Βοήθεια και Συχνές Ερωτήσεις της Chrono24

Καλύτερα χρησιμοποιήστε την αναζήτηση ελεύθερου κειμένου για να βρείτε γρήγορα απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας.

Στην Chrono24 μπορείτε να βρείτε το ρολόι που επιθυμείτε μέσω της γραμμής αναζήτησης. Η σελίδα των αποτελεσμάτων της αναζήτησης σας παρέχει τη δυνατότητα επιλογής πολλών, διαφορετικών φίλτρων.

Γραμμή αναζήτησης
Η γραμμή αναζήτησης είναι ο πλέον εύκολος τρόπος για να βρείτε ένα ρολόι, αφού ήδη κατά την καταχώριση εμφανίζονται αυτόματα προτάσεις που σχετίζονται με την αναζήτησή σας.

Σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης
Η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης προσφέρει διάφορες δυνατότητες: Μπορείτε για παράδειγμα να περιορίσετε τα αποτελέσματα επιλέγοντας μάρκα, μοντέλο, κωδικό αναφοράς ή διαθεσιμότητα. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης επιλέγοντας κατά τιμή, ημερομηνία ανάρτησης και σχετικότητα και δημοτικότητα.

Πατήστε Αποθήκευση αναζήτησης, για να δημιουργήσετε μια εντολή αναζήτησης και να ενημερώνεστε σχετικά με νέες αγγελίες μέσω email.
Αφού αναζητήσετε ένα προϊόν μέσω της γραμμής αναζήτησης, μπορείτε να περιορίσετε επιπρόσθετα τα αποτελέσματα της αναζήτησης με τα φίλτρα που θα βρείτε στη λίστα αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα περιορίστε τα αποτελέσματα επιλέγοντας μάρκα, μοντέλο, κατάσταση ή υλικό κατασκευής. Με ένα κλικ στο περισσότερα εμφανίζονται πρόσθετες επιλογές φίλτρων. Σε κάθε κατηγορία φίλτρου μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα πολλές επιλογές. Για να απενεργοποιήσετε ξανά ένα φίλτρο, απλά αφαιρέστε το αντίστοιχο άγκιστρο επιλογής.

Με το πεδίο επιλογών, στο δεξί άνω περιθώριο της λίστας, μπορείτε να προσαρμόσετε τη σειρά ταξινόμησης των αποτελεσμάτων: Επιλέξτε ανάμεσα σε τιμή, ημερομηνία ανάρτησης, σχετικότητα και δημοτικότητα. Μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση ταξινόμησης στις Ρυθμίσεις στο προφίλ myChrono24.
Ο κωδικός αναφοράς ενός πολυτελούς ρολογιού ταυτοποιεί με τρόπο αδιαμφησβήτητο το μοντέλο ρολογιού. Ορισμένοι κατασκευαστές ρολογιών (π.χ. η Breitling) καθορίζουν με αυτόν και την ακριβή παραλλαγή ρολογιού (π.χ. λουράκι ρολογιού, τύπος κουμπώματος κ.λπ.).

Αγορά ρολογιών

Γενικά

Υπάρχουν 2 τρόποι, για να αγοράσετε ένα ρολόι στην Chrono24:

Διεκπεραίωση μέσω της Chrono24:
Σε πολλές αγγελίες μπορείτε να αγοράσετε το ρολόι απευθείας μέσω της Chrono24. Για τον σκοπό αυτό κάντε κλικ στη σελίδα της αγγελίας στο πράσινο κουμπί «Αγορά». Καταθέτετε τα χρήματά σας σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή σε όλη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Απευθείας επικοινωνία με τον πωλητή:
Εάν ο πωλητής δεν προσφέρει τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πωλητή τηλεφωνικά ή χρησιμοποιώντας το κουμπί: «Επικοινωνία με τον πωλητή». Τους όρους σχετικά με την πληρωμή και την αποστολή μπορείτε να τους συμφωνήσετε απευθείας με τον πωλητή.

