Παράβλεψη
Πάνω από 400.000 ρολόγια ασφαλισμένα με την προστασία αγοραστή
Chrono24 - Ελλάδα
Σύνδεση ή εγγραφή

Βοήθεια και Συχνές Ερωτήσεις της Chrono24

Καλύτερα χρησιμοποιήστε την αναζήτηση ελεύθερου κειμένου για να βρείτε γρήγορα απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας.

Στην Chrono24 μπορείτε να βρείτε το ρολόι που επιθυμείτε μέσω της γραμμής αναζήτησης. Η σελίδα των αποτελεσμάτων της αναζήτησης σας παρέχει τη δυνατότητα επιλογής πολλών, διαφορετικών φίλτρων.

Γραμμή αναζήτησης
Η γραμμή αναζήτησης είναι ο πλέον εύκολος τρόπος για να βρείτε ένα ρολόι, αφού ήδη κατά την καταχώριση εμφανίζονται αυτόματα προτάσεις που σχετίζονται με την αναζήτησή σας.

Σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης
Η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης προσφέρει διάφορες δυνατότητες: Μπορείτε για παράδειγμα να περιορίσετε τα αποτελέσματα επιλέγοντας μάρκα, μοντέλο, κωδικό αναφοράς ή διαθεσιμότητα. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης επιλέγοντας κατά τιμή, ημερομηνία ανάρτησης και σχετικότητα και δημοτικότητα.

Πατήστε Αποθήκευση αναζήτησης, για να δημιουργήσετε μια εντολή αναζήτησης και να ενημερώνεστε σχετικά με νέες αγγελίες μέσω email.
Αφού αναζητήσετε ένα προϊόν μέσω της γραμμής αναζήτησης, μπορείτε να περιορίσετε επιπρόσθετα τα αποτελέσματα της αναζήτησης με τα φίλτρα που θα βρείτε στη λίστα αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα περιορίστε τα αποτελέσματα επιλέγοντας μάρκα, μοντέλο, κατάσταση ή υλικό κατασκευής. Με ένα κλικ στο περισσότερα εμφανίζονται πρόσθετες επιλογές φίλτρων. Σε κάθε κατηγορία φίλτρου μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα πολλές επιλογές. Για να απενεργοποιήσετε ξανά ένα φίλτρο, απλά αφαιρέστε το αντίστοιχο άγκιστρο επιλογής.

Με το πεδίο επιλογών, στο δεξί άνω περιθώριο της λίστας, μπορείτε να προσαρμόσετε τη σειρά ταξινόμησης των αποτελεσμάτων: Επιλέξτε ανάμεσα σε τιμή, ημερομηνία ανάρτησης, σχετικότητα και δημοτικότητα. Μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση ταξινόμησης στις Ρυθμίσεις στο προφίλ myChrono24.
Ο κωδικός αναφοράς ενός πολυτελούς ρολογιού ταυτοποιεί με τρόπο αδιαμφησβήτητο το μοντέλο ρολογιού. Ορισμένοι κατασκευαστές ρολογιών (π.χ. η Breitling) καθορίζουν με αυτόν και την ακριβή παραλλαγή ρολογιού (π.χ. λουράκι ρολογιού, τύπος κουμπώματος κ.λπ.).

Αγορά ρολογιών

Γενικά

Υπάρχουν 2 τρόποι, για να αγοράσετε ένα ρολόι στην Chrono24:

Διεκπεραίωση μέσω της Chrono24:
Σε πολλές αγγελίες μπορείτε να αγοράσετε το ρολόι απευθείας μέσω της Chrono24. Για τον σκοπό αυτό κάντε κλικ στη σελίδα της αγγελίας στο πράσινο κουμπί «Αγορά». Καταθέτετε τα χρήματά σας σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή σε όλη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Απευθείας επικοινωνία με τον πωλητή:
Εάν ο πωλητής δεν προσφέρει τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πωλητή τηλεφωνικά ή χρησιμοποιώντας το κουμπί: «Επικοινωνία με τον πωλητή». Τους όρους σχετικά με την πληρωμή και την αποστολή μπορείτε να τους συμφωνήσετε απευθείας με τον πωλητή.

Λάβετε υπόψη ότι: Αντισυμβαλλόμενoς είναι σε κάθε περίπτωση ο πωλητής.
Στην τιμή πώλησης ενός ρολογιού περιλαμβάνονται διάφορες επιμέρους χρεώσεις. Αφενός για τη διαμόρφωση του κόστους σημασία έχει καθαυτή η τιμή του ρολογιού. Σε αυτήν προστίθενται, αφετέρου, πρόσθετες χρεώσεις για τη συσκευασία, την ασφάλιση, την αποστολή, τον ΦΠΑ ή τον ΦΠΑ εισαγωγής. Το ύψος των πρόσθετων χρεώσεων διαφέρει ανάλογα με το εάν παραγγείλετε το ρολόι σας από έναν πωλητή στη χώρα σας ή στο εξωτερικό. Για ακριβείς πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πωλητή.
Ναι. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εάν έχετε ερωτήσεις, και να σας ενημερώνουμε για την τρέχουσα κατάσταση της παραγγελίας σας.
Αντισυμβαλλόμενός σας είναι σε κάθε περίπτωση ο εκάστοτε έμπορος ή ιδιώτης πωλητής. Εάν επιλέξετε τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24, θα ενημερωθείτε σχετικά με τους όρους πώλησης κατά την εξέλιξη της διαδικασίας της συναλλαγής. Εάν αγοράσετε το ρολόι σας απευθείας από έναν έμπορο, λάβετε υπόψη τους σχετικούς ισχύοντες ΓΟΣ του εμπόρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Μπορείτε προς το παρόν να πληρώσετε είτε μέσω πιστωτικής κάρτας (VISA, MasterCard ή American Express), Affirm (προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ) ή μέσω εμβάσματος. Στη σελίδα της αγγελίας θα σας παρουσιαστούν οι δυνατοί τρόποι πληρωμής για ένα προϊόν.

Για τη διεκπεραίωση των πληρωμών συνεργαζόμαστε με τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών Mangopay. Η Mangopay είναι ένας πάροχος υπηρεσιών πληρωμών που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες σε σύνδεση και συνδέεται με τη γαλλική τράπεζα Credit Mutuel Arkea.
Εάν ένας πωλητής δεν απαντήσει σύντομα στο αίτημά σας, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Η Chrono24 είναι μια οnline πλατφόρμα με διεθνή δραστηριότητα με πωλητές από διάφορες χώρες. Στις εθνικές επίσημες αργίες και στις διακοπές πολλοί έμποροι έχουν κλειστά. Μια σχετική καθυστέρηση στην απάντηση των αιτημάτων είναι πιθανή και σε περιπτώσεις αυξημένης ζήτησης. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με τους πωλητές σε μία από τις γλώσσες που εμφανίζονται δίπλα από τη φόρμα και αφιερώστε χρόνο για να απαντήσετε στα μηνύματά σας.
Μπορείτε να αναφέρετε ένα ύποπτο προϊόν απευθείας στην αγγελία. Θα βρείτε τον σύνδεσμο Αναφορά αγγελίας σε κάθε αγγελία. Παρακαλούμε, περιγράψτε τα σημεία που κινούν τις υποψίες σας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Στη συνέχεια θα ελέγξουμε την αναφορά σας και θα δρομολογήσουμε τα απαραίτητα μέτρα, εφόσον χρειαστεί.
Στην Chrono24 ισχύει ο απόλυτος όρος, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται στους εμπόρους να διαθέτουν προς πώληση απομιμήσεις ρολογιών. Οι επαγγελματίες έμποροι ελέγχονται από εμάς και η πλειοψηφία διαθέτει προς πώληση πολυτελή ρολόγια με επιτυχία εδώ και χρόνια στην Chrono24. Το διακριτικό «Trusted Seller» είναι μια πρόσθετη ένδειξη για τη σοβαρότητα ενός εμπόρου. Εφόσον ένας έμπορος διαθέσει αποδεδειγμένα προς πώληση ένα αντίγραφο, τότε του επιβάλλεται από εμάς αποκλεισμός.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια πριν αγοράσετε το ρολόι που επιθυμείτε, ενημερωθείτε προηγουμένως για την πραγματική του αγοραία τιμή. Μάρκες ρολογιών όπως τα Rolex, Breitling και άλλα πολυτελή ρολόγια συνήθως δεν προσφέρονται για λίγες εκατοντάδες ευρώ. Γενικά ισχύει: Εάν μια προσφορά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή ή αμφιβάλλετε ως προς τη γνησιότητα του ρολογιού, είναι καλύτερο να μην προχωρήσετε στην αγορά. Αντί για αυτό αναφέρετέ μας τις υποψίες σας μέσω του συνδέσμου «Αναφορά αγγελίας» που θα βρείτε απευθείας στην αγγελία.

Λάβετε υπόψη ότι μερικές φορές κατά την επισκευή γνήσιων επώνυμων ρολογιών χρησιμοποιούνται ανταλλακτικά, τα οποία διαφέρουν από τα γνήσια εξαρτήματα που περιλαμβάνονταν αρχικά στο εκάστοτε συγκεκριμένο μοντέλο. Ειδικά στα Vintage ρολόγια υπάρχει ενίοτε έλλειψη ανταλλακτικών. Σε αυτή την περίπτωση ο έμπορος οφείλει να αναφέρει την αντικατάσταση των εξαρτημάτων.
Εάν η πώληση διεκπεραιωθεί απευθείας μέσω της Chrono24, μπορείτε να παραγγείλετε το ρολόι που θέλετε πατώντας το πράσινο μπουτόν «Αγορά». Με το «Επικοινωνήστε με τον πωλητή» έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε ερωτήσεις σχετικά με την αγγελία. Σε πολλούς πωλητές έχετε τη δυνατότητα να προτείνετε μια τιμή πατώντας το μπουτόν «Προτεινόμενη τιμή». Εάν είναι διαθέσιμο το μπουτόν «Ερωτήσεις για την αγγελία», τότε οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας είναι δημόσια ορατές σε όλους τους χρήστες της Chrono24.

