Πάνω από 400.000 ρολόγια ασφαλισμένα με την προστασία αγοραστή
Πώληση ρολογιού - επιλέξτε τρόπο

Ως ιδιώτης

Πάνω από 2.500 επιτυχημένοι ιδιώτες πωλητές κάθε μήνα.

Πώληση ρολογιού

Ως επαγγελματίας

Ανοίξτε τις πόρτες του καταστήματός σας σε 500.000 λάτρεις ρολογιών καθημερινά.

Γίνετε έμπορος Chrono24
Δωρεάν υπολογισμός αξίας
Τι αξία έχει το ρολόι σας;
Regulateur

Η συλλογή Regulateur εντυπωσιάζει με τα εκλεπτυσμένα μοτίβα στο καντράν. Και άλλα εξαρτήματα του ρολογιού φτιάχνονται χειροποίητα. Το μοτίβο Guilloche προσδίδει στο Regulateur τον μοναδικό του χαρακτήρα. Το Guilloche είναι ένα κομψό διακοσμητικό μοτίβο μεταξύ τους εμπλεκόμενων γραμμών.

Subscription

Η συλλογή Subscription συνδυάζει μεγαλόπρεπες επιφάνειες με κλασσικά σχεδιαστικά στοιχεία. Μοτίβα αραβόσιτου ή Moirée ομορφαίνουν το καντράν σας. Η κομψή εικόνα τονίζεται με τους μη έκκεντρους δείκτες Breguet, τους ρωμαϊκούς αριθμούς και μία κορώνα σε σχήμα κρεμμυδιού. Η παρατήρηση του μηχανισμού είναι δυνατή μέσω του κρυστάλλου ζαφειριού.

Skelett

Η σειρά Skelett επιτρέπει τα βλέμματα στο εσωτερικό του ρολογιού. Έτσι μπορεί να παρατηρεί κανείς τη συνεργασία των πολλών διαφορετικών εξαρτημάτων. Ο Benzinger σκελετοποιεί τα ρολόγια του με κοπιαστική λεπτοδουλειά χρησιμοποιώντας μια σέγα χρυσοχοΐας. Το γυάλινο καπάκι προσφέρει από κάτω μια εικόνα του περίτεχνου μηχανισμού.

Classic

Η συλλογή Classic αναδεικνύει την ιδιαίτερη τέχνη του Jochen Benzinger. Παρουσιάζει τον χρόνο με ασυνήθιστο τρόπο, όπως μέσω μιας ένδειξης των ωρών με κινούμενους αριθμούς. Ο Benzinger χαράσσει τον χρυσό ρότορα του χρονογράφου Classic σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη.

Μοναδικά κομμάτια για μοναδικούς ανθρώπους

Τα ρολόγια Benzinger είναι μοναδικά. Τονίζουν τη μοναδικότητα και το στιλ κάθε ιδιοκτήτη. Οι επιθυμίες του πελάτη λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση κάνοντας το κάθε ρολόι μοναδικό. Το εργαστήριο διαφυλάσσει σχεδόν ξεχασμένες τεχνικές χειροποίητης κατασκευής. Ανήκει στα ελάχιστα που κατέχουν ακόμα σε βάθος ιστορικές τεχνικές όπως η τεχνική Guilloche. Τέτοια ρολόγια δεν μπορεί κανείς να βρει πουθενά αλλού.

Παραδοσιακός διάκοσμος

Για την εγχάραξη των μοτίβων Guilloche χρησιμοποιείται μια μηχανή ηλικίας 80 ετών και βάρους 500 κιλών. Ο κολοσσός αποτελεί πόλο έλξης στις εκθέσεις ρολογιών. Η τεχνική Guilloche άγγιξε το ζενίθ της κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Χρησιμοποιούνταν για τη διακόσμηση κοσμημάτων, ειδών γραφής και πολλών μεταλλικών αντικειμένων. Σήμερα η συγκεκριμένη τέχνη αναβιώνει στη διακόσμηση μηχανικών ρολογιών.

Ο ειδικός στην εγχάραξη και την «σκελετοποίηση»

Η εγχάραξη και η «σκελετοποίηση» είναι κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ρολογιών Benzinger. Η διακόσμηση μιας επιφάνειας μέσω εγχάραξης είναι μια από τις αρχαιότερες τεχνικές χειροποίητης κατασκευής. Γύρω στο 1500 ο Albrecht Dürer οδήγησε με τις χαλκογραφίες του σε άνθηση τη χαρακτική τέχνη. Στη «σκελετοποίηση» ο Benzinger προσθέτει έναν κλειστό μηχανισμό ρολογιού με αρκετές ασυνέχειες. Έτσι κάθε ρολόι αναδεικνύεται σε ένα φιλιγκράν αριστούργημα.

Αναπαραγωγή βίντεο
Jochen Benzinger σε αποκλειστική συνέντευξη με την Chrono24
Σχετικά με τον Jochen Benzinger

Ο Jochen Benzinger, γεν. 1961, κατάγεται από τη γνωστή για την αργυροχρυσοχοΐα και την ωρολογοποιία της, πόλη Pforzheim. Εκεί μαθήτευσε δίπλα στον τοπικό πρωτομάστορα των χαρακτών. Στην τεχνική Guilloche είναι αυτοδίδακτος. Από τη δεκαετία του 1980 ακολουθεί την παράδοση διάσημων τεχνιτών Guilloche όπως ο Peter Carl Fabergé. Ο Jochen Benzinger θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μαιτρ στον εξευγενισμό των μηχανισμών ρολογιών παγκοσμίως. Στους πελάτες του συγκαταλέγονται οι IWC και Chronoswiss.