Λάβετε υπόψη ότι: Αντισυμβαλλόμενoς είναι σε κάθε περίπτωση ο πωλητής.
Στην τιμή πώλησης ενός ρολογιού περιλαμβάνονται διάφορες επιμέρους χρεώσεις. Αφενός για τη διαμόρφωση του κόστους σημασία έχει καθαυτή η τιμή του ρολογιού. Σε αυτήν προστίθενται, αφετέρου, πρόσθετες χρεώσεις για τη συσκευασία, την ασφάλιση, την αποστολή, τον ΦΠΑ ή τον ΦΠΑ εισαγωγής. Το ύψος των πρόσθετων χρεώσεων διαφέρει ανάλογα με το εάν παραγγείλετε το ρολόι σας από έναν πωλητή στη χώρα σας ή στο εξωτερικό. Για ακριβείς πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πωλητή.
Ναι. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σας εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εάν έχετε ερωτήσεις, και να σας ενημερώνουμε για την τρέχουσα κατάσταση της παραγγελίας σας.
Αντισυμβαλλόμενός σας είναι σε κάθε περίπτωση ο εκάστοτε έμπορος ή ιδιώτης πωλητής. Εάν επιλέξετε τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24, θα ενημερωθείτε σχετικά με τους όρους πώλησης κατά την εξέλιξη της διαδικασίας της συναλλαγής. Εάν αγοράσετε το ρολόι σας απευθείας από έναν έμπορο, λάβετε υπόψη τους σχετικούς ισχύοντες ΓΟΣ του εμπόρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Μπορείτε προς το παρόν να πληρώσετε είτε μέσω πιστωτικής κάρτας (VISA, MasterCard ή American Express), Affirm (προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ) ή μέσω εμβάσματος. Στη σελίδα της αγγελίας θα σας παρουσιαστούν οι δυνατοί τρόποι πληρωμής για ένα προϊόν.

Για τη διεκπεραίωση των πληρωμών συνεργαζόμαστε με τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών Mangopay. Η Mangopay είναι ένας πάροχος υπηρεσιών πληρωμών που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες σε σύνδεση και συνδέεται με τη γαλλική τράπεζα Credit Mutuel Arkea.
Εάν ένας πωλητής δεν απαντήσει σύντομα στο αίτημά σας, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Η Chrono24 είναι μια οnline πλατφόρμα με διεθνή δραστηριότητα με πωλητές από διάφορες χώρες. Στις εθνικές επίσημες αργίες και στις διακοπές πολλοί έμποροι έχουν κλειστά. Μια σχετική καθυστέρηση στην απάντηση των αιτημάτων είναι πιθανή και σε περιπτώσεις αυξημένης ζήτησης. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με τους πωλητές σε μία από τις γλώσσες που εμφανίζονται δίπλα από τη φόρμα και αφιερώστε χρόνο για να απαντήσετε στα μηνύματά σας.
Μπορείτε να αναφέρετε ένα ύποπτο προϊόν απευθείας στην αγγελία. Θα βρείτε τον σύνδεσμο Αναφορά αγγελίας σε κάθε αγγελία. Παρακαλούμε, περιγράψτε τα σημεία που κινούν τις υποψίες σας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Στη συνέχεια θα ελέγξουμε την αναφορά σας και θα δρομολογήσουμε τα απαραίτητα μέτρα, εφόσον χρειαστεί.
Στην Chrono24 ισχύει ο απόλυτος όρος, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται στους εμπόρους να διαθέτουν προς πώληση απομιμήσεις ρολογιών. Οι επαγγελματίες έμποροι ελέγχονται από εμάς και η πλειοψηφία διαθέτει προς πώληση πολυτελή ρολόγια με επιτυχία εδώ και χρόνια στην Chrono24. Το διακριτικό «Trusted Seller» είναι μια πρόσθετη ένδειξη για τη σοβαρότητα ενός εμπόρου. Εφόσον ένας έμπορος διαθέσει αποδεδειγμένα προς πώληση ένα αντίγραφο, τότε του επιβάλλεται από εμάς αποκλεισμός.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια πριν αγοράσετε το ρολόι που επιθυμείτε, ενημερωθείτε προηγουμένως για την πραγματική του αγοραία τιμή. Μάρκες ρολογιών όπως τα Rolex, Breitling και άλλα πολυτελή ρολόγια συνήθως δεν προσφέρονται για λίγες εκατοντάδες ευρώ. Γενικά ισχύει: Εάν μια προσφορά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή ή αμφιβάλλετε ως προς τη γνησιότητα του ρολογιού, είναι καλύτερο να μην προχωρήσετε στην αγορά. Αντί για αυτό αναφέρετέ μας τις υποψίες σας μέσω του συνδέσμου «Αναφορά αγγελίας» που θα βρείτε απευθείας στην αγγελία.