Ο πωλητής λαμβάνει το μήνυμά σας πάντα μέσω email. Θα ενημερωθείτε για τον μέσο χρόνο απάντησης. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τον ακριβή χρόνο ανάγνωσης ή απάντησης της ερώτησής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 ανατρέξτε εδώ:

Τα προϊόντα είναι κατά κανόνα διαθέσιμα άμεσα ή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της εκάστοτε αγγελίας.

Αποστολή

Σε πολλές αγγελίες επαγγελματιών εμπόρων αναγράφονται στοιχεία για το χρόνο παράδοσης και τα έξοδα αποστολής. Οι ιδιώτες πωλητές σας στέλνουν πάντα μια προσφορά, στην οποία περιλαμβάνονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες.
Γενικά, ο έμπορος αποφασίζει με ποια μεταφορική εταιρεία θα αποστείλει το προϊόν. Στην εκάστοτε επιβεβαίωση αποστολής μπορείτε να δείτε τη μεταφορική εταιρεία που χρησιμοποιήθηκε.
Θα σας ειδοποιήσουμε, μόλις το προϊόν αποσταλεί, και θα σας στείλουμε μέσω email τον κωδικό εντοπισμού, εφόσον υπάρχει.
Εφόσον δεν συμφωνήσατε διαφορετικά με τον έμπορο, σε περίπτωση αγοράς με την προστασία αγοραστή Chrono24 κάθε ρολόι αποστέλλεται ασφαλισμένο για όλο το ποσό της αξίας του – ακόμα και από το εξωτερικό. Σε περίπτωση αγοράς από έναν ιδιώτη, για τις λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή πρέπει να συνεννοείστε απευθείας με τον πωλητή.
Το προϊόν ασφαλίζεται κατά την αποστολή για όλο το ποσό της αξίας του.

Αγορά από ιδιώτες πωλητές

Εάν θέλετε να αγοράσετε από έναν ιδιώτη πωλητή, η υπηρεσία καταπίστευσης στην Chrono24 είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος για να πληρώσετε το ρολόι. Καταθέτετε τα χρήματά σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα υποστήριξης της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας, σε περίπτωση που κάτι παρεκκλίνει από τα συμφωνηθέντα.

Στην περίπτωση που ο ιδιώτης πωλητής δεν προσφέρει την υπηρεσία καταπίστευσης στην Chrono24, σας συνιστούμε μια προσωπική συνάντηση σε έναν ασφαλή χώρο. Μια άμεση διεκπεραίωση στον επαγγελματικό χώρο ενός αξιόπιστου εμπόρου ρολογιών, ο οποίος μπορεί να ελέγξει το ρολόι απευθείας, είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος. Πιθανοί εναλλακτικοί τρόποι είναι η πληρωμή μέσω PayPal ή η χρήση υπηρεσίας καταπίστευσης από εξωτερικό πάροχο.

Αγορά από επαγγελματίες εμπόρους

Μια υπόσχεση εγγύησης είναι μια πρόσθετη, οικειοθελής παροχή του εμπόρου ή του κατασκευαστή με την οποία διαβεβαιώνει μια αντικειμενική αποζημίωση. Η δέσμευση εγγύησης αφορά κατά κανόνα στη λειτουργική ικανότητα επιμέρους εξαρτημάτων ή ολόκληρου του ρολογιού εντός ενός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος.

Και οι οnline έμποροι παρέχουν εν μέρει εγγυήσεις που καλύπτουν ορισμένες παροχές. Ενημερωθείτε εκ των προτέρων σχετικά με το τι καλύπτει η εγγύηση του εμπόρου και για ποιο χρονικό διάστημα ισχύει. Μετά την αγορά βεβαιωθείτε πως στην κάρτα εγγύησης αναγράφεται η ημερομηνία και πως φέρει σφραγίδα ή/και υπογραφή και πως η απόδειξη αντιστοιχεί στην κάρτα εγγύησης. Διαφορετικά η κάρτα εγγύησης μπορεί να μην γίνει αποδεκτή.
Κάθε έμπορος στην Chrono24 υπόκειται κατά την εγγραφή του σε ενδελεχή έλεγχο της ταυτότητας και της αξιοπιστίας του. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη βεβαίωση εμπορικής δραστηριότητας, καθώς και συστάσεις από άλλους εμπόρους. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις πελατών συνυπολογίζονται στην αξιολόγηση.
Κάθε έμπορος στην Chrono24 υπόκειται κατά την εγγραφή του σε ενδελεχή έλεγχο της ταυτότητας και της αξιοπιστίας τους. Το διακριτικό «Trusted Seller» χορηγείται αποκλειστικά σε εμπόρους, οι οποίοι με βάση τις εμπειρίες της Chrono24 και των χρηστών της πλατφόρμας διακρίνονται για την ιδιαίτερη συνέπεια και την αξιοπιστία τους.

Trusted Seller είναι ένας επαγγελματίας έμπορος ρολογιών και υπόχρεος στην τήρηση ορισμένων όρων. Σε αυτούς συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, ότι

 • όλα τα στοιχεία που έχει κοινοποιήσει στην πλατφόρμα ή στην Chrono24, σχετικά με το πρόσωπό του και την επιχείρησή του, είναι αληθή
 • εμπορεύεται κατ' αποκλειστικότητα γνήσια προϊόντα αξιόπιστης προέλευσης
 • οι περιγραφές της κατάστασης των προϊόντων ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ενώ επισημαίνει, γραπτώς και με εικόνες, τα ενδεχομένως υφιστάμενα ελαττώματα
 • απαντά κατά κανόνα εντός 5 εργάσιμων σε αιτήματα πελατών που λαμβάνει μέσω email της Chrono24.

Η δίκαιη διεκπεραίωση της συναλλαγής είναι πάντα απόλυτη προτεραιότητα. Στην περίπτωση προβλημάτων, ο έμπορος αναζητεί από κοινού με τον πελάτη μια λύση που να ικανοποιεί αμφότερες τις πλευρές. Η παραβίαση ενός η περισσοτέρων από τους παρόντες όρους μπορεί να επιφέρει την προσωρινή ή οριστική απώλεια του διακριτικού «Trusted Seller» ή – σε περίπτωση σοβαρών παραβιάσεων – της ιδιότητας μέλους στην Chrono24.
Οι έμποροι ρολογιών έχουν τη δυνατότητα στην Chrono24 να συστήνουν άλλους εμπόρους σε χρήστες. Στο πλαίσιο αυτής της δυνατότητας μπορούν να δίνουν έως και 10 συστάσεις. Τη δυνατότητα να συστήνουν άλλους εμπόρους και να λαμβάνουν συστάσεις έχουν, ωστόσο, μόνο έμποροι με τη διάκριση Trusted Seller.

Αγορά ρολογιών από το εξωτερικό

Η τιμή εμφανίζεται στην αγγελία όπως καταχωρήθηκε από τον πωλητή. Συνεπώς είναι πιθανές πρόσθετες επιβαρύνσεις, όπως τέλη εκτελωνισμού, φόροι, έξοδα αποστολής και ασφάλισης.

Αναφορικά με την ακριβή τιμή χρέωσης και τα περιλαμβανόμενα κόστη επικοινωνήστε με τον πωλητή του ρολογιού. Μπορεί να σας ενημερώσει και σχετικά με το εάν η μεταφορική εταιρεία αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας του εκτελωνισμού. Απευθυνθείτε στις αρμόδιες εθνικές τελωνειακές αρχές για να ενημερωθείτε σχετικά με τις ισχύουσες στη χώρα σας διατάξεις.

Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αγορά ρολογιών δεν υπόκειται σε δασμούς. Η εισαγωγή από τρίτη χώρα στην ΕΕ, για παράδειγμα από τις ΗΠΑ, επιβαρύνεται με ένα μικρό τέλος και τον ΦΠΑ της εισαγωγής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές της χώρας σας.
Όταν εισάγετε ένα προϊόν στη χώρα σας, μπορεί να προκύψουν δασμολογικές επιβαρύνσεις και ΦΠΑ εισαγωγής. Χρεώνονται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές και είναι πληρωτέα, μόλις το προϊόν φτάσει στη χώρα προορισμού. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές της χώρας σας.
Οι επιβαρύνσεις και οι φόροι χρεώνονται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές και είναι πληρωτέα, μόλις το προϊόν φτάσει στη χώρα προορισμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις πληρώνετε τις επιβαρύνσεις και τους φόρους που προκύπτουν κατά την παράδοση απευθείας στη μεταφορική εταιρεία.

Πληρωμή

Στις περισσότερες αγγελίες υπάρχει δυνατότητα πληρωμής μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24. Πληρώνετε μέσω πιστωτικής κάρτας ή εμβάσματος και καταθέτετε τα χρήματά σας στον καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου θα φυλαχθούν με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για την πληρωμή μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Εάν δεν διεκπεραιώσετε την αγορά μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24, επικοινωνήστε απευθείας με τον πωλητή, προκειμένου να διευκρινίσετε τις λεπτομέρειες της πληρωμής.
Καταρχήν συνιστούμε τη διεκπεραίωση της συναλλαγής μέσω της ασφαλούς υπηρεσίας καταπίστευσης Chrono24. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να βασιστείτε στην αξιοπιστία των επαγγελματιών εμπόρων της πλατφόρμας μας. Γιατί κάθε έμπορος υποβάλλεται κατά την εγγραφή του σε ενδελεχή έλεγχο της ταυτότητας και της σοβαρότητάς του, μεταξύ άλλων βάσει της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και συστάσεων άλλων εμπόρων. Εάν ένας επαγγελματίας έμπορος προσφέρει επομένως ως τρόπο πληρωμής την προπληρωμή μέσω εμβάσματος, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αντίθετα, κατά την αγορά από έναν ιδιώτη πωλητή η προπληρωμή μέσω εμβάσματος δεν είναι ασφαλής μέθοδος. Εάν ο ιδιώτης πωλητής επιμένει στη χρήση αυτού του τρόπου πληρωμής και εσείς θέλετε οπωσδήποτε να αγοράσετε το συγκεκριμένο ρολόι, είναι προς το συμφέρον σας να ελέγξετε την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του πωλητή. Για παράδειγμα μπορείτε να ζητήσετε να σας αποστείλει συστάσεις ή πρόσθετες φωτογραφίες του ρολογιού ή προσωπικών εγγράφων. Μια πιθανή εναλλακτική στην προπληρωμή μέσω εμβάσματος είναι η χρήση εξωτερικής υπηρεσίας καταπίστευσης. Εάν έχετε γενικά αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία του πωλητή, είναι προτιμότερο να μην προβείτε στην αγορά.

Πολλοί πωλητές προσφέρουν τη διεκπεραίωση της συναλλαγής μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης Chrono24. Με αυτή καταβάλετε τα χρήματα στον καταπιστευματικό μας λογαριασμό, όπου παραμένουν ασφαλή μέχρι να παραλάβετε το ρολόι και να βεβαιωθείτε για την ποιότητά του. Η ομάδα υποστήριξής μας βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας φροντίζοντας για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της συναλλαγής. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία καταπίστευσης Chrono24 θα βρείτε εδώ:

Συνιστούμε την ασφαλή πληρωμή μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού της Chrono24. Στην πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας ή PayPal λάβετε υπόψη τα εξής:

Μπορείτε και εσείς να συμβάλετε στη μεγαλύτερη ασφάλεια, εάν κατά την οnline αγορά με χρήση πιστωτικής κάρτας τηρείτε ορισμένους κανόνες ασφαλείας. Βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε μια κρυπτογραφημένη σύνδεση. Αυτό φαίνεται από την ένδειξη https και το σύμβολο λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο (Browser). Ελέγχετε τακτικά τις καταστάσεις χρεώσεων της πιστωτικής σας κάρτας. Πολλοί πάροχοι πιστωτικών καρτών ακολουθούν μια πολιτική μηδενικής ευθύνης (Zero-Liability-Policy), με εξαίρεση περιπτώσεις αμέλειας. Αυτό σημαίνει πως ο πελάτης δεν ευθύνεται σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένων πληρωμών με την πιστωτική σας κάρτα ενημερώστε το ταχύτερο δυνατό τον εκδότη/πάροχο της πιστωτικής κάρτας. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους αγοράς με χρήση PayPal επικοινωνήστε απευθείας με την υπηρεσία πληρωμών PayPal. Λάβετε επίσης υπόψη ότι σε περίπτωση πληρωμής προς «Φίλους και οικογένεια» δεν καλύπτεστε από την προστασία αγοραστή της PayPal και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να σας παράσχουμε καμία υποστήριξη.
Στις περισσότερες αγγελίες υπάρχει δυνατότητα πληρωμής μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24. Καταθέτετε τα χρήματά σας στον καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά. Περισσότερες πληροφορίες για την πληρωμή μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Εάν η πληρωμή μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24 δεν είναι δυνατή, λάβετε υπόψη τα εξής:

Πιθανώς στη χώρα σας διατίθενται και άλλες αξιόπιστες υπηρεσίες καταπίστευσης για τη διεκπεραίωση της συναλλαγής. Συγκεντρώστε εκ των προτέρων ακριβείς πληροφορίες στα πλαίσια της επιλογής μιας υπηρεσίας καταπίστευσης.

Για τη χρήση μιας υπηρεσίας καταπίστευσης πρέπει να συμφωνεί τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής. Εφόσον χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία καταπίστευσης, ζητήστε όλα τα στοιχεία απευθείας από τον πάροχο. Μη βασίζεστε σε προωθημένα email του πωλητή.

Επιστροφή

Πριν από την αγορά ενός ρολογιού πρέπει να ενημερωθείτε για τους ισχύοντες όρους επιστροφών του εμπόρου. Ορισμένοι έμποροι κάνουν δεκτές επιστροφές μόνο εφόσον οι αυτοκόλλητες ετικέτες ασφαλείας δεν έχουν αφαιρεθεί και η συσκευασία του ρολογιού δεν έχει ανοιχθεί. Για το δικό σας συμφέρον επιστρέψτε το ρολόι μόνο με ασφαλισμένη αποστολή και τηρήστε την αναφερόμενη προθεσμία που ισχύει για τις επιστροφές. Σας συνιστούμε, πριν στείλετε την επιστροφή, να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για να διευκρινίσετε επακριβώς τη διαδικασία.
Εάν πραγματοποιήσατε την πληρωμή μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης και θέλετε να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, απευθυνθείτε στην ομάδα υποστήριξης πελατών της εταιρείας μας εντός 14 ημερών τηλεφωνικά στον αριθμό +49 721 96693-920 ή μέσω email στη διεύθυνση . Εμείς θα τεκμηριώσουμε και θα επιβεβαιώσουμε ότι το αίτημά σας για υπαναχώρηση υποβάλλεται εμπρόθεσμα, θα δρομολογήσουμε τη διαδικασία και θα σας ενημερώσουμε αντίστοιχα.

Εάν καταβάλατε το αντίτιμο της αγοράς απευθείας στον έμπορο ή στον ιδιώτη πωλητή, επικοινωνήστε μαζί του σχετικά με την ακύρωση της συναλλαγής.

Λάβετε υπόψη ότι σε περίπτωση αγοράς από έναν ιδιώτη πωλητή δεν υπάρχει νομικά ρυθμιζόμενο δικαίωμα υπαναχώρησης ή επιστροφής.
Στην περίπτωση υπαναχώρησης επιβαρύνεστε με τα άμεσα έξοδα επιστροφής. Λάβετε υπόψη ότι, λόγω της ασφαλιστικής κάλυψης, τα έξοδα αποστολής μπορούν να ανέλθουν έως το ποσό των 250 ευρώ.

Προστασία αγοραστή

Αν θέλετε να αναφέρετε κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε εντός 14 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας με την ομάδα υποστήριξης της Chrono24 δηλώνοντας τον αριθμό της παραγγελίας σας.
Η προστασία αγοραστή της Chrono24 περιλαμβάνει διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας, χάρη στις οποίες έχετε ολοκληρωμένη προστασία από την παραγγελία του ρολογιού σας μέχρι την πιθανή ακύρωση της συναλλαγής:

 • Πληρωμή μέσω υπηρεσίας καταπίστευσης
 • Εγγύηση γνησιότητας
 • Νόμιμη προθεσμία υπαναχώρησης εντός 14 ημερών
 • Αυστηρές προδιαγραφές εμπόρων
 • Ασφαλισμένη αποστολή
 • Ομάδα Quality & Security


Περισσότερες πληροφορίες για την προστασία αγοραστή της Chrono24 θα βρείτε στη διεύθυνση https://www.chrono24.de/about-us.htm.
Η προστασία αγοραστή της Chrono24 διατίθεται κατ' αρχήν χωρίς χρέωση για εσάς. Μόνο εάν για την πληρωμή μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης χρησιμοποιήσετε μια κάρτα American Express (Amex), θα χρεωθείτε με ένα πρόσθετο τέλος, αφού ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής συνεπάγεται ένα υψηλό κόστος για εμάς. Το εκάστοτε ύψος του τέλους θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της αγοράς κατά την επιλογή των διαθέσιμων τρόπων πληρωμής.
Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την προστασία αγοραστή, εάν παραγγείλετε ένα ρολόι σε έμπορο της Chrono24. Η παραγγελία πρέπει να έχει δοθεί μέσω του συστήματος της Chrono24. Στην περίπτωση που δεν πληρώσατε το ρολόι μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε εκ των υστέρων την προστασία αγοραστή.

Λάβετε υπόψη ότι η προστασία αγοραστή της Chrono24 δεν καλύπτει αγορές από ιδιώτες πωλητές.
Για την αγορά με προστασία αγοραστή ισχύουν οι διατάξεις που προβλέπονται από τον νόμο σχετικά με τις εγγυήσεις. Επέκταση των αξιώσεων που απορρέουν από τη νόμιμη εγγύηση και την εγγύηση κατασκευαστή δεν υφίσταται.
Εάν αγοράσατε το ρολόι σας με την προστασία αγοραστή, σε περίπτωση επιτυχούς ακύρωσης της συναλλαγής θα σας επιστρέψουμε το σύνολο του αντιτίμου αγοράς, καθώς και τα έξοδα αποστολής που έχετε ήδη πληρώσει.

Λάβετε ωστόσο υπόψη ότι πρέπει να αναλάβετε οι ίδιοι τα έξοδα για την επιστροφή, τα οποία λόγω της ασφαλιστικής κάλυψης μπορούν να ανέλθουν έως το ποσό των 250 ευρώ. Επιπλέον, πρέπει να φροντίσετε οι ίδιοι για την επιστροφή των δασμών στο αρμόδιο κεντρικό τελωνείο.
Trusted Checkout ήταν η πρώην ονομασία της προστασίας αγοραστή της Chrono24. Αλλάξαμε το όνομα για να είναι καλύτερα κατανοητό στους πελάτες μας. Εννοείται πως συνεχίζετε να επωφελείστε από τα συνήθη σας και πολλά ακόμα πλεονεκτήματα.

Η προστασία αγοραστή της Chrono24 περιλαμβάνει τις ακόλουθες υπηρεσίες ασφαλείας:
 • Πληρωμή μέσω υπηρεσίας καταπίστευσης
 • Εγγύηση γνησιότητας
 • Νόμιμη προθεσμία υπαναχώρησης εντός 14 ημερών
 • Αυστηρές προδιαγραφές εμπόρων
 • Ασφαλισμένη αποστολή
 • Ομάδα Quality & Security

Περισσότερες πληροφορίες για την προστασία αγοραστή της Chrono24 θα βρείτε στη διεύθυνση Προστασία αγοραστή

myChrono24

Γενικά

Ελάτε με την εγγραφή σας πιο κοντά στον κόσμο των ρολογιών πολυτελείας: Επικοινωνήστε γρήγορα και με ασφάλεια με πωλητές και χρησιμοποιήστε τις διάφορες δυνατότητες που σας προσφέρει το προσωπικό σας προφίλ. Όλες οι λειτουργίες εντός του λογαριασμού σας προβάλλονται ευκρινώς, έτσι ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των δεδομένων σας με μια ματιά.

Αγοράστε γρήγορα και με ασφάλεια

Με την myChrono24 έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε γρήγορα και με ασφάλεια το ρολόι των ονείρων σας από έναν έμπορο της επιλογής σας. Ο έμπορος μπορεί να απαντήσει απευθείας σε τυχόν ερωτήσεις σας.

Διατηρήστε μια ολοκληρωμένη εικόνα

Με το προφίλ myChrono24 μπορείτε να καταχωρείτε στις σημειώσεις σας ενδιαφέρουσες αγγελίες και να τις ξαναβρίσκετε γρήγορα. Αποθηκεύστε την αναζήτησή σας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι. Χάρη στο προφίλ myChrono24 δεν θα χάσετε ποτέ συναρπαστικές προσφορές, αφού σας ενημερώνουμε για τις νέες αγγελίες αμέσως μόλις αυτές αναρτηθούν.

Προσαρμόστε και διαχειριστείτε εύκολα τις αγγελίες σας

Με την Chrono24 η πώληση ρολογιών είναι εξίσου εύκολη υπόθεση όσο και η αγορά. Με το προφίλ myChrono24 δημιουργείτε εύκολα και γρήγορα μια αγγελία με την οποία μπορείτε σε λίγα μόλις βήματα να παρουσιάσετε το ρολόι σας στην πλατφόρμα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.chrono24.gr/info/mychrono24.htm
Συνδεθείτε με τη διεύθυνση email (όνομα χρήστη) και τον κωδικό πρόσβασης στο προφίλ myChrono24. Στην ενότητα Προφίλ μπορείτε να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία όπως όνομα, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου ή τον κωδικό πρόσβασής σας. Στην ενότητα Ρυθμίσεις μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της πύλης και του email και να επιλέξετε μια γλώσσα στην οποία επιθυμείτε να λαμβάνετε email από την Chrono24. Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε ή να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο.
Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στην ενότητα Προφίλ στο προφίλ myChrono24. Με ένα κλικ στο Αλλαγή κωδικού πρόσβασης στο κάτω περιθώριο της σελίδας, θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε τον παλιό και τον νέο σας κωδικό πρόσβασης. Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στο Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης. Θα λάβετε ένα email με οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας.
Για τον σκοπό αυτό, επιλέξτε στο Προφίλ myChrono24 από το μενού Προφίλ την επιλογή «Διαγραφή λογαριασμού χρήστη». Λάβετε υπόψη ότι οι σημειώσεις σας, η Watch Collection σας, οι αποθηκευμένες αναζητήσεις σας και όλες οι αγγελίες σας θα διαγραφούν επίσης.
Ναι, στην Chrono24 μπορείτε να διαβάζετε εύκολα και με ασφάλεια μηνύματα πωλητών και αγοραστών και να απαντάτε σε αυτά. Για τη χρήση της λειτουργίας μηνυμάτων είναι απαραίτητο να έχετε συνδεθεί στο προσωπικό σας προφίλ. Η πρόσβαση στα μηνύματά σας είναι δυνατή τόσο μέσα από τον ιστότοπο της Chrono24 όσο και μέσω της εφαρμογής για κινητές συσκευές.
Ασφάλεια και προστασία

Μέσω των μηνυμάτων μπορείτε να διεκπεραιώνετε με ασφάλεια παραγγελίες και πληρωμές. Δεν χρειάζεται να γνωστοποιήσετε σε αγοραστές ή πωλητές τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας και έτσι μπορείτε να επικοινωνείτε χωρίς διαβίβαση δεδομένων σε τρίτους. Έτσι τα δεδομένα σας και τα μηνύματα σας είναι ασφαλή σε εμάς.

Αποτελεσματική επικοινωνία

Στην Chrono24 μπορείτε να στέλνετε μηνύματα άμεσα, απλά και γρήγορα. Η χρήση κάποιου πρόσθετου προγράμματος email ή άλλων υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων δεν είναι απαραίτητη.

Παγκόσμια επικοινωνία

Μπορείτε να μεταφράσετε εύκολα στη γλώσσα σας μηνύματα που έχουν συνταχθεί σε άλλη γλώσσα με ένα κλικ στο κουμπί «Μετάφραση». Το συγκεκριμένο κουμπί θα το βρείτε κάτω από κάθε μήνυμα.

Όλα με μια ματιά

Έχετε εύκολα μια πλήρη εικόνα των μηνυμάτων σας. Μπορείτε να βλέπετε και να διαχειρίζεστε τόσο τις τρέχουσες όσο και τις παλαιότερες επικοινωνίες με αγοραστές και πωλητές. Επίσης μπορείτε να βλέπετε πάντα την τρέχουσα κατάσταση των αιτημάτων και παραγγελιών. Για τη δική σας προστασία, εδώ μπορείτε να βρείτε την επικοινωνία σας έως μια δεδομένη χρονική στιγμή – για την περίπτωση που ανακύψει κάποια διαφορά μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

Φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Αναγνωρίζουμε τα μη σοβαρά μηνύματα και σας προστατεύουμε από αυτά: Στο πλαίσιο της χρήσης των μηνυμάτων εντός της Chrono24, διενεργούμε αυτόματη και χειροκίνητη σάρωση και ανάλυση των μηνυμάτων που αποστέλλετε. Αυτό πραγματοποιείται για τον σκοπό:

 • της πρόληψης της απάτης
 • της αποκάλυψης παράνομων ενεργειών και παραβιάσεων των Γενικών Όρων Συναλλαγών της εταιρείας μας
 • καθώς και της βελτίωσης της επικοινωνίας και της υποστήριξης των πελατών.
 • Ναι, μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία με ένα απλό κλικ στο εικονίδιο συνδετήρα. Το μέγεθος του αρχείου δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 60 MB. Επιτρέπονται οι εξής τύποι αρχείων: pdf, txt, eml, mp4, mov, rtf, m4v, csv, wmv, doc, docx, xls, zip, odt, pages, rar, ppt, pptx, ods, jpg, jpeg, png, gif.
  Μπορείτε να διαχειρίζεστε και να αρχειοθετείτε μόνοι σας τα μηνύματα που αποστέλλετε και λαμβάνετε. Μπορείτε επίσης να μας αναθέσετε τη διαγραφή τους κατόπιν αιτήματός σας.
  Όχι, δεν μπορείτε να ανακαλέσετε μηνύματα που έχετε ήδη στείλει.
  Ναι, μπορείτε να ταξινομήσετε τα μηνύματα σας με τα φίλτρα Μη αναγνωσμένα, Αναπάντητα και Αρχείο. Επίσης μπορείτε να πραγματοποιείτε αναζήτηση των μηνυμάτων σας βάσει λέξεων κλειδιών ή βάσει τιμής.

  Σύνδεση μέσω Google / Apple

  Για την εγγραφή ή/και τη σύνδεσή σας στην Chrono24 έχετε τις ακόλουθες δυνατότητες:

  1. Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό Chrono24 με τη διεύθυνση email σας και έναν κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια συνδεθείτε στον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία σύνδεσης.
  2. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε μέσω τρίτων παρόχων – όπως η Google ή η Apple. Σε αυτή την περίπτωση η επαλήθευση της ταυτότητας σας ως χρήστη πραγματοποιείται μέσω των στοιχείων σύνδεσης στην Google ή του Apple ID σας. Έτσι δεν χρειάζεται να καταχωρίσετε κανέναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας στην Chrono24 και θα μπορείτε να συνδέεστε εύκολα και γρήγορα.
  Σημείωση:Στο πλαίσιο της εγγραφής με το Apple ID σας λάβετε υπόψη και τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας «Απόκρυψη διεύθυνσης email».
  Ανεξάρτητα από το πώς έχετε εγγραφεί στην Chrono24 – με διεύθυνση email και κωδικό πρόσβασης ή μέσω των στοιχείων σύνδεσης στον λογαριασμό σας στην Google ή στην Apple – μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση email σας στο Προφίλ myChrono24, στο μενού «Προφίλ». Η αλλαγή της διεύθυνσης email σας δεν επηρεάζει τα στοιχεία σύνδεσής σας στην Google ή στην Apple. Αυτά μπορείτε να συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε ως συνήθως.
  Μήπως καταχωρίσατε μια άλλη διεύθυνση email για τη δημιουργία του λογαριασμού σας στην Chrono24, από αυτήν που χρησιμοποιήσατε τώρα για τη σύνδεση μέσω του λογαριασμού σας της Google ή της Apple; Εάν ναι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Διαγράψτε τον λογαριασμό σας στην Chrono24, που μόλις δημιουργήσατε με τη βοήθεια των στοιχείων σύνδεσής σας στην Google ή του Apple-ID σας. Για τον σκοπό αυτό, επιλέξτε στο Προφίλ myChrono24 από το μενού «Προφίλ» την επιλογή «Διαγραφή λογαριασμού χρήστη».
  2. Ξεκινήστε εκ νέου τη διαδικασία εγγραφής μέσω του λογαριασμού σας στην Google ή την Apple. Στην ερώτηση, εάν διαθέτετε ήδη έναν λογαριασμό στην Chrono24 επιλέξτε οπωσδήποτε «Ναι, έχω ήδη έναν λογαριασμό». Στη συνέχεια συμπληρώστε τη διεύθυνση email του λογαριασμού σας στην Chrono24.
  3. Ο λογαριασμός σας στην Chrono24 θα συνδεθεί με τα στοιχεία σύνδεσής σας στην Google ή το Apple ID σας. Πλέον έχετε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στον λογαριασμό σας.
  1. Ξεκινήστε τη διαδικασία εγγραφής μέσω του λογαριασμού σας στην Google ή την Apple. Στην ερώτηση, εάν διαθέτετε ήδη έναν λογαριασμό στην Chrono24 επιλέξτε οπωσδήποτε «Ναι, έχω ήδη έναν λογαριασμό». Σημείωση: Η μεταγενέστερη σύνδεση των λογαριασμών δεν είναι δυνατή.
  2. Συμπληρώστε τη διεύθυνση email του λογαριασμού σας στην Chrono24.
  3. Επαληθεύστε τη σύνδεση με το Google-Login ή το Apple-ID σας –
  και θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στον λογαριασμό σας.
  Ναι, μπορείτε να συνδέσετε με τον λογαριασμό σας στην Chrono24 όσα στοιχεία σύνδεσης στον λογαριασμό σας στην Google ή στην Apple θέλετε.
  Για να καταργήσετε τη σύνδεση του λογαριασμού σας στην Chrono24 με τα στοιχεία σύνδεσης στον λογαριασμό σας στην Google ή την Apple, ακολουθήστε τα παρακάτω τρία βήματα:
  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην Chrono24.
  2. Στο Προφίλ myChrono24 σας θα δείτε στο μενού «Προφίλ» τα στοιχεία σύνδεσης στον λογαριασμό με την Google / Apple, που έχετε συνδέσει με τον λογαριασμό σας στην Chrono24.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του καλαθιού αχρήστων για να καταργήσετε την εκάστοτε σύνδεση.
  Κατά κανόνα μπορείτε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας με τη διεύθυνση email σας και το ΡΙΝ σας. Μπορείτε να βρείτε τον κωδικό ΡΙΝ σας στο μενού «Προφίλ» στο προφίλ myChrono24.
  Έχετε συνδέσει τον λογαριασμό σας στην Chrono24 με στοιχεία σύνδεσης σε λογαριασμό σας στην Google ή στην Apple και δεν είστε βέβαιοι για το ποια διεύθυνση email έχει αποθηκευτεί εκεί; Ή χρησιμοποιείτε τη λειτουργία της Apple «Απόκρυψη διεύθυνσης email»; Τότε μπορείτε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας με τον κωδικό πελάτη που θα βρείτε στο μενού «Προφίλ» στο προφίλ myChrono24, ακριβώς κάτω από την εικόνα προφίλ σας.
  Κατά κανόνα, το Apple-ID σας είναι μια ιδιωτική διεύθυνση email που έχετε ορίσει. Αντ' αυτού μπορείτε να αποκρύψετε την ιδιωτική σας διεύθυνση email χρησιμοποιώντας μια εφάπαξ, τυχαία προτεινόμενη από την Apple διεύθυνση email (π.χ. 12312455915123@appleid.com). Όλα τα μηνύματα email που στέλνουμε σε αυτή τη διεύθυνση email θα προωθούνται αυτόματα στην ιδιωτική σας διεύθυνση email, την οποία διατηρείτε κατ΄αυτόν τον τρόπο μυστική.
  1. Ελέγξτε ξανά τον φάκελο εισερχομένων του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά, μέχρι να λάβετε το μήνυμα email με τον κωδικό επαλήθευσης.
  2. Δεν έχετε λάβει ακόμη κανένα μήνυμα από εμάς στον φάκελο εισερχομένων του email σας; Σε αυτή την περίπτωση ελέγξτε και τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (Spam).
  3. Ούτε και στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας δεν βρήκατε κανένα μήνυμά από εμάς; Τότε ζητήστε μέσω του συνδέσμου στη διαδικασία εγγραφής να σας αποσταλεί ξανά ένα μήνυμα email.
  Σημείωση: Ο κωδικός επαλήθευσης ταυτότητας ισχύει μόνο για 24 ώρες.

  Σημειώσεις και εντολές αναζήτησης

  Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αναζήτησης πάνω από τη λίστα αποτελεσμάτων για να προσθέσετε νέες εντολές αναζήτησης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσες εντολές αναζήτησης επιθυμείτε.
  Στο προφίλ myChrono24 θα βρείτε στις Αποθηκευμένες αναζητήσεις μια επισκόπηση των αποθηκευμένων σας εντολών αναζήτησης. Εδώ μπορείτε να προβάλετε τα τρέχοντα αποτελέσματα από τις επιμέρους αναζητήσεις σας, να διαγράψετε αναζητήσεις και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για τις αναζητήσεις. Με ένα κλικ στο Επεξεργασία μπορείτε να μετονομάσετε επιμέρους αναζητήσεις.
  Στην καρτέλα Σημειώσεις θα βρείτε στο προφίλ myChrono24 όλες τις καταχωρημένες αγγελίες, ώστε να μπορείτε να επανέρχεστε γρήγορα σε αυτές. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο καρδιάς πάνω δεξιά στην αγγελία, αυτή αποθηκεύεται στις προσωπικές σας σημειώσεις. Κάνοντας ξανά κλικ στο εικονίδιο καρδιάς, η αγγελία αφαιρείται από τις σημειώσεις σας. Εάν στο μεταξύ μία από τις αγγελίες δεν είναι πλέον διαθέσιμη, τότε δεν μπορείτε να την ανοίξετε.
  Στο Χρονογράφημα προβάλλονται τα ρολόγια που είδατε πιο πρόσφατα, έτσι ώστε να μπορείτε να ξαναβρείτε εύκολα αγγελίες που έχετε ήδη επισκεφθεί.

  Watch Collection

  Στη Watch Collection μπορείτε να καταχωρίσετε και να διαχειριστείτε τη συλλογή ρολογιών σας online. Μπορείτε να προσθέσετε ρολόγια πολύ εύκολα, να καταχωρίσετε όσα στοιχεία θέλετε και να ανεβάσετε δικές σας φωτογραφίες για τα ρολόγια σας. Στη Watch Collection σας μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την ιστορική εξέλιξη της αξίας καθώς και την μελλοντική εξέλιξη της αξίας της συλλογής σας. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ρολόγια, τα οποία σας ενδιαφέρουν, αλλά δεν είναι ακόμα στην κατοχή σας.
  Όχι, μπορείτε επίσης να βλέπετε τα ρολόγια, τα οποία σας ενδιαφέρουν και να παρακολουθείτε την εξέλιξη της αξίας τους. Για τον σκοπό αυτό δηλώστε τον κωδικό αναφοράς ή τη μάρκα, το μοντέλο και την κατάσταση του ρολογιού και επιλέξτε «Αυτό το ρολόι δεν είναι στην κατοχή μου».

  Μάθετε περισσότερα
  Μπορείτε να προσθέσετε απεριόριστο αριθμό ρολογιών.
  Μόλις αγοράσετε ένα ρολόι μέσω της Chrono24, το ρολόι προστίθεται στη Watch Collection σας, για να μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της αξίας του ρολογιού αυτού.
  Στη Watch Collection σας βλέπετε τόσο την εκτιμώμενη αξία και την εξέλιξη της αξίας κάθε επιμέρους ρολογιού όσο και όλης της συλλογής ρολογιών σας.
  Οι εκτιμώμενες αξίες υπολογίζονται εκ νέου καθημερινά. Ωστόσο, οι διακυμάνσεις δεν είναι καθημερινές, αλλά γίνονται ορατές σε μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  Ναι, σε κάθε ρολόι μπορείτε να προσθέσετε δικές σας φωτογραφίες ή σημειώσεις.
  Ναι, μπορείτε να προσθέσετε όλα τα ρολόγια στη Watch Collection σας, ώστε η συλλογή ρολογιών σας να είναι πλήρης. Ωστόσο, για σπάνια ρολόγια έχουμε δυστυχώς λίγα μόνο ή καθόλου διαθέσιμα στοιχεία. Μόλις όμως καταχωρηθούν συχνότερες αγγελίες για το ρολόι και υπάρξουν επαρκή στοιχεία, οι πληροφορίες αυτές εμφανίζονται αυτόματα στη Watch Collection.

  Πώληση ρολογιών ως ιδιώτης

  Γενικά

  Στην Chrono24 μπορείτε να αναρτήσετε μια δωρεάν αγγελία για το ρολόι σας. Σε περίπτωση επιτυχούς πώλησης, η προμήθεια ανέρχεται σε 6,5% επί της τιμής πώλησης. Η προμήθεια αυτή είναι πληρωτέα μόνο εάν πουλήσετε το ρολόι σας με επιτυχία. Η παρακράτηση της προμήθειας πραγματοποιείται απευθείας με την εξόφληση της τιμής πώλησης σε εσάς. Λάβετε υπόψη ότι σε μεμονωμένες περιπτώσεις ο αγοραστής δεν μπορεί να πληρώσει μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης. Σε μια τέτοια περίπτωση σάς χρεώνουμε την προμήθεια πώλησης.

  Μάθετε περισσότερα
  Στην Chrono24, οι ιδιώτες πωλητές μπορούν να πουλήσουν τα αξεσουάρ δωρεάν.

  Για να δημιουργήσετε μια αγγελία, επιλέξτε από το μενού Πώληση ρολογιού και στη συνέχεια Πώληση αξεσουάρ.
  Η αγγελία σας θα είναι αρχικά online στην Chrono24 για 3 μήνες. Σε αυτό το διάστημα δεν επιτρέπεται να διαθέσετε προς πώληση ή να πουλήσετε το ρολόι σας αλλού. Εάν στο διάστημα αυτό δεν έχετε πουλήσει το ρολόι σας, μπορείτε να παρατείνετε την αγγελία σας για 3 ακόμα μήνες ή να τη διαγράψετε. Για την παράταση της αγγελίας θα χρειαστούμε ενδεχομένως ένα αποδεικτικό που θα πιστοποιεί πως το προϊόν εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατοχή σας.
  Ως ιδιώτης πωλητής μπορείτε να δημοσιεύσετε έως και 10 αγγελίες ταυτόχρονα. Η επαγγελματική πώληση προϊόντων απαγορεύεται για ιδιώτες πωλητές. Για τον λόγο αυτό επιφυλασσόμαστε να μη δημοσιεύουμε αγγελίες ιδιωτών πωλητών, εάν δίνουν μια επαγγελματική εντύπωση.

  Εάν θέλετε να πουλήσετε ρολόγια επαγγελματικά στην Chrono24, μπορείτε να εγγραφείτε ως έμπορος. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
  Για τους συλλέκτες δεν ισχύουν ειδικοί όροι. Σε αυτή την περίπτωση αναρτήστε μια ξεχωριστή αγγελία για κάθε ρολόι.
  Ως διαδικτυακή αγορά, η Chrono24 φέρνει σε επαφή λάτρεις ρολογιών από όλο τον κόσμο. Η εμπορική συναλλαγή λαμβάνει χώρα πάντα ανάμεσα στον αγοραστή και τον πωλητή. Γι' αυτό τον λόγο δεν αγοράζουμε, εκτιμούμε ή ελέγχουμε τα προϊόντα. Συνιστούμε να πωλήσετε το ρολόι σας μέσω μιας αγγελίας.

  Ανάρτηση αγγελίας ρολογιού

  Με τη λειτουργία βοήθειας δημιουργίας αγγελίας μπορείτε να αναρτήσετε αγγελία για το ρολόι σας σε λίγα βήματα:
  1. Πρώτα συμπληρώστε τον κωδικό αναφοράς του ρολογιού σας στο πεδίο αναζήτησης. Ο οδηγός δημιουργίας και ανάρτησης αγγελιών αναγνωρίζει το μοντέλο και συμπληρώνει αυτόματα τη φόρμα.
  2. Τώρα περιγράψτε λεπτομερώς το ρολόι σας. Όσο ακριβέστερη είναι η περιγραφή, τόσο ευκολότερα θα βρουν την αγγελία σας οι δυνητικοί αγοραστές.
  3. Προσθέστε στην αγγελία σας έως και 10 φωτογραφίες με διαφορετικές όψεις του ρολογιού. Έχετε έτοιμη την κάμερα και το ρολόι σας. Κατά τη δημιουργία της αγγελίας θα σας ζητηθεί να φωτογραφίσετε το ρολόι σας, ώστε να δείχνει 2 επιλεγμένες από εμάς ώρες, και να ανεβάσετε τις φωτογραφίες αυτές ως αποδεικτικό κατοχής. Οι φωτογραφίες αυτές θα δημοσιευθούν μετά και στην αγγελία σας.
  4. Εγγραφείτε ως πωλητής και συμπληρώστε τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, ώστε τα χρήματα να μπορούν να καταβληθούν απευθείας στον λογαριασμό σας.
  Μάθετε περισσότερα
  Ο κωδικός αναφοράς αναφέρεται στο μοντέλο ή/και την έκδοση του μοντέλου του ρολογιού σας και μπορεί να αποτελείται από πολλούς αριθμητικούς και αλφαβητικούς χαρακτήρες. Σε ορισμένους κατασκευαστές ο κωδικός αναφοράς βρίσκεται εγχάρακτος στον πυθμένα της κάσας (δεν πρέπει να συγχέεται με τον αριθμό κάσας), στο κλείσιμο του μπρασελέ και σπάνια στο καντράν. Σε κάθε περίπτωση ο κωδικός αριθμός αναφοράς πρέπει να αναγράφεται στα συνοδευτικά έγγραφα του ρολογιού σας ή στο παραστατικό αγοράς. Εάν δεν βρίσκετε τον κωδικό αναφοράς, αναζητήστε στο διαδίκτυο το όνομα του κατασκευαστή που αναφέρεται στο καντράν και συγκρίνετε τις φωτογραφίες με το ρολόι σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις μία σύντομη έρευνα θα λύσει το πρόβλημα.
  Με τις εικόνες επαλήθευσης ελέγχουμε, εάν ένας πωλητής διαθέτει πράγματι το ρολόι που προσφέρει προς πώληση. Εάν δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το ρολόι στις προκαθορισμένες ώρες, μπορείτε να τις σημειώσετε σε ένα χαρτί και να το τοποθετήσετε δίπλα στο ρολόι σας. Στη συνέχεια ανεβάστε φωτογραφίες ως απόδειξη. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com
  Χρησιμοποιήστε τον δωρεάν υπολογισμό της αξίας στην Chrono24. Συγκρίνουμε το ρολόι σας με 500.000 αγγελίες από όλο τον κόσμο και σας δίνουμε μια προτεινόμενη τιμή, με την οποία μπορείτε να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης.

  Φυσικά μπορείτε επίσης να ψάξετε τις αγγελίες στην Chrono24 χειροκίνητα, για να συγκρίνετε τις τιμές. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε μια εκτίμηση της αξίας του ρολογιού σας σε χρυσοχόους και οίκους δημοπρασιών.

  Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να επιτύχετε υψηλότερη τιμή πώλησης, εάν αναρτήσετε μια online αγγελία για το ρολόι σας. Η τιμή, την οποία λαμβάνετε από τοπικούς οίκους δημοπρασιών και χρυσοχόους, είναι αντίθετα συνήθως πιο χαμηλή, καθώς κατά την αγορά πρέπει να συνυπολογίσουν το κέρδος τους.
  Περιγραφές των κυριότερων ειδικών όρων θα βρείτε στο Λεξικό ρολογιών που προσφέρουμε.
  Εάν δεν βρίσκετε την αγγελία σας στην Chrono24, αυτό μπορεί να οφείλεται στους εξής λόγους:
  1. Δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί μη αυτοματοποιημένος έλεγχος.
  2. Για την ασφάλεια όλων των χρηστών της Chrono24 ελέγχουμε με μη αυτοματοποιημένο τρόπο κάθε αγγελία. Αυτός ο έλεγχος πραγματοποιείται τις εργάσιμες ημέρες, αλλά όχι το Σαββατοκύριακο. Η ενεργοποίηση διαρκεί κατά κανόνα 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες.
  3. Οι εικόνες επαλήθευσης δεν είναι σωστές. Σε αυτή την περίπτωση θα έχετε λάβει ένα email που θα σας ζητά να ενημερώσετε τις εικόνες επαλήθευσης στον λογαριασμό σας στην Chrono24.
  4. Ο λογαριασμός που διατηρείτε ως χρήστης δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Ελέγξτε εάν κάνατε κλικ στον σύνδεσμο που λάβατε στο email ενεργοποίησης και εάν επιβεβαιώσατε τον λογαριασμό που διατηρείτε ως χρήστης.
  5. Σε μερικές χώρες είναι απαραίτητη η επαλήθευση της ταυτότητας του ιδιώτη πωλητή. Ενδεχομένως η ταυτότητά σας δεν έχει ελεγχθεί ακόμα. Λάβετε υπόψη ότι η επαλήθευση του εγγράφου ταυτοποίησης μπορεί να απαιτήσει 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες.
  6. Χρειαζόμαστε ακόμα τα φορολογικά στοιχεία σας: Εάν υπόκεισθε στην ΕΕ στην υποχρέωση φορολογίας, θα πρέπει να καταχωρίσετε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας.
  Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αγγελίες σας ως ιδιώτης στο προφίλ myChrono24 Αγγελίες. Με ένα κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο μπορείτε να αλλάξετε ή να διαγράψετε τις αγγελίες σας. Εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές που αφορούν στην τιμή, στον κατασκευαστή ή στο μοντέλο, απευθυνθείτε στο PrivateSeller@chrono24.com. Παρακαλούμε, λάβετε υπόψη, πως η αγγελία σας θα αφαιρεθεί οριστικά από τα αρχεία μας μόλις τη διαγράψετε.
  Εάν η πληρωμή για την αναβάθμιση στο πακέτο PREMIUM δεν λειτουργεί, μπορείτε να διακόψετε τη συναλλαγή και να επιστρέψετε στην Chrono24. Επιλέξτε εκεί έναν άλλο τρόπο πληρωμής. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, απευθυνθείτε στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com
  Η αγγελία σας θα είναι αρχικά online για 3 μήνες. Σε αυτό το διάστημα προσφέρετε το προϊόν σας προς πώληση μόνο μέσω της Chrono24, για να μην απογοητεύσετε τυχόν ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση σοβαρών λόγων μπορείτε να διαγράψετε την αγγελία σας στο προφίλ myChrono24.
  Στους επισκέπτες της αγοράς ρολογιών μας θέλουμε να προσφέρουμε πάντα την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Προκειμένου να διατηρήσουμε τις αγγελίες στην Chrono24 ενημερωμένες, ελέγχουμε κάθε 3 μήνες μέσω email τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, για τα οποία έχουν καταχωρηθεί αγγελίες. Εάν δεν επιβεβαιώσετε την αγγελία σας, αυτή θα διαγραφεί αυτόματα μετά από μία εβδομάδα.
  Ευχαρίστως θα ενεργοποιήσουμε εκ νέου την αγγελία σας. Στείλτε μας ένα σχετικό email στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com

