Σύνδεση
Πώληση ρολογιού - επιλέξτε τρόπο

Ως ιδιώτης

Πάνω από 1.500 επιτυχημένοι ιδιώτες πωλητές κάθε μήνα.

Δωρεάν δημιουργία αγγελίας

Ως επαγγελματίας

Ανοίξτε τις πόρτες του καταστήματός σας σε 220.000 λάτρεις ρολογιών καθημερινά.

Γίνετε έμπορος Chrono24
Δωρεάν υπολογισμός αξίας

Τι αξία έχει το ρολόι σας;

Βοήθεια και Συχνές Ερωτήσεις της Chrono24

Καλύτερα χρησιμοποιήστε την αναζήτηση ελεύθερου κειμένου για να βρείτε γρήγορα απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας.

Αναζήτηση στην Chrono24

Πώς μπορώ να βρω ένα ρολόι στην Chrono24;
Στην Chrono24 μπορείτε να βρείτε το ρολόι που επιθυμείτε μέσω της γραμμής αναζήτησης. Η σελίδα των αποτελεσμάτων της αναζήτησης σας παρέχει τη δυνατότητα επιλογής πολλών, διαφορετικών φίλτρων.

Γραμμή αναζήτησης
Η γραμμή αναζήτησης σας προσφέρει τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο. Ο ζητούμενος όρος συμπληρώνεται αυτόματα κατά την πληκτρολόγηση.

Σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης
Η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης προσφέρει διάφορες επιλογές φίλτρων. Μπορείτε για παράδειγμα να περιορίσετε τα αποτελέσματα επιλέγοντας κατασκευαστή, μοντέλο, σχετικότητα ή διαθεσιμότητα. Επίσης υπάρχει δυνατότητα ταξινόμησης της λίστας αποτελεσμάτων αναζήτησης κατά σχετικότητα, τιμή ή ημερομηνία ανάρτησης.

Πατώντας Αποθήκευση αυτής της αναζήτησης, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εντολή αναζήτησης, προκειμένου να ενημερώνεστε σχετικά με νέες αγγελίες μέσω email. Με αυτό τον τρόπο τα φίλτρα που επιλέγετε αποθηκεύονται αυτόματα.
Πώς περιορίζω τα αποτελέσματα της αναζήτησης βάσει ορισμένων αγγελιών;
Αφού αναζητήσετε έναν προϊόν μέσω της γραμμής αναζήτησης, μπορείτε να περιορίσετε επιπρόσθετα τα αποτελέσματα της αναζήτησης με τα φίλτρα που θα βρείτε στη λίστα αποτελεσμάτων. Μπορείτε για παράδειγμα να περιορίσετε τα αποτελέσματα επιλέγοντας κατασκευαστή, μοντέλο, κατάσταση ή υλικό κατασκευής. Με ένα κλικ στο περισσότερα εμφανίζονται πρόσθετες επιλογές φίλτρων. Μπορείτε να επιλέξετε ταυτόχρονα περισσότερες τιμές ενός φίλτρου. Για να απενεργοποιήσετε ένα φίλτρο, απλά αφαιρέστε το αντίστοιχο άγκιστρο επιλογής.

Με το πεδίο επιλογών, στο δεξί άνω περιθώριο της λίστας, μπορείτε να προσαρμόσετε τη σειρά ταξινόμησης των αποτελεσμάτων. Επιλέξτε ανάμεσα σε τιμή, ημερομηνία ανάρτησης και σχετικότητα. Μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση ταξινόμησης στις Ρυθμίσεις στην περιοχή σας myChrono24.

Αγορά ρολογιών

Θέλω να αγοράσω ένα συγκεκριμένο ρολόι. Τι πρέπει να κάνω;
Υπάρχουν 2 τρόποι, για να αγοράσετε ένα ρολόι στην Chrono24:

Διεκπεραίωση μέσω της Chrono24:
Σε πολλές αγγελίες μπορείτε να παραγγείλετε το ρολόι απευθείας μέσω της Chrono24. Καταθέτετε τα χρήματά σας σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά. Για να αγοράσετε ένα ρολόι μέσω της Chrono24, κάντε κλικ στη σελίδα της αγγελίας στο πράσινο κουμπί «Αγορά».

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Απευθείας επικοινωνία με τον πωλητή:
Εάν ο πωλητής δεν προσφέρει τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πωλητή τηλεφωνικά ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας (κουμπί: «Επικοινωνία με τον πωλητή»). Στη συνέχεια θα συμφωνήσετε τους όρους σχετικά με την πληρωμή και την αποστολή απευθείας με τον πωλητή.
Ποιος είναι ο αντισυμβαλλόμενός μου κατά την αγορά ενός ρολογιού;
Αντισυμβαλλόμενός σας είναι σε κάθε περίπτωση ο εκάστοτε έμπορος ή ιδιώτης πωλητής. Εάν επιλέξετε τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24, θα ενημερωθείτε σχετικά με τους όρους πώλησης κατά την εξέλιξη της διαδικασίας της συναλλαγής. Εάν αγοράσετε το ρολόι σας απευθείας από έναν έμπορο, λάβετε υπόψη τους σχετικούς ισχύοντες ΓΟΣ του εμπόρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά από έναν ιδιώτη πωλητή;
Εάν θέλετε να αγοράσετε από έναν ιδιώτη πωλητή, η υπηρεσία καταπίστευσης στην Chrono24 είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος για να πληρώσετε το ρολόι. Καταθέτετε τα χρήματά σας σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας, σε περίπτωση που κάτι παρεκκλίνει από τα συμφωνηθέντα.

Εάν ο ιδιώτης πωλητής δεν προσφέρει την υπηρεσία καταπίστευσης στην Chrono24, σας συνιστούμε μια προσωπική συνάντηση σε έναν ασφαλή χώρο. Μια προσωπική διεκπεραίωση στον επαγγελματικό χώρο ενός αξιόπιστου εμπόρου ρολογιών, ο οποίος μπορεί να ελέγξει το ρολόι απευθείας, είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος. Πιθανοί εναλλακτικοί τρόποι είναι η πληρωμή μέσω PayPal ή η χρήση υπηρεσίας καταπίστευσης από εξωτερικό πάροχο. Λάβετε υπόψη ότι μπορούμε να ελέγξουμε μόνο ιδιώτες πωλητές, οι οποίοι προσφέρουν την υπηρεσία καταπίστευσης στην Chrono24. Ελέγχετε προσεκτικά την προσφορά και τους όρους, προτού αγοράσετε ένα ρολόι από έναν ιδιώτη πωλητή.
Ποια είναι η ακριβής εξέλιξη της αγοράς;
Υπάρχουν 2 τρόποι, για να αγοράσετε ένα ρολόι στην Chrono24:

Διεκπεραίωση μέσω της Chrono24:
Σε πολλές αγγελίες μπορείτε να παραγγείλετε το ρολόι απευθείας μέσω της Chrono24. Καταθέτετε τα χρήματά σας σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά. Για να αγοράσετε ένα ρολόι μέσω της Chrono24, κάντε κλικ στη σελίδα της αγγελίας στο πράσινο κουμπί «Αγορά».

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Απευθείας επικοινωνία με τον πωλητή:
Εάν ο πωλητής δεν προσφέρει τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πωλητή του ρολογιού τηλεφωνικά ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας (κουμπί: «Επικοινωνία με τον πωλητή»). Στη συνέχεια θα συμφωνήσετε τους όρους σχετικά με την πληρωμή και την αποστολή απευθείας με τον πωλητή.

Λάβετε υπόψη ότι: Αντισυμβαλλόμενoς είναι σε κάθε περίπτωση ο πωλητής.
Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον πωλητή ενός ρολογιού;
Σε μια αγγελία, η οποία είναι διαθέσιμη για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24, μπορείτε να παραγγείλετε το προϊόν, κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί «Αγορά». Μέσω της επιλογής «Επικοινωνία με τον πωλητή» μπορείτε να θέσετε γενικές ερωτήσεις στον πωλητή σχετικά με την αγγελία.

Για όλες τις υπόλοιπες αγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή, κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επικοινωνία με τον πωλητή».

Ο πωλητής θα λάβει το μήνυμά σας μέσω email. Δεν διαθέτουμε πληροφορίες σχετικά με το πότε θα διαβάσει το μήνυμα ή θα απαντήσει. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του τηλεφωνικά, εφόσον ο πωλητής έχει δηλώσει τον αριθμό τηλεφώνου του. Μπορείτε να δείτε τον αριθμό τηλεφώνου στη σελίδα της αγγελίας, στην ενότητα «Πωλητής».

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Τι περιλαμβάνεται στην τιμή πώλησης ενός ρολογιού;
Στην τιμή πώλησης ενός ρολογιού περιλαμβάνονται διάφορες επιμέρους χρεώσεις. Πρώτα είναι η τιμή προσφοράς του ίδιου του ρολογιού. Σε αυτήν προστίθενται πρόσθετες χρεώσεις για τη συσκευασία, την ασφάλιση, την αποστολή, τον ΦΠΑ ή τον ΦΠΑ εισαγωγής. Το ύψος των πρόσθετων χρεώσεων διαφέρει ανάλογα με το εάν παραγγείλετε ένα ρολόι στη χώρα σας ή στο εξωτερικό. Επικοινωνήστε με τον έμπορο για ακριβείς πληροφορίες.
Η αγγελία είναι από το εξωτερικό. Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά και με ποιες χρεώσεις επιβαρύνομαι;
Η τιμή εμφανίζεται στην αγγελία όπως καταχωρήθηκε από τον πωλητή. Συνεπώς είναι πιθανές πρόσθετες επιβαρύνσεις, όπως τέλη εκτελωνισμού, φόροι, έξοδα αποστολής και ασφάλισης.

Για την ακριβή τιμή χρέωσης και τα περιλαμβανόμενα κόστη επικοινωνήστε με τον προμηθευτή του ρολογιού. Μπορεί να σας ενημερώσει και σχετικά με το εάν η μεταφορική εταιρεία αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας του εκτελωνισμού. Απευθυνθείτε στις εθνικές τελωνειακές αρχές για να ενημερωθείτε σχετικά με τις ισχύουσες στη χώρα σας διατάξεις.

Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αγορά ρολογιών δεν υπόκειται σε δασμούς. Η εισαγωγή από τρίτη χώρα στην ΕΕ, για παράδειγμα από τις ΗΠΑ, επιβαρύνεται με ένα μικρό τέλος και τον ΦΠΑ της εισαγωγής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις τελωνειακές αρχές της χώρας σας.
Τι είναι οι δασμολογικές επιβαρύνσεις και ο ΦΠΑ εισαγωγής;
Όταν εισάγετε ένα προϊόν στη χώρα σας, μπορεί να προκύψουν δασμολογικές επιβαρύνσεις και ΦΠΑ εισαγωγής. Χρεώνονται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές και είναι πληρωτέα, μόλις το προϊόν φτάσει στη χώρα προορισμού. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις τελωνειακές αρχές της χώρας σας.
Πού και πώς μπορώ να πληρώσω τις δασμολογικές επιβαρύνσεις και τον ΦΠΑ εισαγωγής που προκύπτουν;
Οι επιβαρύνσεις και οι φόροι χρεώνονται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές και είναι πληρωτέα, μόλις το προϊόν φτάσει στη χώρα προορισμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις πληρώνετε τις επιβαρύνσεις και τους φόρους που προκύπτουν κατά την παράδοση απευθείας στη μεταφορική εταιρεία.
Ποιους τρόπους πληρωμής έχω στη διάθεσή μου;
Πολλοί πωλητές προσφέρουν τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24. Πληρώνετε μέσω πιστωτικής κάρτας ή εμβάσματος και καταθέτετε τα χρήματά σας σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου θα φυλαχθούν με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Ωστόσο, κάθε πωλητής αποφασίζει ο ίδιος για τους τρόπους πληρωμής που επιθυμεί να προσφέρει στους πελάτες του. Επικοινωνήστε απευθείας με τον πωλητή, προκειμένου να διευκρινίσετε τις λεπτομέρειες της πληρωμής. Ενίοτε ο πωλητής αναφέρει τους αποδεκτούς τρόπους πληρωμής στην περιγραφή.
Ο πωλητής προσφέρει ως τρόπο πληρωμής μόνο την προπληρωμή μέσω εμβάσματος. Είναι αξιόπιστος αυτός ο τρόπος πληρωμής;
Όταν ο πωλητής είναι επαγγελματίας έμπορος:
Ναι, πολλοί επαγγελματίες έμποροι ζητούν προπληρωμή μέσω εμβάσματος. Θεωρούμε πολύ σημαντικό, οι έμποροι που περιλαμβάνονται στην Chrono24 να είναι αξιόπιστοι. Κάθε έμπορος στην Chrono24 υπόκειται κατά την εγγραφή του σε ενδελεχή έλεγχο της ταυτότητας και της αξιοπιστίας του. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες όπως βεβαίωση εμπορικής δραστηριότητας, καθώς και συστάσεις από άλλους εμπόρους. Εναλλακτικά προσφέρεται η δυνατότητα μιας προσωπικής συνάντησης σε έναν ασφαλή χώρο για την πληρωμή σε μετρητά και την παράδοση του ρολογιού. Λάβετε υπόψη ότι η Chrono24 δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την αγορά.

Όταν ο πωλητής είναι Private Seller:
Κατά την αγορά από έναν ιδιώτη πωλητή, η προπληρωμή δεν αποτελεί ασφαλή τρόπο πληρωμής. Όταν ο ιδιώτης πωλητής επιμένει για την προπληρωμή και εσείς θέλετε να αγοράστε οπωσδήποτε το ρολόι, ελέγξτε για το δικό σας συμφέρον την αξιοπιστία του πωλητή και της προσφοράς. Μπορείτε για παράδειγμα να ζητήσετε συστάσεις ή να αποστείλετε επιπλέον φωτογραφίες του ρολογιού ή φωτογραφίες προσωπικών εγγράφων. Πιθανές εναλλακτικές αντί της προπληρωμής είναι μια προσωπική συνάντηση σε ασφαλή χώρο για την πληρωμή σε μετρητά ή η χρήση μιας αξιόπιστης υπηρεσίας καταπίστευσης. Εάν συνεχίζετε να έχετε αμφιβολίες για την αξιοπιστία του πωλητή, αποφύγετε καλύτερα την αγορά.