Λάβετε υπόψη ότι μερικές φορές κατά την επισκευή γνήσιων επώνυμων ρολογιών χρησιμοποιούνται ανταλλακτικά, τα οποία διαφέρουν από τα γνήσια εξαρτήματα που περιλαμβάνονταν αρχικά στο εκάστοτε συγκεκριμένο μοντέλο. Ειδικά στα Vintage ρολόγια υπάρχει ενίοτε έλλειψη ανταλλακτικών. Σε αυτή την περίπτωση ο έμπορος οφείλει να αναφέρει την αντικατάσταση των εξαρτημάτων.
Εάν η πώληση διεκπεραιωθεί απευθείας μέσω της Chrono24, μπορείτε να παραγγείλετε το ρολόι που θέλετε πατώντας το πράσινο μπουτόν «Αγορά». Με το «Επικοινωνήστε με τον πωλητή» έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε ερωτήσεις σχετικά με την αγγελία. Σε πολλούς πωλητές έχετε τη δυνατότητα να προτείνετε μια τιμή πατώντας το μπουτόν «Προτεινόμενη τιμή». Εάν είναι διαθέσιμο το μπουτόν «Ερωτήσεις για την αγγελία», τότε οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας είναι δημόσια ορατές σε όλους τους χρήστες της Chrono24.

Ο πωλητής λαμβάνει το μήνυμά σας πάντα μέσω email. Θα ενημερωθείτε για τον μέσο χρόνο απάντησης. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τον ακριβή χρόνο ανάγνωσης ή απάντησης της ερώτησής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεκπεραίωση μέσω της Chrono24 ανατρέξτε εδώ:

Τα προϊόντα είναι κατά κανόνα διαθέσιμα άμεσα ή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της εκάστοτε αγγελίας.

Αποστολή

Σε πολλές αγγελίες επαγγελματιών εμπόρων αναγράφονται στοιχεία για το χρόνο παράδοσης και τα έξοδα αποστολής. Οι ιδιώτες πωλητές σας στέλνουν πάντα μια προσφορά, στην οποία περιλαμβάνονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες.
Γενικά, ο έμπορος αποφασίζει με ποια μεταφορική εταιρεία θα αποστείλει το προϊόν. Στην εκάστοτε επιβεβαίωση αποστολής μπορείτε να δείτε τη μεταφορική εταιρεία που χρησιμοποιήθηκε.
Θα σας ειδοποιήσουμε, μόλις το προϊόν αποσταλεί, και θα σας στείλουμε μέσω email τον κωδικό εντοπισμού, εφόσον υπάρχει.
Εφόσον δεν συμφωνήσατε διαφορετικά με τον έμπορο, σε περίπτωση αγοράς με την προστασία αγοραστή Chrono24 κάθε ρολόι αποστέλλεται ασφαλισμένο για όλο το ποσό της αξίας του – ακόμα και από το εξωτερικό. Σε περίπτωση αγοράς από έναν ιδιώτη, για τις λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή πρέπει να συνεννοείστε απευθείας με τον πωλητή.
Το προϊόν ασφαλίζεται κατά την αποστολή για όλο το ποσό της αξίας του.

Αγορά από ιδιώτες πωλητές

Εάν θέλετε να αγοράσετε από έναν ιδιώτη πωλητή, η υπηρεσία καταπίστευσης στην Chrono24 είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος για να πληρώσετε το ρολόι. Καταθέτετε τα χρήματά σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα υποστήριξης της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας, σε περίπτωση που κάτι παρεκκλίνει από τα συμφωνηθέντα.

Στην περίπτωση που ο ιδιώτης πωλητής δεν προσφέρει την υπηρεσία καταπίστευσης στην Chrono24, σας συνιστούμε μια προσωπική συνάντηση σε έναν ασφαλή χώρο. Μια άμεση διεκπεραίωση στον επαγγελματικό χώρο ενός αξιόπιστου εμπόρου ρολογιών, ο οποίος μπορεί να ελέγξει το ρολόι απευθείας, είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος. Πιθανοί εναλλακτικοί τρόποι είναι η πληρωμή μέσω PayPal ή η χρήση υπηρεσίας καταπίστευσης από εξωτερικό πάροχο.

Αγορά από επαγγελματίες εμπόρους

Μια υπόσχεση εγγύησης είναι μια πρόσθετη, οικειοθελής παροχή του εμπόρου ή του κατασκευαστή με την οποία διαβεβαιώνει μια αντικειμενική αποζημίωση. Η δέσμευση εγγύησης αφορά κατά κανόνα στη λειτουργική ικανότητα επιμέρους εξαρτημάτων ή ολόκληρου του ρολογιού εντός ενός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος.

Και οι οnline έμποροι παρέχουν εν μέρει εγγυήσεις που καλύπτουν ορισμένες παροχές. Ενημερωθείτε εκ των προτέρων σχετικά με το τι καλύπτει η εγγύηση του εμπόρου και για ποιο χρονικό διάστημα ισχύει. Μετά την αγορά βεβαιωθείτε πως στην κάρτα εγγύησης αναγράφεται η ημερομηνία και πως φέρει σφραγίδα ή/και υπογραφή και πως η απόδειξη αντιστοιχεί στην κάρτα εγγύησης. Διαφορετικά η κάρτα εγγύησης μπορεί να μην γίνει αποδεκτή.
Κάθε έμπορος στην Chrono24 υπόκειται κατά την εγγραφή του σε ενδελεχή έλεγχο της ταυτότητας και της αξιοπιστίας του. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη βεβαίωση εμπορικής δραστηριότητας, καθώς και συστάσεις από άλλους εμπόρους. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις πελατών συνυπολογίζονται στην αξιολόγηση.
Οι έμποροι ρολογιών έχουν τη δυνατότητα στην Chrono24 να συστήνουν άλλους εμπόρους σε χρήστες. Στο πλαίσιο αυτής της δυνατότητας μπορούν να δίνουν έως και 10 συστάσεις. Τη δυνατότητα να συστήνουν άλλους εμπόρους και να λαμβάνουν συστάσεις έχουν, ωστόσο, μόνο έμποροι με τη διάκριση Trusted Seller.

Αγορά ρολογιών από το εξωτερικό

Η τιμή εμφανίζεται στην αγγελία όπως καταχωρήθηκε από τον πωλητή. Συνεπώς είναι πιθανές πρόσθετες επιβαρύνσεις, όπως τέλη εκτελωνισμού, φόροι, έξοδα αποστολής και ασφάλισης.

Αναφορικά με την ακριβή τιμή χρέωσης και τα περιλαμβανόμενα κόστη επικοινωνήστε με τον πωλητή του ρολογιού. Μπορεί να σας ενημερώσει και σχετικά με το εάν η μεταφορική εταιρεία αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας του εκτελωνισμού. Απευθυνθείτε στις αρμόδιες εθνικές τελωνειακές αρχές για να ενημερωθείτε σχετικά με τις ισχύουσες στη χώρα σας διατάξεις.

Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αγορά ρολογιών δεν υπόκειται σε δασμούς. Η εισαγωγή από τρίτη χώρα στην ΕΕ, για παράδειγμα από τις ΗΠΑ, επιβαρύνεται με ένα μικρό τέλος και τον ΦΠΑ της εισαγωγής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές της χώρας σας.
Όταν εισάγετε ένα προϊόν στη χώρα σας, μπορεί να προκύψουν δασμολογικές επιβαρύνσεις και ΦΠΑ εισαγωγής. Χρεώνονται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές και είναι πληρωτέα, μόλις το προϊόν φτάσει στη χώρα προορισμού. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές της χώρας σας.
Οι επιβαρύνσεις και οι φόροι χρεώνονται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές και είναι πληρωτέα, μόλις το προϊόν φτάσει στη χώρα προορισμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις πληρώνετε τις επιβαρύνσεις και τους φόρους που προκύπτουν κατά την παράδοση απευθείας στη μεταφορική εταιρεία.

Πληρωμή

Στις περισσότερες αγγελίες υπάρχει δυνατότητα πληρωμής μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24. Πληρώνετε μέσω πιστωτικής κάρτας ή εμβάσματος και καταθέτετε τα χρήματά σας στον καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου θα φυλαχθούν με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για την πληρωμή μέσω της Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Εάν δεν διεκπεραιώσετε την αγορά μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24, επικοινωνήστε απευθείας με τον πωλητή, προκειμένου να διευκρινίσετε τις λεπτομέρειες της πληρωμής.
Καταρχήν συνιστούμε τη διεκπεραίωση της συναλλαγής μέσω της ασφαλούς υπηρεσίας καταπίστευσης Chrono24. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να βασιστείτε στην αξιοπιστία των επαγγελματιών εμπόρων της πλατφόρμας μας. Γιατί κάθε έμπορος υποβάλλεται κατά την εγγραφή του σε ενδελεχή έλεγχο της ταυτότητας και της σοβαρότητάς του, μεταξύ άλλων βάσει της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και συστάσεων άλλων εμπόρων. Εάν ένας επαγγελματίας έμπορος προσφέρει επομένως ως τρόπο πληρωμής την προπληρωμή μέσω εμβάσματος, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αντίθετα, κατά την αγορά από έναν ιδιώτη πωλητή η προπληρωμή μέσω εμβάσματος δεν είναι ασφαλής μέθοδος. Εάν ο ιδιώτης πωλητής επιμένει στη χρήση αυτού του τρόπου πληρωμής και εσείς θέλετε οπωσδήποτε να αγοράσετε το συγκεκριμένο ρολόι, είναι προς το συμφέρον σας να ελέγξετε την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του πωλητή. Για παράδειγμα μπορείτε να ζητήσετε να σας αποστείλει συστάσεις ή πρόσθετες φωτογραφίες του ρολογιού ή προσωπικών εγγράφων. Μια πιθανή εναλλακτική στην προπληρωμή μέσω εμβάσματος είναι η χρήση εξωτερικής υπηρεσίας καταπίστευσης. Εάν έχετε γενικά αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία του πωλητή, είναι προτιμότερο να μην προβείτε στην αγορά.

Πολλοί πωλητές προσφέρουν τη διεκπεραίωση της συναλλαγής μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης Chrono24. Με αυτή καταβάλετε τα χρήματα στον καταπιστευματικό μας λογαριασμό, όπου παραμένουν ασφαλή μέχρι να παραλάβετε το ρολόι και να βεβαιωθείτε για την ποιότητά του. Η ομάδα υποστήριξής μας βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας φροντίζοντας για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της συναλλαγής. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία καταπίστευσης Chrono24 θα βρείτε εδώ:

Συνιστούμε την ασφαλή πληρωμή μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού της Chrono24. Στην πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας ή PayPal λάβετε υπόψη τα εξής:

