας, δεν κοινοποιούμε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Έτσι σας προστατεύουμε από άτομα που θα θελήσουν να στοχοποιήσουν την πλατφόρμα μας, εφαρμόζοντας μεθόδους phishing και άλλες πρακτικές εξαπάτησης.
 • Σε περίπτωση που κάποια προφορά σας φανεί ύποπτη, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ομάδα Υποστήριξης της Chrono24, τηλεφωνικά (+49 721 96693-900) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (support@chrono24.com). Μια ύποπτη προσφορά γίνεται αντιληπτή, για παράδειγμα, λόγω της σημαντικά χαμηλότερης τιμής της, σε σχέση με την αγοραία τιμή.

Παροχή υπηρεσιών καταπίστευσης


 • Ελέγχετε επακριβώς την αξιοπιστία των σελίδων ή των συμβάσεων καταπίστευσης που σας προτείνονται. Οι απατεώνες δημιουργούν συχνά πλαστές σελίδες στο διαδίκτυο. Ελέγχετε, επίσης, τη γνησιότητα ακόμη και εγγράφων από σοβαρές εταιρίες, όπως οι Ernst & Young, DHL ή TNT.
 • Εφόσον για τη διεκπεραίωση της συναλλαγής χρησιμοποιήσετε κάποιον πάροχο υπηρεσιών καταπίστευσης, ζητήστε όλα τα στοιχεία απευθείας από τον πάροχο. Μη βασίζεστε σε προωθημένα ηλεκτρονικά μηνύματα του πωλητή.

Trusted Checkout


 • Μπορείτε να χρησιμοποιείτε άμεσα, εύκολα και με ασφάλεια, την υπηρεσία Trusted Checkout της Chrono24 για τις αγορές σας. Ο τρόπος λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής περιγράφεται εδώ.
 • Προς αποφυγή κακόβουλης χρήσης, κατά τη χρήση της υπηρεσίας Trusted Checkout, ελέγξτε στην περιοχή myChrono24 όλα τα αντίστοιχα δεδομένα, προτού προβείτε στην πληρωμή. Εκεί μπορείτε να παρακολουθείτε με ακρίβεια την όλη διαδικασία και να έχετε πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά δεδομένα. Εάν λάβετε ασυνήθιστα ή ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας.

Γενικές υποδείξεις


 • Ελέγχετε πάντοτε εάν το ποσό έχει πράγματι πιστωθεί στο λογαριασμό σας (ανεξάρτητα εάν αφορά τράπεζα, PayPal, κτλ.), συνδεόμενοι απευθείας στον προσωπικό σας λογαριασμό, προτού αποστείλετε το είδος. Μη βασίζεστε σε προωθημένα ηλεκτρονικά μηνύματα του πωλητή ή υποτιθέμενα ηλεκτρονικά μηνύματα επιβεβαίωσης.
 • Οι ενδιαφερόμενοι που σας προσφέρουν μεγαλύτερο ποσό από εκείνο που ζητάτε θα πρέπει να ελέγχονται για την αξιοπιστία τους.
 • Μην εμπιστεύεστε έγγραφα ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία σας ζητούν να αποστείλετε κάποιο είδος. Ελέγχετε πάντοτε εάν έχει πιστωθεί το εν λόγω ποσό στον τραπεζικό σας λογαριασμό.
 • Προσοχή σε ενδιαφερόμενους που επικοινωνούν μαζί σας μέσω SMS. Σας ζητείται να προβείτε σε αδικαιολόγητες επιστροφές χρημάτων, μέσω πλαστών ηλεκτρονικών μηνυμάτων του PayPal ή πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως, της Royal Bank. Ελέγχετε πάντοτε εάν έχει πιστωθεί το εν λόγω ποσό στον τραπεζικό σας λογαριασμό.
 • Μπορείτε να πραγματοποιήσετε και προσωπικά την πώληση και να παραδώσετε το ρολόι σε κάποιον ασφαλή χώρο. Σας συνιστούμε να επιλέξετε κάποιον χώρο που προστατεύεται ή παρακολουθείται, όπως, για παράδειγμα, κάποιο κοσμηματοπωλείο.
 • Κατά την επικοινωνία με έναν αγοραστή μέσω του συστήματος μας δεν κοινοποιούμε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Έτσι σας προστατεύουμε από άτομα που θα θελήσουν να στοχοποιήσουν την πλατφόρμα μας εφαρμόζοντας μεθόδους phishing και άλλες κακόβουλες πρακτικές.

Παροχή υπηρεσιών καταπίστευσης


 • Ελέγχετε επακριβώς την αξιοπιστία των σελίδων ή των συμβάσεων καταπίστευσης που σας προτείνονται. Οι απατεώνες δημιουργούν συχνά πλαστές σελίδες στο διαδίκτυο. Ελέγχετε, επίσης, τη γνησιότητα ακόμη και εγγράφων από σοβαρές εταιρίες, όπως οι Ernst & Young, DHL ή TNT.
 • Εφόσον για τη διεκπεραίωση της συναλλαγής χρησιμοποιήσετε κάποιον πάροχο υπηρεσιών καταπίστευσης, ζητήστε όλα τα στοιχεία απευθείας από τον πάροχο. Μη βασίζεστε σε προωθημένα ηλεκτρονικά μηνύματα του αγοραστή.

PayPal


 • Εφόσον συμφωνήσετε με τον αγοραστή την εξόφληση μέσω PayPal, ελέγξτε εάν έχει πράγματι πιστωθεί το εν λόγω ποσό στον λογαριασμό σας στο PayPal, προτού αποστείλετε το είδος. Βασίζεστε αποκλειστικά στο υπόλοιπο που βλέπετε στο δικό σας λογαριασμό στο PayPal και όχι σε δήθεν ηλεκτρονικά μηνύματα επιβεβαίωσης του PayPal.

Προεξόφληση / τραπεζικό έμβασμα


 • Εφόσον συμφωνήσετε με τον αγοραστή την εξόφληση μέσω τραπεζικού εμβάσματος, ελέγξτε εάν έχει πιστωθεί το εν λόγω ποσό στον τραπεζικό σας λογαριασμό, προτού αποστείλετε το είδος. Βασίζεστε αποκλειστικά σε πληροφορίες που σας παρέχει η δική σας τράπεζα και όχι σε υποτιθέμενα ηλεκτρονικά μηνύματα επιβεβαίωσης.
 • Μην εμπιστεύεστε έγγραφα ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία σας ζητούν να αποστείλετε κάποιο είδος. Ελέγχετε πάντοτε εάν έχει πιστωθεί το εν λόγω ποσό στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Πληρωμή με επιταγή


 • Προσοχή σε επιταγές εξωτερικού. Τα χρήματα πιστώνονται στο λογαριασμό σας αρχικά με κάθε επιφύλαξη. Φυσικά, μπορείτε να δείτε το ποσό στον τραπεζικό σας λογαριασμό, ωστόσο, εάν η επιταγή αποδειχθεί ακάλυπτη, το ποσό θα ανακληθεί από την τράπεζα στη συνέχεια.

Trusted Checkout


 • Ποτέ δεν θα σας γνωστοποιήσουμε τη διεύθυνση αποστολής του αγοραστή σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε περίπτωση αγοράς μέσω Trusted Checkout. Αυτή θα την βρείτε αποκλειστικά στην περιοχή εμπόρου. Εκεί μπορείτε να παρακολουθείτε με ακρίβεια την όλη διαδικασία και να έχετε πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά δεδομένα. Εάν λάβετε ασυνήθιστα ή ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας.