Πάνω από 71.000 χρήστες παγκοσμίως μας δίνουν 4,8 από 5 αστέρια
Πώληση ρολογιού - επιλέξτε τρόπο

Ως ιδιώτης

Πάνω από 2.500 επιτυχημένοι ιδιώτες πωλητές κάθε μήνα.

Πώληση ρολογιού

Ως επαγγελματίας

Ανοίξτε τις πόρτες του καταστήματός σας σε 500.000 λάτρεις ρολογιών καθημερινά.

Γίνετε έμπορος Chrono24
Δωρεάν υπολογισμός αξίας
Τι αξία έχει το ρολόι σας;

Βοήθεια και Συχνές Ερωτήσεις της Chrono24

Καλύτερα χρησιμοποιήστε την αναζήτηση ελεύθερου κειμένου για να βρείτε γρήγορα απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας.

Αναζήτηση ρολογιών στην Chrono24

Πώς μπορώ να βρω ένα ρολόι στην Chrono24;
Στην Chrono24 μπορείτε να βρείτε το ρολόι που επιθυμείτε μέσω της γραμμής αναζήτησης. Η σελίδα των αποτελεσμάτων της αναζήτησης σας παρέχει τη δυνατότητα επιλογής πολλών, διαφορετικών φίλτρων.

Γραμμή αναζήτησης
Η γραμμή αναζήτησης είναι ο πλέον εύκολος τρόπος για να βρείτε ένα ρολόι, αφού ήδη κατά την καταχώριση εμφανίζονται αυτόματα προτάσεις που σχετίζονται με την αναζήτησή σας.

Σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης
Η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης προσφέρει διάφορες δυνατότητες: Μπορείτε για παράδειγμα να περιορίσετε τα αποτελέσματα επιλέγοντας μάρκα, μοντέλο, κωδικό αναφοράς ή διαθεσιμότητα. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης επιλέγοντας κατά τιμή, ημερομηνία ανάρτησης και σχετικότητα και δημοτικότητα.

Πατήστε Αποθήκευση αναζήτησης, για να δημιουργήσετε μια εντολή αναζήτησης και να ενημερώνεστε σχετικά με νέες αγγελίες μέσω email.
Πώς περιορίζω τα αποτελέσματα της αναζήτησης βάσει ορισμένων αγγελιών;
Αφού αναζητήσετε ένα προϊόν μέσω της γραμμής αναζήτησης, μπορείτε να περιορίσετε επιπρόσθετα τα αποτελέσματα της αναζήτησης με τα φίλτρα που θα βρείτε στη λίστα αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα περιορίστε τα αποτελέσματα επιλέγοντας μάρκα, μοντέλο, κατάσταση ή υλικό κατασκευής. Με ένα κλικ στο περισσότερα εμφανίζονται πρόσθετες επιλογές φίλτρων. Σε κάθε κατηγορία φίλτρου μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα πολλές επιλογές. Για να απενεργοποιήσετε ξανά ένα φίλτρο, απλά αφαιρέστε το αντίστοιχο άγκιστρο επιλογής.

Με το πεδίο επιλογών, στο δεξί άνω περιθώριο της λίστας, μπορείτε να προσαρμόσετε τη σειρά ταξινόμησης των αποτελεσμάτων: Επιλέξτε ανάμεσα σε τιμή, ημερομηνία ανάρτησης, σχετικότητα και δημοτικότητα. Μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση ταξινόμησης στις Ρυθμίσεις στο προφίλ myChrono24.
Ποια είναι η σημασία του κωδικού αναφοράς ενός πολυτελούς ρολογιού;
Ο κωδικός αναφοράς ενός πολυτελούς ρολογιού ταυτοποιεί με τρόπο αδιαμφησβήτητο το μοντέλο ρολογιού. Ορισμένοι κατασκευαστές ρολογιών (π.χ. η Breitling) καθορίζουν με αυτόν και την ακριβή παραλλαγή ρολογιού (π.χ. λουράκι ρολογιού, τύπος κουμπώματος κ.λπ.).

Αγορά ρολογιών

Γενικά

Πώς μπορώ να αγοράσω ένα συγκεκριμένο ρολόι στην Chrono24;
Υπάρχουν 2 τρόποι, για να αγοράσετε ένα ρολόι στην Chrono24:

Διεκπεραίωση μέσω της Chrono24:
Σε πολλές αγγελίες μπορείτε να αγοράσετε το ρολόι απευθείας μέσω της Chrono24. Για τον σκοπό αυτό κάντε κλικ στη σελίδα της αγγελίας στο πράσινο κουμπί «Αγορά». Καταθέτετε τα χρήματά σας σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή σε όλη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Απευθείας επικοινωνία με τον πωλητή:
Εάν ο πωλητής δεν προσφέρει τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πωλητή τηλεφωνικά ή χρησιμοποιώντας το κουμπί: «Επικοινωνία με τον πωλητή». Τους όρους σχετικά με την πληρωμή και την αποστολή μπορείτε να τους συμφωνήσετε απευθείας με τον πωλητή.

Λάβετε υπόψη ότι: Αντισυμβαλλόμενoς είναι σε κάθε περίπτωση ο πωλητής.
Τι περιλαμβάνεται στην τιμή πώλησης ενός ρολογιού;
Στην τιμή πώλησης ενός ρολογιού περιλαμβάνονται διάφορες επιμέρους χρεώσεις. Αφενός για τη διαμόρφωση του κόστους σημασία έχει καθαυτή η τιμή του ρολογιού. Σε αυτήν προστίθενται, αφετέρου, πρόσθετες χρεώσεις για τη συσκευασία, την ασφάλιση, την αποστολή, τον ΦΠΑ ή τον ΦΠΑ εισαγωγής. Το ύψος των πρόσθετων χρεώσεων διαφέρει ανάλογα με το εάν παραγγείλετε το ρολόι σας από έναν πωλητή στη χώρα σας ή στο εξωτερικό. Για ακριβείς πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πωλητή.
Ποιος είναι ο αντισυμβαλλόμενός μου κατά την αγορά ενός ρολογιού;
Αντισυμβαλλόμενός σας είναι σε κάθε περίπτωση ο εκάστοτε έμπορος ή ιδιώτης πωλητής. Εάν επιλέξετε τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24, θα ενημερωθείτε σχετικά με τους όρους πώλησης κατά την εξέλιξη της διαδικασίας της συναλλαγής. Εάν αγοράσετε το ρολόι σας απευθείας από έναν έμπορο, λάβετε υπόψη τους σχετικούς ισχύοντες ΓΟΣ του εμπόρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Τι πρέπει να κάνω, εάν ο πωλητής δεν ανταποκριθεί στο αίτημά μου;
Εάν ένας πωλητής δεν απαντήσει σύντομα στο αίτημά σας, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Η Chrono24 είναι μια οnline πλατφόρμα με διεθνή δραστηριότητα με πωλητές από διάφορες χώρες. Στις εθνικές επίσημες αργίες και στις διακοπές πολλοί έμποροι έχουν κλειστά. Μια σχετική καθυστέρηση στην απάντηση των αιτημάτων είναι πιθανή και σε περιπτώσεις αυξημένης ζήτησης. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με τους πωλητές σε μία από τις γλώσσες που εμφανίζονται δίπλα από τη φόρμα και αφιερώστε χρόνο για να απαντήσετε στα μηνύματά σας.
Πού μπορώ να αναφέρω τις υποψίες μου σχετικά με τη γνησιότητα ενός προϊόντος;
Μπορείτε να αναφέρετε ένα ύποπτο προϊόν απευθείας στην αγγελία. Θα βρείτε τον σύνδεσμο Αναφορά ύποπτης αγγελίας σε κάθε αγγελία κάτω από την ενότητα Λεπτομέρειες. Παρακαλούμε, περιγράψτε τα σημεία που κινούν τις υποψίες σας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Στη συνέχεια θα ελέγξουμε την αναφορά σας και θα δρομολογήσουμε τα απαραίτητα μέτρα, εφόσον χρειαστεί.
Πώς μπορώ να αναγνωρίσω μια απομίμηση;
Στην Chrono24 ισχύει ο απόλυτος όρος, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται στους εμπόρους να διαθέτουν προς πώληση απομιμήσεις ρολογιών. Οι επαγγελματίες έμποροι ελέγχονται από εμάς και η πλειοψηφία διαθέτει προς πώληση πολυτελή ρολόγια με επιτυχία εδώ και χρόνια στην Chrono24. Το διακριτικό «Trusted Seller» είναι μια πρόσθετη ένδειξη για τη σοβαρότητα ενός εμπόρου. Εφόσον ένας έμπορος διαθέτει αποδεδειγμένα προς πώληση ένα αντίγραφο, τότε του επιβάλλεται από εμάς αποκλεισμός.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια πριν αγοράσετε το ρολόι που επιθυμείτε, ενημερωθείτε προηγουμένως για την πραγματική του αγοραία τιμή. Μάρκες ρολογιών όπως τα Rolex, Breitling και άλλα πολυτελή ρολόγια συνήθως δεν προσφέρονται για λίγες εκατοντάδες ευρώ. Γενικά ισχύει: Εάν μια προσφορά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή ή αμφιβάλλετε ως προς τη γνησιότητα του ρολογιού, είναι καλύτερο να μην προχωρήσετε στην αγορά. Αντί για αυτό αναφέρετέ μας τις υποψίες σας μέσω του συνδέσμου «Αναφορά ύποπτης αγγελίας» που θα βρείτε απευθείας στην αγγελία.

Λάβετε υπόψη ότι μερικές φορές κατά την επισκευή γνήσιων επώνυμων ρολογιών χρησιμοποιούνται ανταλλακτικά, τα οποία διαφέρουν από τα γνήσια εξαρτήματα που περιλαμβάνονταν αρχικά στο εκάστοτε συγκεκριμένο μοντέλο. Ειδικά στα Vintage ρολόγια υπάρχει ενίοτε έλλειψη ανταλλακτικών. Σε αυτή την περίπτωση ο έμπορος οφείλει να αναφέρει την αντικατάσταση των εξαρτημάτων.
Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον πωλητή ενός ρολογιού;
Μπορείτε να παραγγείλετε ένα ρολόι, η πώληση του οποίου είναι δυνατή απευθείας μέσω της Chrono24, με το πράσινο κουμπί «Αγορά». Μέσω της επιλογής «Επικοινωνία με τον πωλητή» μπορείτε να θέσετε ερωτήσεις στον πωλητή σχετικά με την αγγελία. Σε πολλούς πωλητές μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά κάνοντας κλικ στο κουμπί «Πρόταση τιμής».

Για όλες τις υπόλοιπες αγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή, κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επικοινωνία με τον πωλητή».

Ο πωλητής θα λάβει το μήνυμά σας μέσω email. Δεν διαθέτουμε πληροφορίες σχετικά με το πότε θα διαβάσει το μήνυμα ή θα απαντήσει. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή τηλεφωνικά, εφόσον έχει κοινοποιήσει τον αριθμό τηλεφώνου. Μπορείτε να δείτε τον αριθμό τηλεφώνου στη σελίδα της αγγελίας, στην ενότητα «Πωλητής».

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:

Πόσο γρήγορα είναι διαθέσιμο το προϊόν;
Τα προϊόντα είναι κατά κανόνα διαθέσιμα άμεσα ή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της εκάστοτε αγγελίας.

Αποστολή

Πόσο διαρκεί η αποστολή και σε ποιο ύψος ανέρχονται τα έξοδα αποστολής;
Σε πολλές αγγελίες επαγγελματιών εμπόρων αναγράφονται στοιχεία για το χρόνο παράδοσης και τα έξοδα αποστολής. Οι ιδιώτες πωλητές σας στέλνουν πάντα μια προσφορά, στην οποία περιλαμβάνονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες.
Από ποια μεταφορική εταιρεία θα παραδοθεί το προϊόν;
Γενικά, ο έμπορος αποφασίζει με ποια μεταφορική εταιρεία θα αποστείλει το προϊόν. Στην εκάστοτε επιβεβαίωση αποστολής μπορείτε να δείτε τη μεταφορική εταιρεία που χρησιμοποιήθηκε.
Μπορώ να παρακολουθήσω την κατάσταση εξέλιξης της αποστολής;
Θα σας ειδοποιήσουμε, μόλις το προϊόν αποσταλεί, και θα σας στείλουμε μέσω email τον κωδικό εντοπισμού, εφόσον υπάρχει.
Είμαι ασφαλισμένος έναντι ζημιών λόγω της μεταφοράς ή έναντι κλοπής;
Οι παραγγελίες που έχετε πληρώσει μέσω της υπηρεσίας Trusted Checkout ασφαλίζονται πάντα για την αποστολή, εφόσον δεν συμφωνήσετε διαφορετικά με τον έμπορο.
Μέχρι ποιο ποσό είναι ασφαλισμένη η αποστολή;
Το προϊόν ασφαλίζεται κατά την αποστολή για όλο το ποσό της αξίας του.

Αγορά από ιδιώτες πωλητές

Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά από ιδιώτες πωλητές;
Εάν θέλετε να αγοράσετε από έναν ιδιώτη πωλητή, η υπηρεσία καταπίστευσης στην Chrono24 είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος για να πληρώσετε το ρολόι. Καταθέτετε τα χρήματά σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα υποστήριξης της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας, σε περίπτωση που κάτι παρεκκλίνει από τα συμφωνηθέντα.

Στην περίπτωση που ο ιδιώτης πωλητής δεν προσφέρει την υπηρεσία καταπίστευσης στην Chrono24, σας συνιστούμε μια προσωπική συνάντηση σε έναν ασφαλή χώρο. Μια άμεση διεκπεραίωση στον επαγγελματικό χώρο ενός αξιόπιστου εμπόρου ρολογιών, ο οποίος μπορεί να ελέγξει το ρολόι απευθείας, είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος. Πιθανοί εναλλακτικοί τρόποι είναι η πληρωμή μέσω PayPal ή η χρήση υπηρεσίας καταπίστευσης από εξωτερικό πάροχο.

Αγορά από επαγγελματίες εμπόρους

Ποια ασφάλεια μου παρέχει μια εγγύηση ρολογιού;
Μια υπόσχεση εγγύησης είναι μια πρόσθετη, οικειοθελής παροχή του εμπόρου ή του κατασκευαστή με την οποία διαβεβαιώνει μια αντικειμενική αποζημίωση. Η δέσμευση εγγύησης αφορά κατά κανόνα στη λειτουργική ικανότητα επιμέρους εξαρτημάτων ή ολόκληρου του ρολογιού εντός ενός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος.

Και οι οnline έμποροι παρέχουν εν μέρει εγγυήσεις που καλύπτουν ορισμένες παροχές. Ενημερωθείτε εκ των προτέρων σχετικά με το τι καλύπτει η εγγύηση του εμπόρου και για ποιο χρονικό διάστημα ισχύει. Μετά την αγορά βεβαιωθείτε πως στην κάρτα εγγύησης αναγράφεται η ημερομηνία και πως φέρει σφραγίδα ή/και υπογραφή και πως η απόδειξη αντιστοιχεί στην κάρτα εγγύησης. Διαφορετικά η κάρτα εγγύησης μπορεί να μην γίνει αποδεκτή.
Με ποιον τρόπο ελέγχει η Chrono24 τους εμπόρους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο;
Κάθε έμπορος στην Chrono24 υπόκειται κατά την εγγραφή του σε ενδελεχή έλεγχο της ταυτότητας και της αξιοπιστίας του. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη βεβαίωση εμπορικής δραστηριότητας, καθώς και συστάσεις από άλλους εμπόρους. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις πελατών συνυπολογίζονται στην αξιολόγηση.
Τι σημαίνει το διακριτικό «Trusted Seller» για έναν έμπορο;
Κάθε έμπορος στην Chrono24 υπόκειται κατά την εγγραφή του σε ενδελεχή έλεγχο της ταυτότητας και της αξιοπιστίας τους. Το διακριτικό «Trusted Seller» χορηγείται αποκλειστικά σε εμπόρους, οι οποίοι με βάση τις εμπειρίες της Chrono24 και των χρηστών της πλατφόρμας διακρίνονται για την ιδιαίτερη συνέπεια και την αξιοπιστία τους.

Trusted Seller είναι ένας επαγγελματίας έμπορος ρολογιών και υπόχρεος στην τήρηση ορισμένων όρων. Σε αυτούς συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, ότι

 • όλα τα στοιχεία που έχει κοινοποιήσει στην πλατφόρμα ή στην Chrono24, σχετικά με το πρόσωπό του και την επιχείρησή του, είναι αληθή
 • εμπορεύεται κατ' αποκλειστικότητα γνήσια προϊόντα αξιόπιστης προέλευσης
 • οι περιγραφές της κατάστασης των προϊόντων ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ενώ επισημαίνει, γραπτώς και με εικόνες, τα ενδεχομένως υφιστάμενα ελαττώματα
 • απαντά κατά κανόνα εντός 5 εργάσιμων σε αιτήματα πελατών που λαμβάνει μέσω email της Chrono24.

Η δίκαιη διεκπεραίωση της συναλλαγής είναι πάντα απόλυτη προτεραιότητα. Στην περίπτωση προβλημάτων, ο έμπορος αναζητεί από κοινού με τον πελάτη μια λύση που να ικανοποιεί αμφότερες τις πλευρές. Η παραβίαση ενός η περισσοτέρων από τους παρόντες όρους μπορεί να επιφέρει την προσωρινή ή οριστική απώλεια του διακριτικού «Trusted Seller» ή – σε περίπτωση σοβαρών παραβιάσεων – της ιδιότητας μέλους στην Chrono24.
Από πού προέρχονται οι συστάσεις εμπόρων;
Οι έμποροι ρολογιών έχουν τη δυνατότητα στην Chrono24 να συστήνουν άλλους εμπόρους σε χρήστες. Στο πλαίσιο αυτής της δυνατότητας μπορούν να δίνουν έως και 10 συστάσεις. Τη δυνατότητα να συστήνουν άλλους εμπόρους και να λαμβάνουν συστάσεις έχουν, ωστόσο, μόνο έμποροι με τη διάκριση Trusted Seller.

Αγορά ρολογιών από το εξωτερικό

Η αγγελία είναι από το εξωτερικό. Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά και με ποιες χρεώσεις επιβαρύνομαι;
Η τιμή εμφανίζεται στην αγγελία όπως καταχωρήθηκε από τον πωλητή. Συνεπώς είναι πιθανές πρόσθετες επιβαρύνσεις, όπως τέλη εκτελωνισμού, φόροι, έξοδα αποστολής και ασφάλισης.

Αναφορικά με την ακριβή τιμή χρέωσης και τα περιλαμβανόμενα κόστη επικοινωνήστε με τον πωλητή του ρολογιού. Μπορεί να σας ενημερώσει και σχετικά με το εάν η μεταφορική εταιρεία αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας του εκτελωνισμού. Απευθυνθείτε στις αρμόδιες εθνικές τελωνειακές αρχές για να ενημερωθείτε σχετικά με τις ισχύουσες στη χώρα σας διατάξεις.

Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αγορά ρολογιών δεν υπόκειται σε δασμούς. Η εισαγωγή από τρίτη χώρα στην ΕΕ, για παράδειγμα από τις ΗΠΑ, επιβαρύνεται με ένα μικρό τέλος και τον ΦΠΑ της εισαγωγής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές της χώρας σας.
Τι είναι οι δασμολογικές επιβαρύνσεις και ο ΦΠΑ εισαγωγής;
Όταν εισάγετε ένα προϊόν στη χώρα σας, μπορεί να προκύψουν δασμολογικές επιβαρύνσεις και ΦΠΑ εισαγωγής. Χρεώνονται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές και είναι πληρωτέα, μόλις το προϊόν φτάσει στη χώρα προορισμού. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές της χώρας σας.
Πού και πώς μπορώ να πληρώσω τις δασμολογικές επιβαρύνσεις και τον ΦΠΑ εισαγωγής που προκύπτουν;
Οι επιβαρύνσεις και οι φόροι χρεώνονται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές και είναι πληρωτέα, μόλις το προϊόν φτάσει στη χώρα προορισμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις πληρώνετε τις επιβαρύνσεις και τους φόρους που προκύπτουν κατά την παράδοση απευθείας στη μεταφορική εταιρεία.

Πληρωμή

Ποιους τρόπους πληρωμής έχω στη διάθεσή μου;
Στις περισσότερες αγγελίες υπάρχει δυνατότητα πληρωμής μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24. Πληρώνετε μέσω πιστωτικής κάρτας ή εμβάσματος και καταθέτετε τα χρήματά σας στον καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου θα φυλαχθούν με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για την πληρωμή μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Εάν δεν διεκπεραιώσετε την αγορά μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24, επικοινωνήστε απευθείας με τον πωλητή, προκειμένου να διευκρινίσετε τις λεπτομέρειες της πληρωμής.
Ο πωλητής προσφέρει ως τρόπο πληρωμής μόνο την προπληρωμή μέσω εμβάσματος. Είναι αξιόπιστος αυτός ο τρόπος πληρωμής;
Καταρχήν συνιστούμε τη διεκπεραίωση μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, λάβετε υπόψη τα εξής:

Θεωρούμε πολύ σημαντικό, οι έμποροι που περιλαμβάνονται στην Chrono24 να είναι αξιόπιστοι. Κάθε έμπορος στην Chrono24 υπόκειται κατά την εγγραφή του σε ενδελεχή έλεγχο της ταυτότητας και της αξιοπιστίας του. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες όπως βεβαίωση εμπορικής δραστηριότητας, καθώς και συστάσεις από άλλους εμπόρους. Εάν ένας επαγγελματίας έμπορος προσφέρει επομένως τον τρόπο πληρωμής προπληρωμή μέσω εμβάσματος, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εναλλακτικά προσφέρεται η δυνατότητα μιας προσωπικής συνάντησης σε έναν ασφαλή χώρο για την πληρωμή σε μετρητά και την παράδοση του ρολογιού. Λάβετε υπόψη ότι η Chrono24 δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την αγορά.

Κατά την αγορά από έναν ιδιώτη πωλητή, η προπληρωμή δεν αποτελεί ασφαλή τρόπο πληρωμής. Όταν ο ιδιώτης πωλητής επιμένει για την προπληρωμή και εσείς θέλετε να αγοράσετε οπωσδήποτε το ρολόι, ελέγξτε για το δικό σας συμφέρον την αξιοπιστία του πωλητή και της προσφοράς. Μπορείτε για παράδειγμα να ζητήσετε συστάσεις ή να αποστείλετε επιπλέον φωτογραφίες του ρολογιού ή φωτογραφίες προσωπικών εγγράφων. Πιθανές εναλλακτικές αντί της προπληρωμής είναι μια προσωπική συνάντηση σε ασφαλή χώρο για την πληρωμή σε μετρητά ή η χρήση μιας αξιόπιστης υπηρεσίας καταπίστευσης. Εάν συνεχίζετε να έχετε αμφιβολίες για την αξιοπιστία του πωλητή, αποφύγετε καλύτερα την αγορά.

Πολλοί πωλητές προσφέρουν τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24. Καταθέτετε τα χρήματά σας σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά. Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:

Είναι ασφαλής η πληρωμή μέσω PayPal ή πιστωτικής κάρτας;
Συνιστούμε την ασφαλή πληρωμή μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού της Chrono24. Στην πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας ή PayPal λάβετε υπόψη τα εξής:

Μπορείτε και εσείς να συμβάλετε στη μεγαλύτερη ασφάλεια, εάν κατά την οnline αγορά με χρήση πιστωτικής κάρτας τηρείτε ορισμένους κανόνες ασφαλείας. Βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε μια κρυπτογραφημένη σύνδεση. Αυτό φαίνεται από την ένδειξη https και το σύμβολο λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο (Browser). Ελέγχετε τακτικά τις καταστάσεις χρεώσεων της πιστωτικής σας κάρτας. Πολλοί πάροχοι πιστωτικών καρτών ακολουθούν μια πολιτική μηδενικής ευθύνης (Zero-Liability-Policy), με εξαίρεση περιπτώσεις αμέλειας. Αυτό σημαίνει πως ο πελάτης δεν ευθύνεται σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένων πληρωμών με την πιστωτική σας κάρτα ενημερώστε το ταχύτερο δυνατό τον εκδότη/πάροχο της πιστωτικής κάρτας. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους αγοράς με χρήση PayPal επικοινωνήστε απευθείας με την υπηρεσία πληρωμών PayPal. Λάβετε επίσης υπόψη ότι σε περίπτωση πληρωμής προς «Φίλους και οικογένεια» δεν καλύπτεστε από την προστασία αγοραστή της PayPal και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να σας παράσχουμε καμία υποστήριξη.
Μπορώ να πραγματοποιήσω την αγορά μου μέσω υπηρεσίας καταπίστευσης;
Στις περισσότερες αγγελίες υπάρχει δυνατότητα πληρωμής μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24. Καταθέτετε τα χρήματά σας στον καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά. Περισσότερες πληροφορίες για την πληρωμή μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Εάν η πληρωμή μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24 δεν είναι δυνατή, λάβετε υπόψη τα εξής:

Πιθανώς στη χώρα σας διατίθενται και άλλες αξιόπιστες υπηρεσίες καταπίστευσης για τη διεκπεραίωση της συναλλαγής. Συγκεντρώστε εκ των προτέρων ακριβείς πληροφορίες στα πλαίσια της επιλογής μιας υπηρεσίας καταπίστευσης.

Για τη χρήση μιας υπηρεσίας καταπίστευσης πρέπει να συμφωνεί τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής. Εφόσον χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία καταπίστευσης, ζητήστε όλα τα στοιχεία απευθείας από τον πάροχο. Μη βασίζεστε σε προωθημένα email του πωλητή.

Επιστροφή

Τι προβλέπεται σχετικά με τους όρους επιστροφών;
Πριν από την αγορά ενός ρολογιού πρέπει να ενημερωθείτε για τους ισχύοντες όρους επιστροφών του εμπόρου. Ορισμένοι έμποροι κάνουν δεκτές επιστροφές μόνο εφόσον οι αυτοκόλλητες ετικέτες ασφαλείας δεν έχουν αφαιρεθεί και η συσκευασία του ρολογιού δεν έχει ανοιχθεί. Για το δικό σας συμφέρον επιστρέψτε το ρολόι μόνο με ασφαλισμένη αποστολή και τηρήστε την αναφερόμενη προθεσμία που ισχύει για τις επιστροφές. Σας συνιστούμε, πριν στείλετε την επιστροφή, να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για να διευκρινίσετε επακριβώς τη διαδικασία.
Τι πρέπει να κάνω στην περίπτωση που θέλω να επιστρέψω ένα προϊόν;
Στην περίπτωση αγοράς μέσω της υπηρεσίας Trusted Checkout: Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, επικοινωνήστε αμέσως με την ομάδα υποστήριξής πελατών της εταιρείας μας, τηλεφωνικά (+49 721 96693-920) ή μέσω email (withdraw@chrono24.com). Εμείς θα τεκμηριώσουμε και θα επιβεβαιώσουμε ότι το αίτημά σας για υπαναχώρηση υποβάλλεται εμπρόθεσμα και θα δρομολογήσουμε τη διαδικασία.

Εάν πληρώσατε το ποσό αγοράς απευθείας στον έμπορο ή τον ιδιώτη πωλητή, επικοινωνήστε απευθείας μαζί του για την ακύρωση της συναλλαγής.

Λάβετε υπόψη ότι σε περίπτωση αγοράς από έναν ιδιώτη πωλητή δεν υπάρχει νομικά ρυθμιζόμενο δικαίωμα υπαναχώρησης ή επιστροφής.
Ποιον επιβαρύνουν τα έξοδα επιστροφής;
Στην περίπτωση υπαναχώρησης επιβαρύνεστε με τα άμεσα έξοδα επιστροφής. Λάβετε υπόψη ότι, λόγω της ασφαλιστικής κάλυψης, τα έξοδα αποστολής μπορούν να ανέλθουν έως το ποσό των 250 ευρώ.

Προστασία αγοραστή

Τι είναι η προστασία αγοραστή της Chrono24;

Η δωρεάν προστασία αγοραστή της Chrono24 σάς παρέχει ολοκληρωμένη προστασία από την παραγγελία έως την ακύρωση:

 1. Πιστοποιημένοι έμποροι
 2. Πληρωμή μέσω καταπιστευματικού λογαριασμού
 3. Ασφαλισμένη αποστολή
 4. Εγγύηση γνησιότητας
 5. Προσωπική και πολύγλωσση υποστήριξη
 6. Διεκπεραίωση ακύρωσης

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία αγοραστή θα βρείτε στο https://www.chrono24.gr/about-us.htm
Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει η προστασία αγοραστή της Chrono24;
Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την προστασία αγοραστή της Chrono24, εάν παραγγείλετε ένα ρολόι σε έμπορο της Chrono24. Η παραγγελία πρέπει να έχει δοθεί μέσω του συστήματος της Chrono24. Εάν δεν αγοράσατε το ρολόι σας μέσω της υπηρεσίας Trusted Checkout, μπορείτε να ενεργοποιήσετε εκ των υστέρων την προστασία αγοραστή.

Λάβετε υπόψη ότι η προστασία αγοραστή της Chrono24 δεν μπορεί να καλύψει αγορές από ιδιώτες πωλητές.
Πόσο διαρκεί η προστασία αγοραστή της Chrono24;
Αν θέλετε να αναφέρετε κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε εντός 14 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας με την ομάδα υποστήριξης της Chrono24 δηλώνοντας τον αριθμό της παραγγελίας σας.

Υπηρεσία Trusted Checkout

Τι κοστίζει η υπηρεσία Trusted Checkout;
Η υπηρεσία Trusted Checkout διατίθεται κατ' αρχήν χωρίς χρέωση για εσάς.

Μόνο εάν για την πληρωμή χρησιμοποιήσετε μια κάρτα American Express (Amex), θα χρεωθείτε με ένα πρόσθετο τέλος, αφού ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής συνεπάγεται ένα υψηλό κόστος για εμάς. Το εκάστοτε ύψος του τέλους θα εμφανιστεί στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας της παραγγελίας κατά την επιλογή των διαθέσιμων τρόπων πληρωμής.
Πρέπει να εγγραφώ πριν την αγορά στην Chrono24;
Ναι. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εάν έχετε ερωτήσεις, και να σας ενημερώνουμε για την τρέχουσα κατάσταση της παραγγελίας σας.
Πώς μπορώ να πληρώσω για ένα προϊόν;
Μπορείτε προς το παρόν να πληρώσετε είτε μέσω πιστωτικής κάρτας (VISA, MasterCard ή American Express), Affirm (προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ) ή μέσω εμβάσματος. Στη σελίδα της αγγελίας θα σας παρουσιαστούν οι δυνατοί τρόποι πληρωμής για ένα προϊόν.

Για τη διεκπεραίωση των πληρωμών συνεργαζόμαστε με τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών Mangopay. Η Mangopay είναι ένας πάροχος υπηρεσιών πληρωμών που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες σε σύνδεση και συνδέεται με τη γαλλική τράπεζα Credit Mutuel Arkea.
Για μια αγορά μέσω της υπηρεσίας Trusted Checkout έχω πρόσθετες αξιώσεις βάσει της νόμιμης εγγύησης και της εγγύησης κατασκευαστή;
Για την αγορά μέσω της υπηρεσίας Trusted Checkout ισχύουν οι διατάξεις που προβλέπονται από τον νόμο σχετικά με τις εγγυήσεις. Επέκταση των αξιώσεων που απορρέουν από τη νόμιμη εγγύηση και την εγγύηση κατασκευαστή δεν υφίσταται.
Σε περίπτωση ακύρωσης της συναλλαγής θα λάβω τα χρήματά μου πίσω;
Εάν αγοράσατε το ρολόι σας μέσω της υπηρεσίας Trusted Checkout, σε περίπτωση ακύρωσης της συναλλαγής θα σας επιστρέψουμε το σύνολο του αντιτίμου αγοράς, καθώς και τα έξοδα αποστολής που έχετε ήδη πληρώσει.
Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να αναλάβετε οι ίδιοι τα έξοδα για την επιστροφή. Λόγω της ασφαλιστικής κάλυψης, τα έξοδα μπορούν να ανέλθουν έως το ποσό των 250 ευρώ. Επιπλέον, πρέπει να φροντίσετε οι ίδιοι για την επιστροφή των δασμών στο αρμόδιο κεντρικό τελωνείο.

myChrono24

Γενικά

Ποια πλεονεκτήματα μου εξασφαλίζει μια εγγραφή στην myChrono24;
Ελάτε με την εγγραφή σας πιο κοντά στον κόσμο των ρολογιών πολυτελείας: Επικοινωνήστε γρήγορα και με ασφάλεια με πωλητές και χρησιμοποιήστε τις διάφορες δυνατότητες που σας προσφέρει το προσωπικό σας προφίλ. Όλες οι λειτουργίες εντός του λογαριασμού σας προβάλλονται ευκρινώς, έτσι ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των δεδομένων σας με μια ματιά.

Αγοράστε γρήγορα και με ασφάλεια

Με την myChrono24 έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε γρήγορα και με ασφάλεια το ρολόι των ονείρων σας από έναν έμπορο της επιλογής σας. Ο έμπορος μπορεί να απαντήσει απευθείας σε τυχόν ερωτήσεις σας.

Διατηρήστε μια ολοκληρωμένη εικόνα

Με το προφίλ myChrono24 μπορείτε να καταχωρείτε στις σημειώσεις σας ενδιαφέρουσες αγγελίες και να τις ξαναβρίσκετε γρήγορα. Αποθηκεύστε την αναζήτησή σας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι. Χάρη στο προφίλ myChrono24 δεν θα χάσετε ποτέ συναρπαστικές προσφορές, αφού σας ενημερώνουμε για τις νέες αγγελίες αμέσως μόλις αυτές αναρτηθούν.

Προσαρμόστε και διαχειριστείτε εύκολα τις αγγελίες σας

Με την Chrono24 η πώληση ρολογιών είναι εξίσου εύκολη υπόθεση όσο και η αγορά. Με το προφίλ myChrono24 δημιουργείτε εύκολα και γρήγορα μια αγγελία με την οποία μπορείτε σε λίγα μόλις βήματα να παρουσιάσετε το ρολόι σας στην πλατφόρμα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.chrono24.gr/info/mychrono24.htm
Πώς μπορώ να επεξεργαστώ τα προσωπικά μου δεδομένα;
Συνδεθείτε με τη διεύθυνση email (όνομα χρήστη) και τον κωδικό πρόσβασης στο προφίλ myChrono24. Στην ενότητα Προφίλ μπορείτε να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία όπως όνομα, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου ή τον κωδικό πρόσβασής σας. Στην ενότητα Ρυθμίσεις μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της πύλης και του email και να επιλέξετε μια γλώσσα στην οποία επιθυμείτε να λαμβάνετε email από την Chrono24. Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε ή να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο.
Πώς μπορώ να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασής μου;
Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στην ενότητα Προφίλ στο προφίλ myChrono24. Με ένα κλικ στο Αλλαγή κωδικού πρόσβασης στο κάτω περιθώριο της σελίδας, θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε τον παλιό και τον νέο σας κωδικό πρόσβασης. Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στο Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης. Θα λάβετε ένα email με οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας.
Πώς σβήνω τον λογαριασμό χρήστη μου myChrono24;
Για τον σκοπό αυτό, επιλέξτε στο Προφίλ myChrono24 από το μενού Προφίλ την επιλογή «Διαγραφή λογαριασμού χρήστη». Λάβετε υπόψη ότι οι σημειώσεις σας, η Watch Collection σας, οι αποθηκευμένες αναζητήσεις σας και όλες οι αγγελίες σας θα διαγραφούν επίσης.
Μπορώ να στέλνω μηνύματα μέσω της Chrono24;
Ναι, στην Chrono24 μπορείτε να διαβάζετε εύκολα και με ασφάλεια μηνύματα πωλητών και αγοραστών και να απαντάτε σε αυτά. Για τη χρήση της λειτουργίας μηνυμάτων είναι απαραίτητο να έχετε συνδεθεί στο προσωπικό σας προφίλ. Η πρόσβαση στα μηνύματά σας είναι δυνατή τόσο μέσα από τον ιστότοπο της Chrono24 όσο και μέσω της εφαρμογής για κινητές συσκευές.
Γιατί να στέλνω μηνύματα μέσω της Chrono24;
Ασφάλεια και προστασία

Μέσω των μηνυμάτων μπορείτε να διεκπεραιώνετε με ασφάλεια παραγγελίες και πληρωμές. Δεν χρειάζεται να γνωστοποιήσετε σε αγοραστές ή πωλητές τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας και έτσι μπορείτε να επικοινωνείτε χωρίς διαβίβαση δεδομένων σε τρίτους. Έτσι τα δεδομένα σας και τα μηνύματα σας είναι ασφαλή σε εμάς.

Αποτελεσματική επικοινωνία

Στην Chrono24 μπορείτε να στέλνετε μηνύματα άμεσα, απλά και γρήγορα. Η χρήση κάποιου πρόσθετου προγράμματος email ή άλλων υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων δεν είναι απαραίτητη.

Παγκόσμια επικοινωνία

Μπορείτε να μεταφράσετε εύκολα στη γλώσσα σας μηνύματα που έχουν συνταχθεί σε άλλη γλώσσα με ένα κλικ στο κουμπί «Μετάφραση». Το συγκεκριμένο κουμπί θα το βρείτε κάτω από κάθε μήνυμα.

Όλα με μια ματιά

Έχετε εύκολα μια πλήρη εικόνα των μηνυμάτων σας. Μπορείτε να βλέπετε και να διαχειρίζεστε τόσο τις τρέχουσες όσο και τις παλαιότερες επικοινωνίες με αγοραστές και πωλητές. Επίσης μπορείτε να βλέπετε πάντα την τρέχουσα κατάσταση των αιτημάτων και παραγγελιών. Για τη δική σας προστασία, εδώ μπορείτε να βρείτε την επικοινωνία σας έως μια δεδομένη χρονική στιγμή – για την περίπτωση που ανακύψει κάποια διαφορά μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

Φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Αναγνωρίζουμε τα μη σοβαρά μηνύματα και σας προστατεύουμε από αυτά: Στο πλαίσιο της χρήσης των μηνυμάτων εντός της Chrono24, διενεργούμε αυτόματη και χειροκίνητη σάρωση και ανάλυση των μηνυμάτων που αποστέλλετε. Αυτό πραγματοποιείται για τον σκοπό:

 • της πρόληψης της απάτης
 • της αποκάλυψης παράνομων ενεργειών και παραβιάσεων των Γενικών Όρων Συναλλαγών της εταιρείας μας
 • καθώς και της βελτίωσης της επικοινωνίας και της υποστήριξης των πελατών.
 • Μπορώ να προσθέτω συνημμένα στα μηνύματά μου;
  Ναι, μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία με ένα απλό κλικ στο εικονίδιο συνδετήρα. Το μέγεθος του αρχείου δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 60 MB. Επιτρέπονται οι εξής τύποι αρχείων: pdf, txt, eml, mp4, mov, rtf, m4v, csv, wmv, doc, docx, xls, zip, odt, pages, rar, ppt, pptx, ods, jpg, jpeg, png, gif.
  Μπορώ να διαγράψω μια επικοινωνία;
  Μπορείτε να διαχειρίζεστε και να αρχειοθετείτε μόνοι σας τα μηνύματα που αποστέλλετε και λαμβάνετε. Μπορείτε επίσης να μας αναθέσετε τη διαγραφή τους κατόπιν αιτήματός σας.
  Μπορώ να ανακαλέσω ένα μήνυμα;
  Όχι, δεν μπορείτε να ανακαλέσετε μηνύματα που έχετε ήδη στείλει.
  Μπορώ να ταξινομώ και να πραγματοποιώ αναζητήσεις στα μηνύματά μου χρησιμοποιώντας φίλτρα;
  Ναι, μπορείτε να ταξινομήσετε τα μηνύματα σας με τα φίλτρα Μη αναγνωσμένα, Αναπάντητα και Αρχείο. Επίσης μπορείτε να πραγματοποιείτε αναζήτηση των μηνυμάτων σας βάσει λέξεων κλειδιών ή βάσει τιμής.

  Σημειώσεις και εντολές αναζήτησης

  Πώς μπορώ να αποθηκεύσω μια αναζήτηση;
  Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αναζήτησης πάνω από τη λίστα αποτελεσμάτων για να προσθέσετε νέες εντολές αναζήτησης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσες εντολές αναζήτησης επιθυμείτε.
  Πώς μπορώ να επεξεργαστώ ή να διαγράψω μια αποθηκευμένη αναζήτηση;
  Στο προφίλ myChrono24 θα βρείτε στις Αποθηκευμένες αναζητήσεις μια επισκόπηση των αποθηκευμένων σας εντολών αναζήτησης. Εδώ μπορείτε να προβάλετε τα τρέχοντα αποτελέσματα από τις επιμέρους αναζητήσεις σας, να διαγράψετε αναζητήσεις και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για τις αναζητήσεις. Με ένα κλικ στο Επεξεργασία μπορείτε να μετονομάσετε επιμέρους αναζητήσεις.
  Πώς μπορώ να δω ή/και να επεξεργαστώ τις σημειώσεις μου;
  Στην καρτέλα Σημειώσεις θα βρείτε στο προφίλ myChrono24 όλες τις καταχωρημένες αγγελίες, ώστε να μπορείτε να επανέρχεστε γρήγορα σε αυτές. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο καρδιάς πάνω δεξιά στην αγγελία, αυτή αποθηκεύεται στις προσωπικές σας σημειώσεις. Κάνοντας ξανά κλικ στο εικονίδιο καρδιάς, η αγγελία αφαιρείται από τις σημειώσεις σας. Εάν στο μεταξύ μία από τις αγγελίες δεν είναι πλέον διαθέσιμη, τότε δεν μπορείτε να την ανοίξετε.
  Σε τι χρησιμεύει το Χρονογράφημα;
  Στο Χρονογράφημα προβάλλονται τα ρολόγια που είδατε πιο πρόσφατα, έτσι ώστε να μπορείτε να ξαναβρείτε εύκολα αγγελίες που έχετε ήδη επισκεφθεί.

  Watch Collection

  Τι είναι η Watch Collection;
  Στη Watch Collection μπορείτε να καταχωρίσετε και να διαχειριστείτε τη συλλογή ρολογιών σας online. Μπορείτε να προσθέσετε ρολόγια πολύ εύκολα, να καταχωρίσετε όσα στοιχεία θέλετε και να ανεβάσετε δικές σας φωτογραφίες για τα ρολόγια σας. Στη Watch Collection σας μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την ιστορική εξέλιξη της αξίας καθώς και την μελλοντική εξέλιξη της αξίας της συλλογής σας. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ρολόγια, τα οποία σας ενδιαφέρουν, αλλά δεν είναι ακόμα στην κατοχή σας.
  Πρέπει ένα ρολόι να είναι στην κατοχή μου, για να μπορώ να το προσθέσω στη Watch Collection μου;
  Όχι, μπορείτε επίσης να βλέπετε τα ρολόγια, τα οποία σας ενδιαφέρουν και να παρακολουθείτε την εξέλιξη της αξίας τους. Για τον σκοπό αυτό δηλώστε τον κωδικό αναφοράς ή τη μάρκα, το μοντέλο και την κατάσταση του ρολογιού και επιλέξτε «Αυτό το ρολόι δεν είναι στην κατοχή μου».

  Μάθετε περισσότερα
  Πόσα ρολόγια μπορώ να προσθέσω στη Watch Collection μου;
  Μπορείτε να προσθέσετε απεριόριστο αριθμό ρολογιών.
  Γιατί υπάρχει ένα ρολόι στη Watch Collection μου, το οποίο δεν έχω προσθέσει εγώ;
  Μόλις αγοράσετε ένα ρολόι μέσω της Chrono24, το ρολόι προστίθεται στη Watch Collection σας, για να μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της αξίας του ρολογιού αυτού.
  Ποιες εκτιμώμενες αξίες βλέπω στη Watch Collection μου;
  Στη Watch Collection σας βλέπετε τόσο την εκτιμώμενη αξία και την εξέλιξη της αξίας κάθε επιμέρους ρολογιού όσο και όλης της συλλογής ρολογιών σας.
  Σε ποια χρονικά διαστήματα υπολογίζονται εκ νέου οι εκτιμώμενες αξίες;
  Οι εκτιμώμενες αξίες υπολογίζονται εκ νέου καθημερινά. Ωστόσο, οι διακυμάνσεις δεν είναι καθημερινές, αλλά γίνονται ορατές σε μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  Μπορούν οι άλλοι χρήστες να δουν τη Watch Collection μου;
  Όχι, μόνο χρήστες, με τους οποίους έχετε μοιραστεί ενεργά τη Watch Collection σας, μπορούν να τη δουν.
  Μπορώ να αποθηκεύσω προσωπικές πληροφορίες στη Watch Collection;
  Ναι, σε κάθε ρολόι μπορείτε να προσθέσετε δικές σας φωτογραφίες ή σημειώσεις.
  Μπορώ να προσθέσω και σπάνια ρολόγια στη Watch Collection;
  Ναι, μπορείτε να προσθέσετε όλα τα ρολόγια στη Watch Collection σας, ώστε η συλλογή ρολογιών σας να είναι πλήρης. Ωστόσο, για σπάνια ρολόγια έχουμε δυστυχώς λίγα μόνο ή καθόλου διαθέσιμα στοιχεία. Μόλις όμως καταχωρηθούν συχνότερες αγγελίες για το ρολόι και υπάρξουν επαρκή στοιχεία, οι πληροφορίες αυτές εμφανίζονται αυτόματα στη Watch Collection.

  Πώληση ρολογιών ως ιδιώτης

  Γενικά

  Πόσο κοστίζει η πώληση στην Chrono24;
  Στην Chrono24 μπορείτε να αναρτήσετε μια δωρεάν αγγελία για το ρολόι σας. Σε περίπτωση επιτυχούς πώλησης, η προμήθεια ανέρχεται σε 6,5% επί της τιμής πώλησης. Η προμήθεια αυτή είναι πληρωτέα μόνο εάν πουλήσετε το ρολόι σας με επιτυχία. Η παρακράτηση της προμήθειας πραγματοποιείται απευθείας με την εξόφληση της τιμής πώλησης σε εσάς. Λάβετε υπόψη ότι σε μεμονωμένες περιπτώσεις ο αγοραστής δεν μπορεί να πληρώσει μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης. Σε μια τέτοια περίπτωση σάς χρεώνουμε την προμήθεια πώλησης.

  Μάθετε περισσότερα
  Πώς χρεώνονται τα αξεσουάρ;
  Στην Chrono24, οι ιδιώτες πωλητές μπορούν να πουλήσουν τα αξεσουάρ δωρεάν.

  Για να δημιουργήσετε μια αγγελία, επιλέξτε από το μενού Πώληση ρολογιού και στη συνέχεια Πώληση αξεσουάρ.
  Πόσο χρόνο θα παραμείνει η αγγελία μου online;
  Η αγγελία σας θα είναι αρχικά online στην Chrono24 για 3 μήνες. Σε αυτό το διάστημα δεν επιτρέπεται να διαθέσετε προς πώληση ή να πουλήσετε το ρολόι σας αλλού. Εάν στο διάστημα αυτό δεν έχετε πουλήσει το ρολόι σας, μπορείτε να παρατείνετε την αγγελία σας για 3 ακόμα μήνες ή να τη διαγράψετε. Για την παράταση της αγγελίας θα χρειαστούμε ενδεχομένως ένα αποδεικτικό που θα πιστοποιεί πως το προϊόν εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατοχή σας.
  Πόσες αγγελίες μπορώ να δημοσιεύσω ως ιδιώτης πωλητής;
  Ως ιδιώτης πωλητής μπορείτε να δημοσιεύσετε έως και 10 αγγελίες ταυτόχρονα. Η επαγγελματική πώληση προϊόντων απαγορεύεται για ιδιώτες πωλητές. Για τον λόγο αυτό επιφυλασσόμαστε να μη δημοσιεύουμε αγγελίες ιδιωτών πωλητών, εάν δίνουν μια επαγγελματική εντύπωση.

  Εάν θέλετε να πουλήσετε ρολόγια επαγγελματικά στην Chrono24, μπορείτε να εγγραφείτε ως έμπορος. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
  Μπορώ ως ιδιώτης συλλέκτης να πουλήσω ολόκληρη τη συλλογή μου;
  Για τους συλλέκτες δεν ισχύουν ειδικοί όροι. Σε αυτή την περίπτωση αναρτήστε μια ξεχωριστή αγγελία για κάθε ρολόι.
  Αγοράζει η Chrono24 απευθείας ρολόγια;
  Ως διαδικτυακή αγορά, η Chrono24 φέρνει σε επαφή λάτρεις ρολογιών από όλο τον κόσμο. Η εμπορική συναλλαγή λαμβάνει χώρα πάντα ανάμεσα στον αγοραστή και τον πωλητή. Γι' αυτό τον λόγο δεν αγοράζουμε, εκτιμούμε ή ελέγχουμε τα προϊόντα. Συνιστούμε να πωλήσετε το ρολόι σας μέσω μιας αγγελίας.

  Ανάρτηση αγγελίας ρολογιού

  Πώς αναρτώ αγγελία για ένα ρολόι;
  Με τη λειτουργία βοήθειας δημιουργίας αγγελίας μπορείτε να αναρτήσετε αγγελία για το ρολόι σας σε λίγα βήματα:
  1. Πρώτα συμπληρώστε τον κωδικό αναφοράς του ρολογιού σας στο πεδίο αναζήτησης. Ο οδηγός δημιουργίας και ανάρτησης αγγελιών αναγνωρίζει το μοντέλο και συμπληρώνει αυτόματα τη φόρμα.
  2. Τώρα περιγράψτε λεπτομερώς το ρολόι σας. Όσο ακριβέστερη είναι η περιγραφή, τόσο ευκολότερα θα βρουν την αγγελία σας οι δυνητικοί αγοραστές.
  3. Προσθέστε στην αγγελία σας έως και 10 φωτογραφίες με διαφορετικές όψεις του ρολογιού. Έχετε έτοιμη την κάμερα και το ρολόι σας. Κατά τη δημιουργία της αγγελίας θα σας ζητηθεί να φωτογραφίσετε το ρολόι σας, ώστε να δείχνει 2 επιλεγμένες από εμάς ώρες, και να ανεβάσετε τις φωτογραφίες αυτές ως αποδεικτικό κατοχής. Οι φωτογραφίες αυτές θα δημοσιευθούν μετά και στην αγγελία σας.
  4. Εγγραφείτε ως πωλητής και συμπληρώστε τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, ώστε τα χρήματα να μπορούν να καταβληθούν απευθείας στον λογαριασμό σας.
  Μάθετε περισσότερα
  Τι είναι ο κωδικός αναφοράς;
  Ο κωδικός αναφοράς αναφέρεται στο μοντέλο ή/και την έκδοση του μοντέλου του ρολογιού σας και μπορεί να αποτελείται από πολλούς αριθμητικούς και αλφαβητικούς χαρακτήρες. Σε ορισμένους κατασκευαστές ο κωδικός αναφοράς βρίσκεται εγχάρακτος στον πυθμένα της κάσας (δεν πρέπει να συγχέεται με τον αριθμό κάσας), στο κλείσιμο του μπρασελέ και σπάνια στο καντράν. Σε κάθε περίπτωση ο κωδικός αριθμός αναφοράς πρέπει να αναγράφεται στα συνοδευτικά έγγραφα του ρολογιού σας ή στο παραστατικό αγοράς. Εάν δεν βρίσκετε τον κωδικό αναφοράς, αναζητήστε στο διαδίκτυο το όνομα του κατασκευαστή που αναφέρεται στο καντράν και συγκρίνετε τις φωτογραφίες με το ρολόι σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις μία σύντομη έρευνα θα λύσει το πρόβλημα.
  Τι πρέπει να δηλώσω για την κατάσταση του ρολογιού;
  Τι πρέπει να κάνω, εάν δεν μπορώ να ρυθμίσω τους απαιτούμενους χρόνους ασφαλείας;
  Με τις εικόνες επαλήθευσης ελέγχουμε, εάν ένας πωλητής διαθέτει πράγματι το ρολόι που προσφέρει προς πώληση. Εάν δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το ρολόι στις προκαθορισμένες ώρες, μπορείτε να τις σημειώσετε σε ένα χαρτί και να το τοποθετήσετε δίπλα στο ρολόι σας. Στη συνέχεια ανεβάστε φωτογραφίες ως απόδειξη. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com
  Πώς μπορώ να ζητήσω μια εκτίμηση της αξίας του ρολογιού μου;
  Αξιοποιήστε τον δωρεάν υπολογισμό της αξίας στην Chrono24. Συγκρίνουμε το ρολόι σας με 475.000 αγγελίες από όλο τον κόσμο και σας δίνουμε μια προτεινόμενη τιμή, με την οποία μπορείτε να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης.

  Φυσικά μπορείτε επίσης να ψάξετε τις αγγελίες στην Chrono24 χειροκίνητα, για να συγκρίνετε τις τιμές. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε μια εκτίμηση της αξίας του ρολογιού σας σε χρυσοχόους και οίκους δημοπρασιών.

  Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να επιτύχετε υψηλότερη τιμή πώλησης, εάν αναρτήσετε μια online αγγελία για το ρολόι σας. Η τιμή, την οποία λαμβάνετε από τοπικούς οίκους δημοπρασιών και χρυσοχόους, είναι αντίθετα συνήθως πιο χαμηλή, καθώς κατά την αγορά πρέπει να συνυπολογίσουν το κέρδος τους.
  Τι σημαίνουν ειδικοί όροι όπως επαναλήπτης ή χρονογράφος;
  Περιγραφές των κυριότερων ειδικών όρων θα βρείτε στο Λεξικό ρολογιών που προσφέρουμε.
  Δεν βρίσκω την αγγελία μου. Πότε θα ενεργοποιηθεί στην Chrono24;
  Εάν δεν βρίσκετε την αγγελία σας στην Chrono24, αυτό μπορεί να οφείλεται στους εξής λόγους:
  1. Δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί μη αυτοματοποιημένος έλεγχος.
  2. Για την ασφάλεια όλων των χρηστών Chrono24 ελέγχουμε τις νέες αγγελίες με μη αυτόματα μέσα. Αυτός ο έλεγχος πραγματοποιείται τις εργάσιμες ημέρες, αλλά όχι το Σαββατοκύριακο. Η ενεργοποίηση διαρκεί κατά κανόνα 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες.
  3. Οι εικόνες επαλήθευσης δεν είναι σωστές. Σε αυτήν την περίπτωση λάβατε ένα email με την παράκληση να ενημερώσετε τις εικόνες επαλήθευσης στο προφίλ myChrono24.
  4. Ο λογαριασμός που διατηρείτε ως χρήστης δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Ελέγξτε, εάν κάνατε κλικ στον σύνδεσμο που λάβατε στο email ενεργοποίησης και επιβεβαιώσατε τον λογαριασμό που διατηρείτε ως χρήστης.
  5. Σε μερικές χώρες είναι απαραίτητη η επαλήθευση της ταυτότητας του ιδιώτη πωλητή. Ενδεχομένως η ταυτότητά σας δεν έχει ελεγχθεί ακόμα. Λάβετε υπόψη ότι η επαλήθευση των εγγράφων σας ταυτοπροσωπίας μπορεί να διαρκέσει 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες.
  Πώς μπορώ να επεξεργαστώ ή να αλλάξω τις αγγελίες μου ως ιδιώτης;
  Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αγγελίες σας ως ιδιώτης στο προφίλ myChrono24 Αγγελίες. Με ένα κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο μπορείτε να αλλάξετε ή να διαγράψετε τις αγγελίες σας. Εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές που αφορούν στην τιμή, στον κατασκευαστή ή στο μοντέλο, απευθυνθείτε στο PrivateSeller@chrono24.com. Παρακαλούμε, λάβετε υπόψη, πως η αγγελία σας θα αφαιρεθεί οριστικά από τα αρχεία μας μόλις τη διαγράψετε.
  Μπορώ να αλλάξω τον τρόπο πληρωμής για την αγγελία εκ των υστέρων;
  Εάν η πληρωμή για την αναβάθμιση στο πακέτο PREMIUM δεν λειτουργεί, μπορείτε να διακόψετε τη συναλλαγή και να επιστρέψετε στην Chrono24. Επιλέξτε εκεί έναν άλλο τρόπο πληρωμής. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, απευθυνθείτε στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com
  Πότε μπορώ να ζητήσω τη διαγραφή της αγγελίας μου;
  Η αγγελία σας θα είναι αρχικά online για 3 μήνες. Σε αυτό το διάστημα προσφέρετε το προϊόν σας προς πώληση μόνο μέσω της Chrono24, για να μην απογοητεύσετε τυχόν ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση σοβαρών λόγων μπορείτε να διαγράψετε την αγγελία σας στο προφίλ myChrono24.
  Γιατί η Chrono24 ελέγχει για το διάστημα, για το οποίο έχω πληρώσει, εάν η αγγελία μου συνεχίζει να είναι επίκαιρη;
  Στους επισκέπτες της αγοράς ρολογιών μας θέλουμε να προσφέρουμε πάντα την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Προκειμένου να διατηρήσουμε τις αγγελίες στην Chrono24 ενημερωμένες, ελέγχουμε κάθε 3 μήνες μέσω email τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, για τα οποία έχουν καταχωρηθεί αγγελίες. Εάν δεν επιβεβαιώσετε την αγγελία σας, αυτή θα διαγραφεί αυτόματα μετά από μία εβδομάδα.
  Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω ξανά την αγγελία μου, αφού διαγράφηκε από τον έλεγχο ενημέρωσης;
  Ευχαρίστως θα ενεργοποιήσουμε εκ νέου την αγγελία σας. Στείλτε μας ένα σχετικό email στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com

  Πώληση

  Ποια είναι η ακριβής διαδικασία της πώλησης;
  Πουλήστε με ασφάλεια μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης στην Chrono24. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποστείλετε το ρολόι, αφού ο αγοραστής σας εμβάσει το αντίτιμο της αγοράς σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό. Μόλις το προϊόν φτάσει με ασφάλεια στον αγοραστή, θα σας καταβληθεί το αντίτιμο της αγοράς.

  Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ενδέχεται ένας αγοραστής ή πωλητής να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία καταπίστευσης στη χώρα του. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αγοραστής σάς πληρώνει απευθείας. Ενημερώστε τον σχετικά με έναν τρόπο πληρωμής της επιλογής σας, π.χ. τραπεζικό έμβασμα ή PayPal.

  Περισσότερες πληροφορίες για την πώληση με χρήση της υπηρεσίας καταπίστευσης θα βρείτε εδώ.
  Ένας αγοραστής μου δίνει την εντύπωση πως δεν είναι σοβαρός. Τι πρέπει να κάνω;
  Σε μια τέτοια περίπτωση, μην αναλάβετε περιττό κίνδυνο. Μπορείτε να προσφέρετε στον αγοραστή, π.χ. την πληρωμή μέσω PayPal. Πολύ σημαντικό: Στείλτε το προϊόν μόνον αφού έχετε προηγουμένως λάβει τα χρήματά σας και έχουν πιστωθεί οριστικά στον λογαριασμό σας. Μη βασίζεστε σε επιβεβαιώσεις πληρωμών μέσω email.

  Φυσικά μπορείτε να παραδώσετε και προσωπικά το ρολόι στον αγοραστή. Σας συνιστούμε να επιλέξετε κάποιον χώρο που προστατεύεται ή παρακολουθείται όπως, για παράδειγμα, κάποιο κοσμηματοπωλείο.
  Γιατί δεν μπορώ να δω ως πωλητής τη διεύθυνση email ενός ενδιαφερόμενου;
  Για λόγους προστασίας δεδομένων αποκρύπτουμε τις διευθύνσεις email του αγοραστή και πωλητή, στα πλαίσια της επικοινωνίας μέσω του συστήματός μας. Στο πλαίσιο αυτό οι διευθύνσεις email ανωνυμοποιούνται αυτόματα. Έτσι σας προστατεύουμε από άτομα που θα θελήσουν να στοχοποιήσουν την πλατφόρμα μας εφαρμόζοντας μεθόδους phishing και άλλες κακόβουλες πρακτικές.

  Εάν έχετε συμφωνήσει με έναν ενδιαφερόμενο, μπορείτε να ζητήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω μίας φόρμας, προκειμένου, για παράδειγμα, να μάθετε τη διεύθυνση αποστολής ή να του στείλετε ένα αίτημα πληρωμής μέσω PayPal. Θα βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο μετάβασης στη φόρμα σε κάθε email, που θα λαμβάνετε από έναν ενδιαφερόμενο μέσω του συστήματός μας.

  Εδώ βλέπετε ένα παράδειγμα ανωνυμοποιημένης διεύθυνσης email:
  41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com
  Ποιους τρόπους πληρωμής μπορώ να προσφέρω, εάν έχω βρει έναν αγοραστή;
  Ο αγοραστής πληρώνει κατά κανόνα μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης στην Chrono24. Αυτό σημαίνει ότι μετά την παραγγελία του καταθέτει το αντίτιμο της αγοράς σε έναν ασφαλή καταπιστευματικό λογαριασμό. Στη συνέχεια στέλνετε το ρολόι στον αγοραστή και λαμβάνετε το αντίτιμο της αγοράς, μόλις το ρολόι φτάσει στον αγοραστή με ασφάλεια.

  Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ενδέχεται ένας αγοραστής ή πωλητής να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία καταπίστευσης στη χώρα του. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αγοραστής σάς πληρώνει απευθείας. Μπορείτε για τον σκοπό αυτό να επιλέξετε έναν τρόπο πληρωμής, π.χ. τραπεζικό έμβασμα ή PayPal. Στη συνέχεια, η Chrono24 προωθεί τα στοιχεία πληρωμής σας στον αγοραστή.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία καταπίστευσης θα βρείτε εδώ.

  Φυσικά μπορείτε να παραδώσετε και προσωπικά το προϊόν στον αγοραστή. Σας συνιστούμε να επιλέξετε κάποιον χώρο που προστατεύεται ή παρακολουθείται όπως, για παράδειγμα, κάποιο κοσμηματοπωλείο. Και σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε την υπηρεσία καταπίστευσης ως ασφαλή τρόπο πληρωμής. Λάβετε επίσης υπόψη τις υποδείξεις ασφαλείας μας.
  Πότε είναι πληρωτέα η προμήθεια πώλησης;
  Όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία καταπίστευσης για την αγγελία σας, η παρακράτηση της προμήθειας πραγματοποιείται απευθείας με την εξόφληση της τιμής πώλησης σε εσάς.

  Όταν ο αγοραστής πληρώνει απευθείας σε εσάς, σάς χρεώνουμε την προμήθεια πώλησης. Εξοφλήστε το ποσό τιμολόγησης εντός 14 ημερών.

  Μάθετε περισσότερα
  Τι συμβαίνει με την προμήθεια πώλησης, εάν η πώληση δεν πραγματοποιηθεί;
  Εάν σας χρεώσαμε την προμήθεια πώλησης, παρόλο που δεν πουλήσατε το ρολόι σας, μπορείτε να ακυρώσετε την πώληση. Για τον σκοπό αυτό ανεβάστε ξανά στην επισκόπηση των πωλήσεών σας 2 φωτογραφίες του ρολογιού ως αποδεικτικό κατοχής.

  Εάν πουλήσατε το ρολόι κάπου αλλού, παρουσιάστε επίσης ένα αποδεικτικό σχετικά.
  Πώς μπορώ να στείλω με ασφάλεια το ρολόι μου ως ιδιώτης πωλητής;
  Για να φτάσει με ασφάλεια το ρολόι σας στον παραλήπτη, λάβετε υπόψη τα εξής σημεία:

  • Συσκευασία: Επιλέξτε ένα σταθερό χαρτοκιβώτιο αποστολής σε κατάλληλο μέγεθος και χρησιμοποιήστε αρκετό υλικό συσκευασίας.
  • Διεύθυνση του παραλήπτη: Λάβετε πρώτα επιβεβαίωση της διεύθυνσης παράδοσης από τον αγοραστή σας. Φροντίστε ώστε να την τοποθετήσετε στο χαρτοκιβώτιο αποστολής έτσι ώστε να είναι ευανάγνωστη.
  • Ασφάλιση: Πληροφορηθείτε ήδη πριν από την αποστολή για την ασφάλιση αποστολής. Πρέπει να ισχύει οπωσδήποτε και για αντικείμενα αξίας όπως ρολόγια και να καλύπτει την πλήρη αξία τους έναντι ζημιών και απώλειας.
  • Εντοπισμός: Επιλέξτε έναν τρόπο αποστολής με παρακολούθηση αποστολής. Μετά την αποστολή ενημερώστε τον αγοραστή σχετικά με τον κωδικό εντοπισμού, για να μπορέσει να παρακολουθήσει την αποστολή.

  Πουλήστε απευθείας στην Chrono24

  Ποια πλεονεκτήματα μου προσφέρει η άμεση πώληση του ρολογιού μου στην Chrono24;
  Σε περίπτωση πώλησης απευθείας σε εμάς μπορείτε να επωφεληθείτε από τη γρήγορη και άνετη διεκπεραίωση. Οι τιμές που υπολογίζουμε είναι δίκαιες και σύμφωνες με αυτές που επικρατούν στην αγορά, καθώς μπορούμε να ανατρέχουμε σε πολλές αγγελίες και να τις συγκρίνουμε μεταξύ τους.
  Ποιος αγοράζει το ρολόι μου;
  Η συνεργαζόμενη εταιρεία μας Zeitauktion GmbH αναλαμβάνει όλη τη διεκπεραίωση της αγοράς. Μετά την παραλαβή, οι ειδικοί της ελέγχουν και αξιολογούν το ρολόι σας. Η Zeitauktion είναι μια διακεκριμένη εταιρεία εμπορίας ρολογιών που αγοράζει και πουλά επώνυμες μάρκες ρολογιών πολυτελείας. Εδώ θα μάθετε περισσότερα για την Zeitauktion. Σε περίπτωση ερωτήσεων και προβλημάτων, η ομάδα υποστήριξης της Chrono24 παραμένει πάντα στη διάθεσή σας.
  Πόσο διαρκεί έως την πώληση του ρολογιού μου;
  Εντός 1-3 εργάσιμων ημερών θα λάβετε μια συγκεκριμένη προσφορά. Η εξόφληση προς εσάς πραγματοποιείται κατά κανόνα 1-3 εργάσιμες ημέρες, αφού λάβουμε το ρολόι σας.
  Πώς προκύπτει η προτεινόμενη τιμή πώλησης;
  Βάση της αξιολόγησης αποτελούν η παραδοτέα συσκευασία, η κατάσταση και οι εικόνες του ρολογιού. Με βάση τις πολυάριθμες αγγελίες και τις πωλήσεις παγκοσμίως μέσω της πλατφόρμας μας μπορούμε να σας προσφέρουμε μια δίκαιη τιμή που να είναι σύμφωνη με τις τιμές που επικρατούν στην αγορά.
  Μπορώ να πουλήσω οποιοδήποτε ρολόι απευθείας στην Chrono24;
  Αγοράζουμε πολλά διαφορετικά μοντέλα πολλών κατασκευαστών. Σε αυτά συγκαταλέγονται επίσης ρολόγια από δημοφιλείς μάρκες. Εδώ μπορείτε να ελέγξετε, εάν και το μοντέλο σας είναι ένα από αυτά. Στο επόμενο βήμα θα προωθηθείτε στη φόρμα μας. Εκεί μπορείτε να δηλώσετε περισσότερα στοιχεία για το ρολόι σας και να ανεβάσετε εικόνες, πριν αποστείλετε το αίτημα με την προσφορά σας.
  Τι θα συμβεί, εάν μου στείλετε πίσω το ρολόι μετά τον έλεγχο; Προκύπτουν σε αυτή την περίπτωση έξοδα για εμένα;
  Εάν το ρολόι τελικά επιστραφεί, θα σας το στείλουμε πίσω ασφαλισμένο. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα προκύψουν έξοδα για εσάς.
  Πότε θα λάβω το ποσό της πληρωμής για το ρολόι μου;
  Μετά την παραλαβή του ρολογιού θα σας επιβεβαιώσουμε το αντίτιμο της αγοράς και θα σας καταθέσουμε το υπόλοιπο ποσό. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να διαρκέσει έως 3 εργάσιμες ημέρες, μέχρι τα χρήματα να πιστωθούν στον λογαριασμό σας.
  Σε ποιο νόμισμα γίνεται η εξόφληση;
  Η εξόφληση γίνεται σε ευρώ. Η συναλλαγματική ισοτιμία ορίζεται από την τράπεζά σας. Ενδεχομένως να προκύψουν χρεώσεις μετατροπής συναλλάγματος, οι οποίες εξαρτώνται από την τράπεζά σας.
  Τι θα μου κοστίσει να λάβω μια προσφορά για το ρολόι μου;
  Η λήψη προσφοράς είναι για εσάς εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία δέσμευση.
  Πώς μπορώ να μάθω σχετικά με την κατάσταση της αποστολής μου;
  Επάνω στην ετικέτα του δέματος UPS θα βρείτε έναν έγκυρο κωδικό εντοπισμού, με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε ανά πάσα στιγμή να παρακολουθήσετε την τρέχουσα κατάσταση παράδοσης. Σε περίπτωση εξειδικευμένων ερωτήσεων μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση .
  Θα χρεωθώ έξοδα αποστολής;
  Όχι, αναλαμβάνουμε πλήρως τα έξοδα για την αποστολή.
  Πώς μπορώ να αποστείλω το ρολόι μου;
  Για την αποστολή του ρολογιού σας θα σας στείλουμε ένα προσυμπληρωμένo παραστατικό της UPS, το οποίο θα εκτυπώσετε και θα κολλήσετε επάνω στο δέμα. Εδώ θα βρείτε το πλησιέστερο σημείο παράδοσης. Εάν το βάρος του δέματος υπερβεί το βάρος που αναφέρεται στο παραστατικό, θα αναλάβουμε φυσικά τα πρόσθετα έξοδα.
  Πριν από την αποστολή συσκευάστε το ρολόι, ώστε να είναι ασφαλές για τη μεταφορά: Το απλούστερο είναι να τοποθετήσετε το ρολόι και τα συνοδευτικά έγγραφα στις προβλεπόμενες για τον σκοπό αυτό θήκες του κουτιού και να τα συσκευάσετε σε ένα κατάλληλο δέμα. Εδώ θα βρείτε εκτενείς οδηγίες για την αποστολή.
  Εάν θέλετε, θα μεριμνήσουμε επίσης για την παραλαβή του ρολογιού σας από μια διεύθυνση της επιλογής σας από τη μεταφορική εταιρεία μας την ημερομηνία της επιλογής σας. Για τον σκοπό αυτό επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση .
  Η παραλαβή θα πραγματοποιηθεί εντός ενός προκαθορισμένου διαστήματος τουλάχιστον 5 ωρών μεταξύ 8:00 και 18:00.
  Είναι το ρολόι μου ασφαλισμένο;
  Εάν επιλέξετε τη μεταφορική εταιρεία UPS, περιλαμβάνεται μια ασφάλεια για την πλήρη αξία του είδους (= η τιμή αγοράς μας) από την UPS Capital. Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται χωρίς καμία χρέωση για εσάς. Ακόμα και στην περίπτωση επιστροφής, δεν υπάρχει καμία πρόσθετη επιβάρυνση για εσάς.
  Πρέπει να υπάρχουν το αυθεντικό κουτί και τα αυθεντικά συνοδευτικά έγγραφα;
  Η πληρότητα του αυθεντικού κουτιού και των αυθεντικών συνοδευτικών εγγράφων αυξάνει την τιμή πώλησης. Μπορείτε ωστόσο να πουλήσετε το ρολόι σας και χωρίς τα αναφερόμενα αξεσουάρ.
  Ποια είναι τα επόμενα βήματα, εάν θέλω να αποδεχτώ την προσφορά;
  Για την αποστολή του ρολογιού σας θα σας στείλουμε μια προσυμπληρωμένη ετικέτα δέματος της UPS, την οποία θα εκτυπώσετε και θα κολλήσετε επάνω στο δέμα. Εδώ θα βρείτε το πλησιέστερο σημείο παράδοσης. Κατόπιν αιτήματος, μεριμνούμε ευχαρίστως για την παραλαβή από μια διεύθυνση της επιλογής σας από τη μεταφορική εταιρεία μας την ημερομηνία της επιλογής σας. Επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με αυτό στη διεύθυνση . Η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί εντός 1-3 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του ρολογιού.
  Γιατί πρέπει να ανεβάσω μια φωτογραφία του ρολογιού μου;
  Για να διαπιστώσουμε την ακριβή αξία του ρολογιού σας, χρειαζόμαστε φωτογραφίες του ρολογιού σας. Όσες περισσότερες εικόνες έχουμε στη διάθεσή μας, με τόσο μεγαλύτερη ακρίβεια μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξία του ρολογιού.
  Για πόσο ισχύει η προσφορά;
  Η προσφορά μας ισχύει για 4 εβδομάδες.
  Τι συμβαίνει με την αγγελία μου στην Chrono24, όταν πουλώ το ρολόι μου απευθείας σε εσάς;
  Εάν θέλετε να μας πουλήσετε ένα ρολόι, το οποίο έχετε ήδη καταχωρίσει στην αγορά μας ως αγγελία ιδιώτη, σας παρακαλούμε να διαγράψετε την αγγελία στον λογαριασμό σας myChrono24. Για τον σκοπό αυτό επιλέξτε από το μενού «Πώληση» και στη συνέχεια κάντε κλικ στην αντίστοιχη αγγελία στην επιλογή «Διαγραφή».
  Έχω μια ερώτηση σχετικά με το υπάρχον αίτημά μου. Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;
  Σε περίπτωση ερωτήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση .

  Πώληση ρολογιών ως επαγγελματίας έμπορος

  Πώς μπορώ να εγγραφώ ως επαγγελματίας έμπορος;
  Έτσι μπορείτε σε λίγα μόνο βήματα να εγγραφείτε ως επαγγελματίας έμπορος στην Chrono24:
  1. Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία
  2. Καταχωρήστε τα στοιχεία πληρωμής (πιστωτική κάρτα ή άμεση χρέωση SEPA εντός της Ευρώπης)
  3. Διαβιβάστε τα έγγραφα ταυτοποίησης
  Πλέον μπορείτε να ανεβάσετε τις πρώτες αγγελίες. Προτού όμως οι αγγελίες σας δημοσιευτούν, ο λογαριασμός εμπόρου θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί από την Chrono24. Λάβετε υπόψη πως η ενεργοποίηση του λογαριασμού πραγματοποιείται αφού προηγουμένως ολοκληρώσουμε τον έλεγχο επαλήθευσης των στοιχείων και των εγγράφων σας. Για αυτό θα χρειαστεί να μας στείλετε αντίγραφα των ακόλουθων εγγράφων, μέσω της λειτουργίας μεταφόρτωσης (Upload), email, φαξ ή ταχυδρομείου:
  • Απόσπασμα από το μητρώο εταιρειών ή δήλωση έναρξης επαγγέλματος
  • Αποδεικτικό διεύθυνσης υπό τη μορφή λογαριασμού ΔΕΚΟ, τηλεφώνου κ.ά.
  Αξιοποιήστε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο διάρκειας 30 ημερών για να δοκιμάσετε εκτενώς την Chrono24 και να εγγραφείτε τώρα:
  Ποια μοντέλα τιμολόγησης υπάρχουν για επαγγελματίες εμπόρους;
  Η Chrono24 διαθέτει τρία πακέτα με διαφορετικά μοντέλα τιμολόγησης, προσαρμοσμένα ακριβώς στις ανάγκες σας. Τα πακέτα Light, Pro και Premium διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τον αριθμό των περιλαμβανόμενων αγγελιών και της προμήθεια πώλησης. Μπορείτε να πληρώσετε για το πακέτο σας με χρέωση ανά μήνα ή με ετήσια προκαταβολή. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.
  Πώς μπορώ να αναρτήσω τις αγγελίες μου;
  Μπορείτε να αναρτήσετε μόνος σας τα ρολόγια σας ή να εισάγουμε εμείς τα στοιχεία από τον ιστότοπό σας. Στον Διαχειριστή Αγορών δημιουργείτε μόνοι σας τις αγγελίες σας – για τον σκοπό αυτό έχετε στη διάθεσή σας μια πληθώρα βοηθητικών λειτουργιών. Ανεξάρτητα από το πακέτο που έχετε επιλέξει μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε 16 φωτογραφίες στην αγγελία σας. Η εισαγωγή δεδομένων από τον ιστότοπό σας είναι δυνατή από 50 αγγελίες και άνω. Με τον τρόπο αυτό τα δεδομένα σας εισάγονται πλήρως αυτόματα από τον ιστότοπό σας, ενώ ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.
  Πώς μπορώ να επεξεργαστώ ή να διαγράψω την αγγελία μου;
  Στην περίπτωση εισαγωγής δεδομένων, οι αγγελίες σας εισάγονται 1 προς 1 από τον εμπορικό σας ιστότοπο. Έτσι μετά την επόμενη εισαγωγή οι αλλαγές στον ιστότοπό σας προβάλλονται αυτόματα και στην Chrono24.

  Σε μια μη αυτόματη εισαγωγή, πρέπει να επεξεργάζεστε και να διαγράφετε μόνοι σας τις αγγελίες σας στο προφίλ εμπόρου. Για τον σκοπό αυτό επιλέξτε στο Οι αγγελίες μου την επιλογή Αλλαγή/Διαγραφή αγγελιών. Καταχωρίστε τις σχετικές αλλαγές στην φόρμα και στη συνέχεια αποθηκεύστε την αγγελία.
  Πώς χρεώνονται τα αξεσουάρ;
  Για τα αξεσουάρ προσφέρουμε ειδικούς όρους. 50 αγγελίες με αξεσουάρ χρεώνονται ως μία αγγελία ρολογιού.
  Γιατί δεν μπορώ να δω ως πωλητής τη διεύθυνση email ενός ενδιαφερόμενου;
  Για λόγους προστασίας δεδομένων αποκρύπτουμε τις διευθύνσεις email του αγοραστή και πωλητή, στα πλαίσια της επικοινωνίας μέσω του συστήματός μας. Στο πλαίσιο αυτό οι διευθύνσεις email ανωνυμοποιούνται αυτόματα προκειμένου να σας προστατεύουμε από άτομα που θα θελήσουν να στοχοποιήσουν την πλατφόρμα μας εφαρμόζοντας μεθόδους phishing και άλλες κακόβουλες πρακτικές.

  Εάν έχετε συμφωνήσει με έναν ενδιαφερόμενο, μπορείτε να ζητήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας του μέσω μιας φόρμας, προκειμένου, για παράδειγμα, να του στείλετε ένα αίτημα πληρωμής μέσω PayPal ή να μάθετε τη διεύθυνση αποστολής. Θα βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο μετάβασης στη φόρμα σε κάθε email, που θα λαμβάνετε από έναν ενδιαφερόμενο μέσω του συστήματός μας.

  Εδώ βλέπετε ένα παράδειγμα ανωνυμοποιημένης διεύθυνσης email:

  41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com

  Προστασία προσωπικών δεδομένων

  Είναι τα δεδομένα μου ασφαλή στην Chrono24;
  Ναι. Χρησιμοποιούμε μέσα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από παραποίηση, μερική ή ολική απώλεια και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τρίτους. Λεπτομέρειες θα βρείτε στους Όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
  Τα δεδομένα μου κοινοποιούνται σε τρίτους;
  Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά για τη διεκπεραίωση του αιτήματος αγοραστή ή της παραγγελίας σας. Μια διαβίβαση των δεδομένων σε τρίτους πραγματοποιείται μόνο, εφόσον έχετε συναινέσει σε αυτήν στους Όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων της εταιρείας μας.
  Κατά την αναζήτησή σας δεν βρέθηκε κανένα αποτέλεσμα