Πολλοί πωλητές προσφέρουν τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24. Καταθέτετε τα χρήματά σας σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά. Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Μπορεί η αγορά να πραγματοποιηθεί μέσω υπηρεσίας μεσεγγύησης (Escrow) / υπηρεσίας καταπίστευσης;
Πολλοί πωλητές προσφέρουν τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24. Καταθέτετε τα χρήματά σας σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά. Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Εάν ο πωλητής δεν προσφέρει τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24, λάβετε υπόψη τις παρακάτω υποδείξεις:
Οι παρακάτω υπηρεσίες καταπίστευσης είναι ενδεικτικές και δεν αποτελούν ρητή σύσταση του ιστοτόπου μας: www.escrow.com και www.eco-treuhand.de. Πιθανώς στη χώρα σας να διατίθενται και άλλες αξιόπιστες υπηρεσίες καταπίστευσης. Συγκεντρώστε εκ των προτέρων ακριβείς πληροφορίες στα πλαίσια της επιλογής μιας υπηρεσίας καταπίστευσης.

Για τη χρήση μιας υπηρεσίας καταπίστευσης πρέπει να συμφωνεί τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής. Εφόσον χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία καταπίστευσης, ζητήστε όλα τα στοιχεία απευθείας από τον πάροχο. Μη βασίζεστε σε προωθημένα email του πωλητή.
Τι σημαίνει η σφραγίδα Trusted για έναν πωλητή;
Κάθε έμπορος στην Chrono24 υπόκειται κατά την εγγραφή του σε ενδελεχή έλεγχο της ταυτότητας και της αξιοπιστίας τους. Η σφραγίδα Trusted Seller χορηγείται αποκλειστικά σε εμπόρους, οι οποίοι με βάση τις εμπειρίες της Chrono24 και των χρηστών της πλατφόρμας, οι Trusted Seller διακρίνονται για την ιδιαίτερη συνέπεια και την αξιοπιστία τους.

Trusted Seller είναι ένας επαγγελματίας έμπορος ρολογιών και υπόχρεος στην τήρηση ορισμένων όρων.Σε αυτούς συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, ότι

 • όλα τα στοιχεία που έχει κοινοποιήσει στην πλατφόρμα ή στην Chrono24, σχετικά με το πρόσωπό του και την επιχείρησή του, είναι αληθή
 • εμπορεύεται κατ' αποκλειστικότητα γνήσια προϊόντα αξιόπιστης προέλευσης
 • οι περιγραφές της κατάστασης των προϊόντων ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ενώ επισημαίνει, γραπτώς και με εικόνες, τα ενδεχομένως υφιστάμενα ελαττώματα
 • απαντά εντός 5 εργάσιμων, σε αιτήματα που λαμβάνει μέσω Email της Chrono24.

Η δίκαιη διεκπεραίωση της συναλλαγής είναι απόλυτη προτεραιότητα. Στην περίπτωση προβλημάτων, ο έμπορος αναζητεί από κοινού με τον πελάτη μία λύση που να ικανοποιεί αμφότερες τις πλευρές. Η παραβίαση ενός η περισσοτέρων από τους παρόντες όρους μπορεί να επιφέρει την προσωρινή ή οριστική απώλεια της σφραγίδας Trusted Seller ή - σε περίπτωση σοβαρών παραβιάσεων - της ιδιότητας μέλους στην Chrono24.
Πώς εμφανίζεται στον πωλητή η διεύθυνση Email μου;
Για λόγους προστασίας δεδομένων αποκρύπτουμε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πωλητή και αγοραστή, στα πλαίσια της επικοινωνίας μέσω του συστήματός μας. Όταν επικοινωνείτε με έναν πωλητή δεν του κοινοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση Email, η οποία ανωνυμοποιείται αυτόματα από το σύστημά μας.

Εφόσον συμφωνήσετε με τον πωλητή, αυτός μπορεί να ζητήσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Για τον σκοπό αυτό θα λάβετε μέσω Email έναν σύνδεσμο μετάβασης σε μία φόρμα προς συμπλήρωση στην ιστοσελίδα μας, με την οποία μπορείτε να του κοινοποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Εδώ βλέπετε ένα παράδειγμα ανωνυμοποιημένης διεύθυνσης Email:
41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com
Γιατί είναι οι διευθύνσεις Email ορισμένων μόνο πωλητών ανωνυμοποιημένες ενώ άλλων όχι;
Για τους πωλητές σε ορισμένες χώρες έχουμε ήδη εισάγει ένα ανωνυμοποιημένο σύστημα επικοινωνίας. Μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις εμφανίζονται οι διευθύνσεις Email κωδικοποιημένες. Σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε σύντομα το σύστημα επικοινωνίας μας σε όλες τις χώρες.

Πώληση ρολογιών στην Chrono24 ως ιδιώτης πωλητής

Πώς αναρτώ αγγελία για ένα ρολόι;
Με τη λειτουργία βοήθειας δημιουργίας αγγελίας αναρτάτε αγγελία για το ρολόι σας σε λίγα βήματα:
 1. Περιγράψτε λεπτομερώς το ρολόι σας. Όσο ακριβέστερη είναι η περιγραφή, τόσο ευκολότερα θα βρουν την αγγελία σας οι δυνητικοί αγοραστές.
 2. Προσθέστε στην αγγελία σας έως και 10 φωτογραφίες με διαφορετικές όψεις του ρολογιού. Έχετε έτοιμη την κάμερα και το ρολόι σας. Κατά τη δημιουργία της αγγελίας θα σας ζητηθεί να φωτογραφίσετε το ρολόι σας, ώστε να δείχνει 2 επιλεγμένες από εμάς ώρες, και να ανεβάσετε τις φωτογραφίες αυτές ως αποδεικτικό κατοχής. Οι φωτογραφίες αυτές θα δημοσιευθούν μετά και στην αγγελία σας.
 3. Εγγραφείτε ως πωλητής και συμπληρώστε τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, ώστε τα χρήματα να μπορούν να καταβληθούν απευθείας στον λογαριασμό σας.
Πόσο κοστίζει η πώληση στην Chrono24;
Στην Chrono24 αναρτάτε δωρεάν αγγελία για το ρολόι σας. Σε περίπτωση επιτυχούς πώλησης, η προμήθεια ανέρχεται σε 6,5% επί της τιμής πώλησης. Η προμήθεια αυτή είναι πληρωτέα μόνο εάν πουλήσετε το ρολόι σας με επιτυχία. Η παρακράτηση της προμήθειας πραγματοποιείται απευθείας με την εξόφληση της τιμής πώλησης σε εσάς. Λάβετε υπόψη ότι σε μεμονωμένες περιπτώσεις ο αγοραστής δεν μπορεί να πληρώσει μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης. Σε μια τέτοια περίπτωση σάς χρεώνουμε την προμήθεια πώλησης.
Δεν βρίσκω την αγγελία μου. Πότε θα ενεργοποιηθεί στην Chrono24;
Εάν δεν βρίσκετε την αγγελία σας στην Chrono24, αυτό μπορεί να οφείλεται στους εξής λόγους:
 1. Δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί μη αυτοματοποιημένος έλεγχος.
 2. Για την ασφάλεια όλων των χρηστών Chrono24 ελέγχουμε τις νέες αγγελίες με μη αυτόματα μέσα. Αυτός ο έλεγχος πραγματοποιείται τις εργάσιμες ημέρες, αλλά όχι το Σαββατοκύριακο. Η ενεργοποίηση διαρκεί κατά κανόνα 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες.
 3. Οι εικόνες επαλήθευσης δεν είναι σωστές. Σε αυτήν την περίπτωση λάβατε ένα email με την παράκληση να ενημερώσετε τις εικόνες επαλήθευσης στο προφίλ myChrono24.
 4. Ο λογαριασμός που διατηρείτε ως χρήστης δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Ελέγξτε, εάν κάνατε κλικ στον σύνδεσμο που λάβατε στο email ενεργοποίησης και επιβεβαιώσατε τον λογαριασμό που διατηρείτε ως χρήστης.
 5. Σε μερικές χώρες είναι απαραίτητη η επαλήθευση της ταυτότητας του ιδιώτη πωλητή. Ενδεχομένως η ταυτότητά σας δεν έχει ελεγχθεί ακόμα. Λάβετε υπόψη ότι η επαλήθευση των εγγράφων σας ταυτοπροσωπίας μπορεί να διαρκέσει 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες.
Ποια είναι η ακριβής διαδικασία της πώλησης;
Πουλήστε με ασφάλεια μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης στην Chrono24. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποστείλετε το ρολόι, αφού ο αγοραστής σας εμβάσει το αντίτιμο της αγοράς σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό. Μόλις το προϊόν φτάσει με ασφάλεια στον αγοραστή, θα σας καταβληθεί το αντίτιμο της αγοράς.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ενδέχεται ένας αγοραστής ή πωλητής να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία καταπίστευσης στη χώρα του. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αγοραστής σάς πληρώνει απευθείας. Ενημερώστε τον σχετικά με έναν τρόπο πληρωμής της επιλογής σας, π.χ. τραπεζικό έμβασμα ή PayPal.

Περισσότερες πληροφορίες για την πώληση με χρήση της υπηρεσίας καταπίστευσης θα βρείτε εδώ.
Ποιους τρόπους πληρωμής μπορώ να προσφέρω, εάν έχω βρει έναν αγοραστή;
Ο αγοραστής πληρώνει κατά κανόνα μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης στην Chrono24. Αυτό σημαίνει ότι μετά την παραγγελία του καταθέτει το αντίτιμο της αγοράς σε έναν ασφαλή καταπιστευματικό λογαριασμό. Στη συνέχεια στέλνετε το ρολόι στον αγοραστή και λαμβάνετε το αντίτιμο της αγοράς, μόλις το ρολόι φτάσει στον αγοραστή με ασφάλεια.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ενδέχεται ένας αγοραστής ή πωλητής να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία καταπίστευσης στη χώρα του. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αγοραστής σάς πληρώνει απευθείας. Μπορείτε για τον σκοπό αυτό να επιλέξετε έναν τρόπο πληρωμής, π.χ. τραπεζικό έμβασμα ή PayPal. Στη συνέχεια, η Chrono24 προωθεί τα στοιχεία πληρωμής σας στον αγοραστή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία καταπίστευσης θα βρείτε εδώ.

Φυσικά μπορείτε να παραδώσετε και προσωπικά το προϊόν στον αγοραστή. Σας συνιστούμε να επιλέξετε κάποιον χώρο που προστατεύεται ή παρακολουθείται όπως, για παράδειγμα, κάποιο κοσμηματοπωλείο. Και σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε την υπηρεσία καταπίστευσης ως ασφαλή τρόπο πληρωμής. Λάβετε επίσης υπόψη τις υποδείξεις ασφαλείας μας.
Τι συμβαίνει με την προμήθεια πώλησης, εάν η πώληση δεν πραγματοποιηθεί;
Εάν σας χρεώσαμε την προμήθεια πώλησης, παρόλο που δεν πουλήσατε το ρολόι σας, μπορείτε να ακυρώσετε την πώληση. Για τον σκοπό αυτό ανεβάστε ξανά στην επισκόπηση των πωλήσεών σας 2 φωτογραφίες του ρολογιού ως αποδεικτικό κατοχής.

Εάν πουλήσατε το ρολόι κάπου αλλού, παρουσιάστε επίσης ένα αποδεικτικό σχετικά.
Πότε είναι πληρωτέα η προμήθεια πώλησης;
Όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία καταπίστευσης για την αγγελία σας, η παρακράτηση της προμήθειας πραγματοποιείται απευθείας με την εξόφληση της τιμής πώλησης σε εσάς.

Όταν ο αγοραστής πληρώνει απευθείας σε εσάς, σάς χρεώνουμε την προμήθεια πώλησης. Εξοφλήστε το ποσό τιμολόγησης εντός 14 ημερών.
Τι είναι ο κωδικός αναφοράς;
Ο κωδικός αναφοράς αναφέρεται στο μοντέλο ή/και την έκδοση του μοντέλου του ρολογιού σας και μπορεί να αποτελείται από πολλούς αριθμητικούς και αλφαβητικούς χαρακτήρες. Σε ορισμένους κατασκευαστές ο κωδικός αναφοράς βρίσκεται εγχάρακτος στον πυθμένα της κάσας (δεν πρέπει να συγχέεται με τον αριθμό κάσας), στο κλείσιμο του μπρασελέ και σπάνια στο καντράν. Σε κάθε περίπτωση ο κωδικός αριθμός αναφοράς πρέπει να αναγράφεται στα συνοδευτικά έγγραφα του ρολογιού σας ή στο παραστατικό αγοράς. Εάν δεν βρίσκετε τον κωδικό αναφοράς, αναζητήστε στο διαδίκτυο το όνομα του κατασκευαστή που αναφέρεται στο καντράν και συγκρίνετε τις φωτογραφίες με το ρολόι σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις μία σύντομη έρευνα θα λύσει το πρόβλημα.
Τι πρέπει να δηλώσω για την κατάσταση του ρολογιού;
Τι σημαίνουν ειδικοί όροι όπως επαναλήπτης ή χρονογράφος;
Περιγραφές των κυριότερων ειδικών όρων θα βρείτε στο Λεξικό ρολογιών που προσφέρουμε.
Τι πρέπει να κάνω, εάν δεν μπορώ να ρυθμίσω τους απαιτούμενους χρόνους ασφαλείας;
Με τις εικόνες επαλήθευσης ελέγχουμε, εάν ένας πωλητής διαθέτει πράγματι το ρολόι που προσφέρει προς πώληση. Εάν δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το ρολόι στις προκαθορισμένες ώρες, μπορείτε να τις σημειώσετε σε ένα χαρτί και να το τοποθετήσετε δίπλα στο ρολόι σας. Στη συνέχεια ανεβάστε φωτογραφίες ως απόδειξη. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com
Πώς χρεώνονται τα αξεσουάρ;
Στην Chrono24, οι ιδιώτες προμηθευτές μπορούν να πουλήσουν τα αξεσουάρ δωρεάν. Για να δημιουργήσετε μια αγγελία, επιλέξτε από το μενού «Πώληση ρολογιού» και στη συνέχεια «Πώληση αξεσουάρ».
Μπορώ να αλλάξω τον τρόπο πληρωμής για την αγγελία εκ των υστέρων;
Εάν η πληρωμή για το τέλος καταχώρισης αγγελίας δεν λειτουργεί, μπορείτε να διακόψετε τη συναλλαγή και να επιστρέψετε στην Chrono24. Επιλέξτε εκεί έναν άλλο τρόπο πληρωμής. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, απευθυνθείτε στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com
Πότε μπορώ να ζητήσω τη διαγραφή της αγγελίας μου;
Το πότε και το πώς μπορείτε να διαγράψετε την αγγελία σας, εξαρτάται από τη μορφή της αγγελίας:
 1. Εάν πληρώσετε προμήθεια για την επιτυχή πώληση μέσω της Chrono24, τότε εντός του διαστήματος ισχύος της αγγελίας σας μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή της για έναν από τους ακόλουθους λόγους:
  • Το προϊόν πουλήθηκε
  • Το προϊόν υπέστη ζημιά ή καταστράφηκε
  • Το προϊόν εκλάπη
  • Άλλοι λόγοι, για τους οποίους δεν ευθύνομαι
  Μετά τη λήξη του διαστήματος ισχύος η αγγελία σας μπορεί να διαγραφεί. Για τον σκοπό αυτό θα χρειαστούμε ένα αποδεικτικό που θα πιστοποιεί πως το προϊόν εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατοχή σας.
 2. Εάν για τη δημοσίευση της αγγελίας σας προκαταβάλετε ένα τέλος καταχώρισης αγγελίας, τότε είναι δυνατό να διαγράψετε οποτεδήποτε την αγγελία σας.
Πόσο χρόνο θα παραμείνει η αγγελία μου online;
Το διάστημα για το οποίο η αγγελία σας παραμένει ενεργή, εξαρτάται από τη μορφή της προσφοράς:
 1. Εάν πληρώσετε προμήθεια εφόσον πραγματοποιηθεί επιτυχής πώληση μέσω της Chrono24, τότε η αγγελία σας θα παραμείνει αρχικά online στην Chrono24 για διάστημα 3 μηνών. Σε αυτό το διάστημα δεν επιτρέπεται να διαθέσετε προς πώληση ή να πουλήσετε το ρολόι σας αλλού. Εάν στο διάστημα αυτό δεν έχετε πουλήσει το ρολόι σας, μπορείτε να παρατείνετε την αγγελία σας για 3 ακόμα μήνες. Για τη διαγραφή της αγγελίας θα χρειαστούμε ένα αποδεικτικό που θα πιστοποιεί πως το προϊόν εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατοχή σας.
 2. Εάν για τη δημοσίευση της αγγελίας σας προκαταβάλλατε ένα τέλος καταχώρισης αγγελίας, τότε η αγγελία σας παραμένει online στην Chrono24 για διάστημα 6 μηνών. Μετά τη λήξη του χρονικού αυτού διαστήματος μπορούμε να διαγράψουμε την αγγελία σας, χωρίς ωστόσο να είμαστε υποχρεωμένοι.
Γιατί η Chrono24 ελέγχει για το διάστημα, για το οποίο έχω πληρώσει, εάν η αγγελία μου συνεχίζει να είναι επίκαιρη;
Στους επισκέπτες της αγοράς ρολογιών μας θέλουμε να προσφέρουμε πάντα την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Προκειμένου να διατηρήσουμε τις αγγελίες στην Chrono24 ενημερωμένες, ελέγχουμε κάθε 8 εβδομάδες μέσω email τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, για τα οποία έχουν καταχωρηθεί αγγελίες. Εάν δεν επιβεβαιώσετε την αγγελία σας, θα διαγραφεί αυτόματα μετά από μία εβδομάδα.
Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω ξανά την αγγελία μου, αφού διαγράφηκε από τον έλεγχο ενημέρωσης;
Ευχαρίστως θα ενεργοποιήσουμε εκ νέου την αγγελία σας. Στείλτε μας ένα σχετικό email στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com
Πώς μπορώ να στείλω με ασφάλεια το ρολόι μου ως ιδιώτης πωλητής;
Για να φτάσει με ασφάλεια το ρολόι σας στον παραλήπτη, λάβετε υπόψη τα εξής σημεία:

 • Συσκευασία: Επιλέξτε ένα σταθερό χαρτοκιβώτιο αποστολής σε κατάλληλο μέγεθος και χρησιμοποιήστε αρκετό υλικό συσκευασίας.
 • Διεύθυνση του παραλήπτη: Λάβετε πρώτα επιβεβαίωση της διεύθυνσης παράδοσης από τον αγοραστή σας. Φροντίστε ώστε να την τοποθετήσετε στο χαρτοκιβώτιο αποστολής έτσι ώστε να είναι ευανάγνωστη.
 • Ασφάλιση: Πληροφορηθείτε ήδη πριν από την αποστολή για την ασφάλιση αποστολής. Πρέπει να ισχύει οπωσδήποτε και για αντικείμενα αξίας όπως ρολόγια και να καλύπτει την πλήρη αξία τους έναντι ζημιών και απώλειας.
 • Εντοπισμός: Επιλέξτε έναν τρόπο αποστολής με παρακολούθηση αποστολής. Μετά την αποστολή ενημερώστε τον αγοραστή σχετικά με τον κωδικό εντοπισμού, για να μπορέσει να παρακολουθήσει την αποστολή.
Ένας αγοραστής δεν μου κάνει σοβαρή εντύπωση. Πώς πρέπει να συμπεριφερθώ;
Ζητήστε από τον αγοραστή να πληρώσει μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης στην Chrono24. Με τον τρόπο αυτό καταθέτει τα χρήματα πρώτα σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό. Μόλις ο αγοραστής αποκτήσει το ρολόι, θα σας εξοφληθεί το αντίτιμο της αγοράς. Μια καλή δυνατότητα είναι επίσης η πληρωμή μέσω PayPal. Για την παράδοση συναντηθείτε με τον αγοραστή σε έναν ασφαλή, δημόσιο χώρο, π.χ. σε μια τράπεζα.
Αγοράζει η Chrono24 απευθείας ρολόγια;
Ως διαδικτυακή αγορά, η Chrono24 φέρνει σε επαφή λάτρεις ρολογιών από όλο τον κόσμο. Η εμπορική συναλλαγή λαμβάνει χώρα πάντα ανάμεσα στον αγοραστή και τον πωλητή. Γι' αυτό τον λόγο δεν αγοράζουμε, εκτιμούμε ή ελέγχουμε τα προϊόντα. Συνιστούμε να πωλήσετε το ρολόι σας μέσω μιας αγγελίας ιδιώτη.
Γιατί δεν μπορώ να δω ως πωλητής τη διεύθυνση Email ενός ενδιαφερόμενου;
Για λόγους προστασίας δεδομένων αποκρύπτουμε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πωλητή και αγοραστή, στα πλαίσια της επικοινωνίας μέσω του συστήματός μας. Στο πλαίσιο αυτό οι διευθύνσεις Email ανωνυμοποιούνται αυτόματα. Έτσι σας προστατεύουμε από άτομα που θα θελήσουν να στοχοποιήσουν την πλατφόρμα μας εφαρμόζοντας μεθόδους phishing και άλλες κακόβουλες πρακτικές.

Εάν έχετε συμφωνήσει με έναν ενδιαφερόμενο, μπορείτε να ζητήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω μίας φόρμας, προκειμένου, για παράδειγμα, να μάθετε τη διεύθυνση αποστολής ή να του στείλετε ένα αίτημα πληρωμής μέσω PayPal. Θα βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο μετάβασης στη φόρμα σε κάθε Email, που θα λαμβάνετε από έναν ενδιαφερόμενο μέσω του συστήματός μας.

Εδώ βλέπετε ένα παράδειγμα ανωνυμοποιημένης διεύθυνσης Email:
41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com

myChrono24

Γιατί να εγγραφώ στην υπηρεσία myChrono24;

Αποκλειστικές προσφορές
Αποκτήστε πρόσβαση σε αγγελίες που προβάλλονται μόνο στους χρήστες myChrono24. Εξασφαλίστε αποκλειστική πρόσβαση σε αγγελίες ιδιωτών προμηθευτών κατά τις πρώτες ημέρες της δημοσίευσης.

Γρηγορότερα στον στόχο
Η myChrono24 μειώνει τον φόρτο εργασίας των εγγεγραμμένων χρηστών. Δεν χρειάζεται να καταχωρήσετε στοιχεία επιβεβαίωσης και η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης κάνει την αναζήτηση του ρολογιού που επιθυμείτε ακόμα πιο εύκολη.

Μείνετε πάντα ενημερωμένοι
Με τις αποθηκευμένες αναζητήσεις δεν θα σας ξεφεύγει καμία ενδιαφέρουσα αγγελία. Εσείς αποθηκεύετε την αναζήτησή σας και εμείς σας ειδοποιούμε μόλις υπάρξουν νέες αγγελίες.

Διατηρήστε μια ολοκληρωμένη εικόνα
Με τις προσωπικές σας σημειώσεις μπορείτε να παρακολουθείτε πάντα τις ελκυστικές αγγελίες.

Διαχειριστείτε άνετα τις αγγελίες
Στο προφίλ myChrono24 διαχειρίζεστε τις αγγελίες από ένα μέρος και με κατανοητό τρόπο.

Βρείτε εύκολα ξανά ενδιαφέρουσες αγγελίες
Στο χρονογράφημα myChrono24 καταγράφονται αυτόματα όλες οι αγγελίες που επισκεφθήκατε τελευταία. Έτσι μπορείτε να ξαναβρίσκετε γρήγορα τις ενδιαφέρουσες αγγελίες.

Πώς μπορώ να επεξεργαστώ ή να αλλάξω τις προσωπικές μου αγγελίες;
Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αγγελίες ιδιωτών σας στο προφίλ myChrono24 Αγγελίες. Με ένα κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο μπορείτε να αλλάξετε ή να διαγράψετε τις αγγελίες σας. Εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές που αφορούν στην τιμή, στον κατασκευαστή ή στο μοντέλο, απευθυνθείτε στο PrivateSeller@chrono24.com. Παρακαλούμε, λάβετε υπόψη, πως η αγγελία σας θα αφαιρεθεί οριστικά από τα αρχεία μας μόλις τη διαγράψετε.
Πώς μπορώ να επεξεργαστώ τα προσωπικά μου δεδομένα;
Συνδεθείτε με τη διεύθυνση Email (όνομα χρήστη) και τον κωδικό πρόσβασης στην περιοχή myChrono24. Στην ενότητα Τα δεδομένα μου μπορείτε να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία όπως όνομα, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου ή τον κωδικό πρόσβασής σας. Στην ενότητα Ρυθμίσεις μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της πύλης και του Email και να επιλέξετε τη γλώσσα στην οποία επιθυμείτε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Chrono24. Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε ή να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο.
Πώς σβήνω το λογαριασμό χρήστη μου myChrono24;
Για το σκοπό αυτό, επιλέξτε στο Προφίλ myChrono24 από το μενού Προφίλ την επιλογή «Διαγραφή λογαριασμού χρήστη». Λάβετε υπόψη ότι οι αποθηκευμένες αναζητήσεις σας, οι σημειώσεις σας και όλες οι αγγελίες σας θα διαγραφούν επίσης.

Επαγγελματική πώληση ρολογιών

Πώς μπορώ να εγγραφώ ως επαγγελματίας έμπορος;
Εγγραφείτε ως επαγγελματίας έμπορος στην Chrono24 σε λίγα μόνο βήματα:
 1. Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία
 2. Καταχωρήστε τα στοιχεία πληρωμής (πιστωτική κάρτα ή άμεση χρέωση SEPA εντός της Ευρώπης)
 3. Προωθήστε τα δικαιολογητικά έγγραφα
Πλέον μπορείτε να ανεβάσετε τις πρώτες αγγελίες. Προτού μπορέσετε να δημοσιεύσετε τις αγγελίες σας, ο λογαριασμός εμπόρου θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί από την Chrono24. Λάβετε υπόψη πως η ενεργοποίηση του λογαριασμού πραγματοποιείται μετά τον έλεγχο επαλήθευσης των στοιχείων και των εγγράφων. Για αυτό θα χρειαστεί να μας στείλετε αντίγραφα των ακόλουθων εγγράφων, μέσω της λειτουργίας μεταφόρτωσης αρχείων, email, φαξ ή ταχυδρομείου:
 • Απόσπασμα από το μητρώο εταιρειών ή δήλωση έναρξης επαγγέλματος
 • Αποδεικτικό διεύθυνσης υπό τη μορφή λογαριασμού ΔΕΚΟ, τηλεφώνου κ.ά.
Αξιοποιήστε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο διάρκειας 30 ημερών για να δοκιμάσετε εκτενώς την Chrono24.
Ποια μοντέλα τιμολόγησης υπάρχουν για επαγγελματίες εμπόρους;
Η Chrono24 προσφέρει διαφορετικά πακέτα για διαφορετικές ανάγκες. Μεταξύ άλλων, τα πακέτα διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τον αριθμό των περιλαμβανόμενων προσφορών και των εικόνων ανά προσφορά. Επιπλέον τα μοντέλα τιμολόγησης επηρεάζουν και την τοποθέτηση στις λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης και των τρεχουσών καλύτερων προσφορών στην αρχική σελίδα της Chrono24. Δυνατότητα πληρωμής με χρέωση ανά μήνα ή με ετήσια προκαταβολή. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.
Ποιος μπορεί να αποκτήσει το πακέτο Premium και ποια πλεονεκτήματα προσφέρει;
Προσφέρουμε το πακέτο Premium αποκλειστικά σε εμπόρους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην Chrono24 για τουλάχιστον ένα έτος. Επιπλέον ο έμπορος πρέπει να είναι Trusted Seller. Για τις προϋποθέσεις απόκτησης της ιδιότητας και της σφραγίδας Trusted Seller ανατρέξτε εδώ.

Το πακέτο Premium προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα. Αυξάνει τη συχνότητα εμφάνισης των αγγελιών σας στην αρχική σελίδα και στις λίστες αποτελεσμάτων αναζήτησης και σας παρέχει τη δυνατότητα ανάρτησης περισσότερων φωτογραφιών. Επιπρόσθετα όλες σας οι αγγελίες επισημαίνονται με το σύμβολο Premium Seller. Τα Top Offer σας επισημαίνονται στη λίστα αποτελεσμάτων με την ένδειξη TOP στη φωτογραφία. Στη σελίδα της αγγελίας οι ενδιαφερόμενοι θα βλέπουν αποκλειστικά τις δικές σας αγγελίες ρολογιών στην περιοχή «Μπορεί να σας ενδιαφέρουν και αυτά τα ρολόγια». Εκτός αυτού, εσείς επωφελείστε από προσφορές χωρίς διαφημίσεις, καθώς δίπλα στις αγγελίες σας δεν προβάλλονται διαφημιστικές καταχωρήσεις άλλων εμπόρων.
Πώς μπορώ να αναρτήσω τις αγγελίες μου;
Μπορείτε να ετοιμάσετε μόνος σας τις προσφορές σας ή να εισάγετε τα στοιχεία από τον ιστότοπό σας.

Δημιουργήστε μόνος σας τις προσφορές σας στην περιοχή εμπόρων. Για τον σκοπό αυτό, συμπληρώστε τη φόρμα Νέα προσφορά. Το ερωτηματολόγιό μας θα σας βοηθήσει να συντάξετε γρήγορα μία πλήρη περιγραφή του ρολογιού σας. Ανάλογα με το πακέτο που έχετε επιλέξει, για κάθε προσφορά μπορείτε να δημοσιεύσετε από 6 ως 16 φωτογραφίες.

Η εισαγωγή δεδομένων από τον ιστότοπό σας είναι δυνατή από 25 προσφορές και άνω στο πακέτο PRO-Listing. Με τον τρόπο αυτό τα δεδομένα σας εισάγονται πλήρως αυτόματα από τον ιστότοπό σας, ενώ ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.
Γιατί δεν μπορώ να δω ως πωλητής τη διεύθυνση Email ενός ενδιαφερόμενου;
Για λόγους προστασίας δεδομένων αποκρύπτουμε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πωλητή και αγοραστή, στα πλαίσια της επικοινωνίας μέσω του συστήματός μας. Στο πλαίσιο αυτό οι διευθύνσεις Email ανωνυμοποιούνται αυτόματα. Έτσι σας προστατεύουμε από άτομα που θα θελήσουν να στοχοποιήσουν την πλατφόρμα μας εφαρμόζοντας μεθόδους phishing και άλλες κακόβουλες πρακτικές.

Εάν έχετε συμφωνήσει με έναν ενδιαφερόμενο, μπορείτε να ζητήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω μίας φόρμας, προκειμένου, για παράδειγμα, να μάθετε τη διεύθυνση αποστολής ή να του στείλετε ένα αίτημα πληρωμής μέσω PayPal. Θα βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο μετάβασης στη φόρμα σε κάθε Email, που θα λαμβάνετε από έναν ενδιαφερόμενο μέσω του συστήματός μας.

Εδώ βλέπετε ένα παράδειγμα ανωνυμοποιημένης διεύθυνσης Email:
41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com

Προστασία αγοραστή της Chrono24

Τι είναι η προστασία αγοραστή της Chrono24;

Με την προστασία αγοραστή της Chrono24 είστε εξασφαλισμένοι και μετά την παραγγελία σας μέσω της Chrono24: Στην σπάνια περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο ζήτημα, μπορείτε να βασίζεστε στην υποστήριξή μας. Σας παρέχουμε υποστήριξη για την από κοινού με τον έμπορο εξεύρεση μίας ικανοποιητικής λύσης.

Απλά επικοινωνήστε μαζί μας εντός 14 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας σας.

Πότε ισχύει η προστασία αγοραστή της Chrono24;
Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την προστασία αγοραστή της Chrono24, όταν παραγγείλετε ένα ρολόι σε έμπορο μέσω της Chrono24. Η παραγγελία πρέπει να έχει δοθεί επίσημα μέσω του συστήματος της Chrono24. Από την προστασία αγοραστή εξαιρούνται οι αγορές, τις οποίες έχετε συμφωνήσει και πραγματοποιήσει αποκλειστικά απευθείας με τον έμπορο (π.χ. μέσω τηλεφώνου, email, υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων ή προσωπικά).

Λάβετε υπόψη ότι η προστασία αγοραστή της Chrono24 δεν μπορεί να καλύψει αγορές από ιδιώτες πωλητές.
Πόσο διαρκεί η προστασία αγοραστή της Chrono24;
Αν θέλετε να αναφέρετε κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας το αργότερο 14 ημέρες από την παραλαβή της παραγγελίας σας δηλώνοντας τον αριθμό παραγγελίας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας μας.

Watch Collection

Τι είναι η Watch Collection;
Στη Watch Collection μπορείτε να διαχειριστείτε και να φροντίσετε τη συλλογή ρολογιών σας online. Μπορείτε να προσθέσετε ρολόγια πολύ εύκολα, να καταχωρήσετε όσα στοιχεία θέλετε και να ανεβάσετε δικές σας φωτογραφίες για τα ρολόγια σας. Μπορείτε να κατανοήσετε την ιστορική εξέλιξη της αξίας και να παρακολουθήσετε τη μελλοντική εξέλιξη της αξίας τους. Έχετε επίσης τη δυνατότητα, όχι μόνο να φροντίσετε τη δική σας συλλογή, αλλά μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ρολόγια, τα οποία σας ενδιαφέρουν, αλλά δεν είναι ακόμα στην κατοχή σας.
Πρέπει το ρολόι να είναι στην κατοχή μου, για να μπορώ να το προσθέσω στη Watch Collection μου;
Όχι, μπορείτε επίσης να δείτε ρολόγια, τα οποία σας ενδιαφέρουν και παρακολουθήσετε την εξέλιξη της αξίας τους. Για τον σκοπό αυτό δηλώστε τον κωδικό αναφοράς ή τη μάρκα, το μοντέλο και την κατάσταση του ρολογιού και επιλέξτε «Αυτό το ρολόι δεν είναι στην κατοχή μου».
Πόσα ρολόγια μπορώ να προσθέσω στη Watch Collection μου;
Μπορείτε να προσθέσετε απεριόριστο αριθμό ρολογιών.
Γιατί υπάρχει ένα ρολόι στη Watch Collection μου, το οποίο δεν έχω προσθέσει εγώ;
Μόλις πραγματοποιηθεί μια αγορά ρολογιού μέσω της Chrono24, το ρολόι προστίθεται στη Watch Collection σας, για να μπορείτε να παρακολουθήσετε εύκολα την εξέλιξη της αξίας του ρολογιού αυτού.
Ποιες εκτιμώμενες αξίες βλέπω στη Watch Collection μου;
Στη Watch Collection σας βλέπετε τόσο την εκτιμώμενη αξία και την εξέλιξη της αξίας όλης της συλλογής ρολογιών σας όσο και κάθε μεμονωμένου ρολογιού.
Σε ποια χρονικά διαστήματα υπολογίζονται εκ νέου οι εκτιμώμενες αξίες;
Οι εκτιμώμενες αξίες υπολογίζονται εκ νέου καθημερινά. Ωστόσο, οι διακυμάνσεις δεν είναι καθημερινές, αλλά είναι ορατές σε μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Μπορούν οι άλλοι χρήστες να δουν τη Watch Collection μου;
Όχι, μόνο χρήστες, με τους οποίους έχετε μοιραστεί ενεργά τη Watch Collection σας, μπορούν να τη δουν.
Μπορώ να αποθηκεύσω προσωπικές πληροφορίες στη Watch Collection;
Ναι, σε κάθε ρολόι μπορείτε να προσθέσετε δικές σας φωτογραφίες ή σημειώσεις.
Μπορώ να προσθέσω και σπάνια ρολόγια;
Ναι, μπορείτε να προσθέσετε όλα τα ρολόγια στη Watch Collection σας, ώστε η συλλογή ρολογιών σας να είναι πλήρης. Ωστόσο, για σπάνια ρολόγια έχουμε δυστυχώς λίγα ή καθόλου στοιχεία. Μόλις όμως καταχωρηθούν συχνότερες αγγελίες για το ρολόι και υπάρξουν αρκετά στοιχεία, οι πληροφορίες αυτές εμφανίζονται αυτόματα στη Watch Collection.

Ερωτήσεις σχετικά με την υπηρεσία Trusted Checkout

Αγορά

Πρέπει να εγγραφώ πριν την αγορά στην Chrono24;
Ναι. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εάν έχετε ερωτήσεις, και να σας ενημερώνουμε για την τρέχουσα κατάσταση της παραγγελίας σας.
Πώς μπορώ να επικοινωνήσω απευθείας με τον έμπορο;
Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον έμπορο μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που ο ίδιος έχει δηλώσει. Για ερωτήσεις σχετικά με την παραγγελία σας μέσω της υπηρεσίας Trusted Checkout μπορείτε να απευθυνθείτε στην ομάδα υποστήριξής μας τηλεφωνικά (+49 721 96693-920) ή μέσω email ().
Τι κοστίζει η υπηρεσία Trusted Checkout;
Η υπηρεσία Trusted Checkout είναι χωρίς χρέωση.

Πληρωμή

Πώς μπορώ να πληρώσω για ένα προϊόν;
Μπορείτε να πληρώσετε μέσω πιστωτικής κάρτας (VISA ή MasterCard) ή μέσω εμβάσματος. Στη σελίδα της αγγελίας θα σας παρουσιαστούν οι δυνατοί τρόποι πληρωμής για ένα προϊόν.

Για τη διεκπεραίωση των πληρωμών συνεργαζόμαστε με τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών Mangopay. Η Mangopay είναι ένας πάροχος υπηρεσιών πληρωμών που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες σε σύνδεση και συνδέεται με τη γαλλική τράπεζα Credit Mutuel Arkea.

Αποστολή

Πόσο γρήγορα είναι διαθέσιμο το προϊόν;
Τα προϊόντα που προσφέρονται μέσω της υπηρεσίας Trusted Checkout είναι κατά κανόνα διαθέσιμα άμεσα ή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της εκάστοτε αγγελίας.
Πόσο διαρκεί η αποστολή και σε ποιο ύψος ανέρχονται τα έξοδα αποστολής;
Σε ένα αίτημα αγοραστή
Αφού δημιουργήσετε ένα αίτημα αγοραστή, ο έμπορος θα σας στείλει μια προσφορά, συμπεριλαμβανομένων του χρόνου παράδοσης και των εξόδων αποστολής.

Στην «Άμεση αγορά»
Στην «Άμεση αγορά», η διαθεσιμότητα και τα έξοδα αποστολής εμφανίζονται στη σελίδα της αγγελίας.
Από ποια μεταφορική εταιρεία θα παραδοθεί το προϊόν;
Γενικά, ο έμπορος αποφασίζει με ποια μεταφορική εταιρεία θα αποστείλει το προϊόν. Στην επιβεβαίωση αποστολής μπορείτε να δείτε τη μεταφορική εταιρεία που χρησιμοποιήθηκε.
Μπορώ να παρακολουθήσω την κατάσταση εξέλιξης της αποστολής;
Θα σας ειδοποιήσουμε, μόλις το προϊόν αποσταλεί, και θα σας στείλουμε μέσω email τον κωδικό εντοπισμού, εφόσον υπάρχει.
Είμαι ασφαλισμένος έναντι ζημιών κατά τη μεταφορά ή έναντι κλοπής;
Τα προϊόντα που παραγγέλλονται μέσω της υπηρεσίας Trusted Checkout ασφαλίζονται πάντα για την αποστολή, εφόσον δεν συμφωνήσετε διαφορετικά με τον έμπορο.
Μέχρι ποιο ποσό είναι ασφαλισμένη η αποστολή;
Γενικά, το προϊόν ασφαλίζεται κατά την αποστολή για όλο το ποσό της αξίας του.

Εγγύηση

Κατά την αγορά μέσω της υπηρεσίας Trusted Checkout έχω πρόσθετες αξιώσεις βάσει της νόμιμης εγγύησης και της εγγύησης κατασκευαστή;
Για την υπηρεσία Trusted Checkout ισχύουν οι διατάξεις που προβλέπονται από το νόμο σχετικά με τις εγγυήσεις. Επέκταση των αξιώσεων που απορρέουν από τη νόμιμη εγγύηση και την εγγύηση κατασκευαστή δεν υφίσταται.

Επιστροφή

Τι πρέπει να κάνω στην περίπτωση που θέλω να επιστρέψω το προϊόν;

Στην περίπτωση αγοράς μέσω της υπηρεσίας Trusted Checkout: Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε το δικαίωμα επιστροφής εντός 14 ημερών που έχετε, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξής μας, εντός 14 ημερών μετά την παράδοση του προϊόντος, τηλεφωνικά (+49 721 96693-920) ή μέσω email (). Εμείς θα τεκμηριώσουμε και θα επιβεβαιώσουμε ότι το αίτημά σας για υπαναχώρηση υποβάλλεται εμπρόθεσμα και θα δρομολογήσουμε τη διαδικασία.

Εάν πληρώσατε το ποσό αγοράς απευθείας στον έμπορο ή τον ιδιώτη πωλητή, επικοινωνήστε απευθείας μαζί του για την ακύρωση της συναλλαγής. Λάβετε υπόψη ότι σε περίπτωση αγοράς από έναν ιδιώτη πωλητή δεν υπάρχει νομικά ρυθμιζόμενο δικαίωμα επιστροφής.

Ποιον επιβαρύνουν τα έξοδα επιστροφής;
Επιβαρύνεστε με τα άμεσα έξοδα επιστροφής. Λάβετε υπόψη ότι, λόγω της ασφαλιστικής κάλυψης, τα έξοδα αποστολής μπορούν να ανέλθουν έως το ποσό των 250 ευρώ.
Είναι τα δεδομένα μου ασφαλή στην Chrono24;
Ναι. Χρησιμοποιούμε μέσα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από παραποίηση, μερική ή ολική απώλεια και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τρίτους. Λεπτομέρειες θα βρείτε στους Όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Τα δεδομένα μου κοινοποιούνται σε τρίτους;
Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά για τη διεκπεραίωση του αιτήματος αγοραστή ή της παραγγελίας σας. Τα δεδομένα δεν κοινοποιούνται σε τρίτα πρόσωπα που δεν συμμετέχουν στη συναλλαγή. Λεπτομέρειες θα βρείτε στους Όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Κατά την αναζήτησή σας δεν βρέθηκε κανένα αποτέλεσμα