  Πώληση

  Πουλήστε με ασφάλεια μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης στην Chrono24. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποστείλετε το ρολόι, αφού ο αγοραστής σας εμβάσει το αντίτιμο της αγοράς σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό. Μόλις το προϊόν φτάσει με ασφάλεια στον αγοραστή, θα σας καταβληθεί το αντίτιμο της αγοράς.

  Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ενδέχεται ένας αγοραστής ή πωλητής να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία καταπίστευσης στη χώρα του. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αγοραστής σάς πληρώνει απευθείας. Ενημερώστε τον σχετικά με έναν τρόπο πληρωμής της επιλογής σας, π.χ. τραπεζικό έμβασμα ή PayPal.

  Περισσότερες πληροφορίες για την πώληση με χρήση της υπηρεσίας καταπίστευσης θα βρείτε εδώ.
  Σε μια τέτοια περίπτωση, μην αναλάβετε περιττό κίνδυνο. Μπορείτε να προσφέρετε στον αγοραστή, π.χ. την πληρωμή μέσω PayPal. Πολύ σημαντικό: Στείλτε το προϊόν μόνον αφού έχετε προηγουμένως λάβει τα χρήματά σας και έχουν πιστωθεί οριστικά στον λογαριασμό σας. Μη βασίζεστε σε επιβεβαιώσεις πληρωμών μέσω email.

  Φυσικά μπορείτε να παραδώσετε και προσωπικά το ρολόι στον αγοραστή. Σας συνιστούμε να επιλέξετε κάποιον χώρο που προστατεύεται ή παρακολουθείται όπως, για παράδειγμα, κάποιο κοσμηματοπωλείο.
  Για λόγους προστασίας δεδομένων αποκρύπτουμε τις διευθύνσεις email του αγοραστή και πωλητή, στα πλαίσια της επικοινωνίας μέσω του συστήματός μας. Στο πλαίσιο αυτό οι διευθύνσεις email ανωνυμοποιούνται αυτόματα. Έτσι σας προστατεύουμε από άτομα που θα θελήσουν να στοχοποιήσουν την πλατφόρμα μας εφαρμόζοντας μεθόδους phishing και άλλες κακόβουλες πρακτικές.

  Εάν έχετε συμφωνήσει με έναν ενδιαφερόμενο, μπορείτε να ζητήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω μίας φόρμας, προκειμένου, για παράδειγμα, να μάθετε τη διεύθυνση αποστολής ή να του στείλετε ένα αίτημα πληρωμής μέσω PayPal. Θα βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο μετάβασης στη φόρμα σε κάθε email, που θα λαμβάνετε από έναν ενδιαφερόμενο μέσω του συστήματός μας.

  Εδώ βλέπετε ένα παράδειγμα ανωνυμοποιημένης διεύθυνσης email:
  41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com
  Ο αγοραστής πληρώνει κατά κανόνα μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης στην Chrono24. Αυτό σημαίνει ότι μετά την παραγγελία του καταθέτει το αντίτιμο της αγοράς σε έναν ασφαλή καταπιστευματικό λογαριασμό. Στη συνέχεια στέλνετε το ρολόι στον αγοραστή και λαμβάνετε το αντίτιμο της αγοράς, μόλις το ρολόι φτάσει στον αγοραστή με ασφάλεια.

  Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ενδέχεται ένας αγοραστής ή πωλητής να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία καταπίστευσης στη χώρα του. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αγοραστής σάς πληρώνει απευθείας. Μπορείτε για τον σκοπό αυτό να επιλέξετε έναν τρόπο πληρωμής, π.χ. τραπεζικό έμβασμα ή PayPal. Στη συνέχεια, η Chrono24 προωθεί τα στοιχεία πληρωμής σας στον αγοραστή.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία καταπίστευσης θα βρείτε εδώ.

  Φυσικά μπορείτε να παραδώσετε και προσωπικά το προϊόν στον αγοραστή. Σας συνιστούμε να επιλέξετε κάποιον χώρο που προστατεύεται ή παρακολουθείται όπως, για παράδειγμα, κάποιο κοσμηματοπωλείο. Και σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε την υπηρεσία καταπίστευσης ως ασφαλή τρόπο πληρωμής. Λάβετε επίσης υπόψη τις υποδείξεις ασφαλείας μας.
  Όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία καταπίστευσης για την αγγελία σας, η παρακράτηση της προμήθειας πραγματοποιείται απευθείας με την εξόφληση της τιμής πώλησης σε εσάς.

  Όταν ο αγοραστής πληρώνει απευθείας σε εσάς, σάς χρεώνουμε την προμήθεια πώλησης. Εξοφλήστε το ποσό τιμολόγησης εντός 14 ημερών.

  Μάθετε περισσότερα
  Εάν σας χρεώσαμε την προμήθεια πώλησης, παρόλο που δεν πουλήσατε το ρολόι σας, μπορείτε να ακυρώσετε την πώληση. Για τον σκοπό αυτό ανεβάστε ξανά στην επισκόπηση των πωλήσεών σας 2 φωτογραφίες του ρολογιού ως αποδεικτικό κατοχής.

  Εάν πουλήσατε το ρολόι κάπου αλλού, παρουσιάστε επίσης ένα αποδεικτικό σχετικά.
  Για να φτάσει με ασφάλεια το ρολόι σας στον παραλήπτη, λάβετε υπόψη τα εξής σημεία:

  • Συσκευασία: Επιλέξτε ένα σταθερό χαρτοκιβώτιο αποστολής σε κατάλληλο μέγεθος και χρησιμοποιήστε αρκετό υλικό συσκευασίας.
  • Διεύθυνση του παραλήπτη: Λάβετε πρώτα επιβεβαίωση της διεύθυνσης παράδοσης από τον αγοραστή σας. Φροντίστε ώστε να την τοποθετήσετε στο χαρτοκιβώτιο αποστολής έτσι ώστε να είναι ευανάγνωστη.
  • Ασφάλιση: Πληροφορηθείτε ήδη πριν από την αποστολή για την ασφάλιση αποστολής. Πρέπει να ισχύει οπωσδήποτε και για αντικείμενα αξίας όπως ρολόγια και να καλύπτει την πλήρη αξία τους έναντι ζημιών και απώλειας.
  • Εντοπισμός: Επιλέξτε έναν τρόπο αποστολής με παρακολούθηση αποστολής. Μετά την αποστολή ενημερώστε τον αγοραστή σχετικά με τον κωδικό εντοπισμού, για να μπορέσει να παρακολουθήσει την αποστολή.

  Πώληση ρολογιών ως επαγγελματίας έμπορος

  Έτσι μπορείτε σε λίγα μόνο βήματα να εγγραφείτε ως επαγγελματίας έμπορος στην Chrono24:
  1. Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία
  2. Καταχωρήστε τα στοιχεία πληρωμής (πιστωτική κάρτα ή άμεση χρέωση SEPA εντός της Ευρώπης)
  3. Διαβιβάστε τα έγγραφα ταυτοποίησης
  Πλέον μπορείτε να ανεβάσετε τις πρώτες αγγελίες. Προτού όμως οι αγγελίες σας δημοσιευτούν, ο λογαριασμός εμπόρου θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί από την Chrono24. Λάβετε υπόψη πως η ενεργοποίηση του λογαριασμού πραγματοποιείται αφού προηγουμένως ολοκληρώσουμε τον έλεγχο επαλήθευσης των στοιχείων και των εγγράφων σας. Για αυτό θα χρειαστεί να μας στείλετε αντίγραφα των ακόλουθων εγγράφων, μέσω της λειτουργίας μεταφόρτωσης (Upload), email, φαξ ή ταχυδρομείου:
  • Απόσπασμα από το μητρώο εταιρειών ή δήλωση έναρξης επαγγέλματος
  • Αποδεικτικό διεύθυνσης υπό τη μορφή λογαριασμού ΔΕΚΟ, τηλεφώνου κ.ά.
  Αξιοποιήστε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο διάρκειας 30 ημερών για να δοκιμάσετε εκτενώς την Chrono24 και να εγγραφείτε τώρα:
  Η Chrono24 διαθέτει τρία πακέτα με διαφορετικά μοντέλα τιμολόγησης, προσαρμοσμένα ακριβώς στις ανάγκες σας. Τα πακέτα Light, Pro και Premium διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τον αριθμό των περιλαμβανόμενων αγγελιών και της προμήθεια πώλησης. Μπορείτε να πληρώσετε για το πακέτο σας με χρέωση ανά μήνα ή με ετήσια προκαταβολή. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.
  Μπορείτε να αναρτήσετε μόνος σας τα ρολόγια σας ή να εισάγουμε εμείς τα στοιχεία από τον ιστότοπό σας. Στον Διαχειριστή Αγορών δημιουργείτε μόνοι σας τις αγγελίες σας – για τον σκοπό αυτό έχετε στη διάθεσή σας μια πληθώρα βοηθητικών λειτουργιών. Ανεξάρτητα από το πακέτο που έχετε επιλέξει μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε 16 φωτογραφίες στην αγγελία σας. Η εισαγωγή δεδομένων από τον ιστότοπό σας είναι δυνατή από 50 αγγελίες και άνω. Με τον τρόπο αυτό τα δεδομένα σας εισάγονται πλήρως αυτόματα από τον ιστότοπό σας, ενώ ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.
  Στην περίπτωση εισαγωγής δεδομένων, οι αγγελίες σας εισάγονται 1 προς 1 από τον εμπορικό σας ιστότοπο. Έτσι μετά την επόμενη εισαγωγή οι αλλαγές στον ιστότοπό σας προβάλλονται αυτόματα και στην Chrono24.

  Σε μια μη αυτόματη εισαγωγή, πρέπει να επεξεργάζεστε και να διαγράφετε μόνοι σας τις αγγελίες σας στο προφίλ εμπόρου. Για τον σκοπό αυτό επιλέξτε στο Οι αγγελίες μου την επιλογή Αλλαγή/Διαγραφή αγγελιών. Καταχωρίστε τις σχετικές αλλαγές στην φόρμα και στη συνέχεια αποθηκεύστε την αγγελία.
  Για τα αξεσουάρ προσφέρουμε ειδικούς όρους. 50 αγγελίες με αξεσουάρ χρεώνονται ως μία αγγελία ρολογιού.
  Για λόγους προστασίας δεδομένων αποκρύπτουμε τις διευθύνσεις email του αγοραστή και πωλητή, στα πλαίσια της επικοινωνίας μέσω του συστήματός μας. Στο πλαίσιο αυτό οι διευθύνσεις email ανωνυμοποιούνται αυτόματα προκειμένου να σας προστατεύουμε από άτομα που θα θελήσουν να στοχοποιήσουν την πλατφόρμα μας εφαρμόζοντας μεθόδους phishing και άλλες κακόβουλες πρακτικές.

  Εάν έχετε συμφωνήσει με έναν ενδιαφερόμενο, μπορείτε να ζητήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας του μέσω μιας φόρμας, προκειμένου, για παράδειγμα, να του στείλετε ένα αίτημα πληρωμής μέσω PayPal ή να μάθετε τη διεύθυνση αποστολής. Θα βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο μετάβασης στη φόρμα σε κάθε email, που θα λαμβάνετε από έναν ενδιαφερόμενο μέσω του συστήματός μας.

  Εδώ βλέπετε ένα παράδειγμα ανωνυμοποιημένης διεύθυνσης email:

  41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com

  Προστασία προσωπικών δεδομένων

  Ναι. Χρησιμοποιούμε μέσα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από παραποίηση, μερική ή ολική απώλεια και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τρίτους. Λεπτομέρειες θα βρείτε στους Όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
  Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά για τη διεκπεραίωση του αιτήματος αγοραστή ή της παραγγελίας σας. Μια διαβίβαση των δεδομένων σε τρίτους πραγματοποιείται μόνο, εφόσον έχετε συναινέσει σε αυτήν στους Όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων της εταιρείας μας.

  DAC 7

  Ο όρος DAC 7 αναφέρεται στη νέα Οδηγία ΕΕ 2021/514. Βάσει αυτής είμαστε ως πλατφόρμα αγορών υποχρεωμένοι να διαβιβάζουμε στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Υπηρεσία Φορολογίας (Bundeszentralamt für Steuern /BZSt) πληροφορίες σχετικά με τα έσοδα των πωλητών στην πλατφόρμα μας. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε επίσης να διαβιβάσουμε και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) σας.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που διαβιβάζουμε θα βρείτε στη Δήλωση απορρήτου.

  Το αίτημα βασίζεται στην Οδηγία 2021/514 («DAC 7») της ΕΕ της 22 Μαρτίου 2021, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023.

  Πρόκειται για τα αρχικά των λέξεων «Directive on Administrative Cooperation».
  Αποθηκεύουμε τα δεδομένα για όσο διάστημα υφίσταται η σχετική νομική υποχρέωση.
  Όχι – εφόσον είστε εγγεγραμμένος στο μητρώο φορολογουμένων σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ. Αυτό ισχύει εάν σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ σας έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
  • Για εμπόρους και ιδιώτες πωλητές με έδρα εκτός της ΕΕ: εφόσον δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την φορολογική υποχρέωση, ρωτούμε εάν υπάρχει σχετικός ΑΦΜ.
  • Για εμπόρους και ιδιώτες πωλητές με έδρα εντός της ΕΕ: θεωρούμε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας ΑΦΜ που σχετίζεται με την εφαρμογή της Οδηγίας DAC 7 και είστε υποχρεωμένοι να μας τον γνωστοποιήσετε ειλικρινώς.
  Για τους ιδιώτες πωλητές της Chrono24 είμαστε υποχρεωμένοι να διαβιβάζουμε τα παρακάτω στοιχεία στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Υπηρεσία Φορολογίας (BZSt):
  • Όνομα και επώνυμο
  • Διεύθυνση (οδός, Ταχυδρομικός κώδικας, Τόπος, Χώρα)
  • Κάθε Αριθμό Φορολογικού Μητρώου που αποδόθηκε στον πωλητή και το εκάστοτε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο τον απέδωσε
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Το αναγνωριστικό του οικονομικού λογαριασμού
  • Οποιαδήποτε τέλη, προμήθειες ή φόρους έχουν παρακρατηθεί από εμάς ή υπολογιστεί κατά την περίοδο αναφοράς της δήλωσης
  • Τη συνολική αμοιβή που καταβλήθηκε ή πιστώθηκε κατά την περίοδο αναφοράς της δήλωσης
  • Τον αριθμό των δραστηριοτήτων για τις οποίες πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα αναφοράς της δήλωσης πληρωμή ή πίστωση

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που διαβιβάζουμε ανατρέξτε στη Δήλωση απορρήτου.
  Είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώνουμε στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Υπηρεσία Φορολογίας (BZSt) όλες τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται από το 2023 και στο εξής, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους πωλητές που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα μας και έχουν φορολογική έδρα στην ΕΕ.
  Οφείλουμε να παράσχουμε πληροφορίες σχετικά με όλους τους εγγεγραμμένους στα φορολογικά μητρώα της ΕΕ πωλητές, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους είτε πραγματοποίησαν τουλάχιστον 30 πωλήσεις στην πλατφόρμα μας είτε είχαν έσοδα τουλάχιστον 2.000 ευρώ.
  Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου, εφόσον πραγματοποιήσετε πωλήσεις ρολογιών μέσω της Chrono24 από το 2023 κι έπειτα - ακόμα κι εάν η αγγελία σας είχε δημοσιευτεί προγενέστερα.
  Θα πρέπει να καταχωρίσετε τον ΑΦΜ κάθε χώρας στης οποίας τα φορολογικά μητρώα έχετε εγγραφεί.
  Εφόσον έχετε εγγραφεί στα φορολογικά μητρώα μιας χώρας της ΕΕ, οφείλετε να καταχωρίσετε τον αντίστοιχο ΑΦΜ.
  Όχι, δεν παρακρατούμε ούτε αποδίδουμε τους φόρους για λογαριασμό σας. Απλά διαβιβάζουμε τα σημαντικά φορολογικά δεδομένα σχετικά με τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης.
  Τηρούμε αυστηρά τους ισχύοντες νόμους για την προστασία δεδομένων. Όλα τα δεδομένα που καταχωρίζετε στην Chrono24 κρυπτογραφούνται (SSL) και μεταδίδονται μέσω ασφαλούς διαδικτυακής σύνδεσης (HTTPS).
  Το φορολογικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την παροχή πληροφοριών στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Υπηρεσία Φορολογίας και δεν θα δημοσιευθούν.
  Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στη σελίδα καταχώρισης. Έχετε ήδη λάβει από εμάς τον σύνδεσμο μέσω email.
  Εάν διατηρείτε μόνιμη κατοικία στην ΕΕ, καταχωρίστε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της χώρας, στην οποία έχετε τον τόπο της μόνιμης κατοικίας σας. Εάν έχετε εγγραφεί στα φορολογικά μητρώα και άλλων χωρών της ΕΕ, καταχωρίστε και αυτούς τους ΑΦΜ. Εάν ο τόπος μόνιμης κατοικίας σας βρίσκεται εκτός της ΕΕ, μπορείτε να δηλώσετε εάν είστε εγγεγραμμένοι σε φορολογικά μητρώα κρατών μελών της ΕΕ.
  Ανάλογα με τη χώρα στην οποία έχετε τη μόνιμη κατοικία σας, μπορείτε να βρείτε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας (ΑΦΜ) σε διάφορα έγγραφα. Μια επισκόπηση των σχετικών εγγράφων είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του ΟΟΣΑ.
  Ακολουθήστε τον σύνδεσμο και επιλέξτε τη χώρα σας από τη λίστα. Στο σχετικό αρχείο PDF μπορείτε να δείτε πού θα βρείτε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας.
  Εάν καταχωρίσατε εκ παραδρομής έναν λανθασμένο αριθμό τον οποίο δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε μόνοι σας, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης πελατών μας.
  Κατά την αναζήτησή σας δεν βρέθηκε κανένα αποτέλεσμα