Μπορείτε και εσείς να συμβάλετε στη μεγαλύτερη ασφάλεια, εάν κατά την οnline αγορά με χρήση πιστωτικής κάρτας τηρείτε ορισμένους κανόνες ασφαλείας. Βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε μια κρυπτογραφημένη σύνδεση. Αυτό φαίνεται από την ένδειξη https και το σύμβολο λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο (Browser). Ελέγχετε τακτικά τις καταστάσεις χρεώσεων της πιστωτικής σας κάρτας. Πολλοί πάροχοι πιστωτικών καρτών ακολουθούν μια πολιτική μηδενικής ευθύνης (Zero-Liability-Policy), με εξαίρεση περιπτώσεις αμέλειας. Αυτό σημαίνει πως ο πελάτης δεν ευθύνεται σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένων πληρωμών με την πιστωτική σας κάρτα ενημερώστε το ταχύτερο δυνατό τον εκδότη/πάροχο της πιστωτικής κάρτας. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους αγοράς με χρήση PayPal επικοινωνήστε απευθείας με την υπηρεσία πληρωμών PayPal. Λάβετε επίσης υπόψη ότι σε περίπτωση πληρωμής προς «Φίλους και οικογένεια» δεν καλύπτεστε από την προστασία αγοραστή της PayPal και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να σας παράσχουμε καμία υποστήριξη.
Στις περισσότερες αγγελίες υπάρχει δυνατότητα πληρωμής μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24. Καταθέτετε τα χρήματά σας στον καταπιστευματικό λογαριασμό, όπου φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να πάρετε το ρολόι στα χέρια σας. Η ομάδα της Chrono24 είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και φροντίζει για μια απρόσκοπτη αγορά. Περισσότερες πληροφορίες για την πληρωμή μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24 θα βρείτε εδώ:
Εάν η πληρωμή μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού Chrono24 δεν είναι δυνατή, λάβετε υπόψη τα εξής:

Πιθανώς στη χώρα σας διατίθενται και άλλες αξιόπιστες υπηρεσίες καταπίστευσης για τη διεκπεραίωση της συναλλαγής. Συγκεντρώστε εκ των προτέρων ακριβείς πληροφορίες στα πλαίσια της επιλογής μιας υπηρεσίας καταπίστευσης.

Για τη χρήση μιας υπηρεσίας καταπίστευσης πρέπει να συμφωνεί τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής. Εφόσον χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία καταπίστευσης, ζητήστε όλα τα στοιχεία απευθείας από τον πάροχο. Μη βασίζεστε σε προωθημένα email του πωλητή.

Επιστροφή

Πριν από την αγορά ενός ρολογιού πρέπει να ενημερωθείτε για τους ισχύοντες όρους επιστροφών του εμπόρου. Ορισμένοι έμποροι κάνουν δεκτές επιστροφές μόνο εφόσον οι αυτοκόλλητες ετικέτες ασφαλείας δεν έχουν αφαιρεθεί και η συσκευασία του ρολογιού δεν έχει ανοιχθεί. Για το δικό σας συμφέρον επιστρέψτε το ρολόι μόνο με ασφαλισμένη αποστολή και τηρήστε την αναφερόμενη προθεσμία που ισχύει για τις επιστροφές. Σας συνιστούμε, πριν στείλετε την επιστροφή, να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για να διευκρινίσετε επακριβώς τη διαδικασία.
Εάν πραγματοποιήσατε την πληρωμή μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης και θέλετε να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, απευθυνθείτε στην ομάδα υποστήριξης πελατών της εταιρείας μας εντός 14 ημερών τηλεφωνικά στον αριθμό +49 721 96693-920 ή μέσω email στη διεύθυνση . Εμείς θα τεκμηριώσουμε και θα επιβεβαιώσουμε ότι το αίτημά σας για υπαναχώρηση υποβάλλεται εμπρόθεσμα, θα δρομολογήσουμε τη διαδικασία και θα σας ενημερώσουμε αντίστοιχα.

Εάν καταβάλατε το αντίτιμο της αγοράς απευθείας στον έμπορο ή στον ιδιώτη πωλητή, επικοινωνήστε μαζί του σχετικά με την ακύρωση της συναλλαγής.

Λάβετε υπόψη ότι σε περίπτωση αγοράς από έναν ιδιώτη πωλητή δεν υπάρχει νομικά ρυθμιζόμενο δικαίωμα υπαναχώρησης ή επιστροφής.
Στην περίπτωση υπαναχώρησης επιβαρύνεστε με τα άμεσα έξοδα επιστροφής. Λάβετε υπόψη ότι, λόγω της ασφαλιστικής κάλυψης, τα έξοδα αποστολής μπορούν να ανέλθουν έως το ποσό των 250 ευρώ.

Certified

Ο όρος Certified αναφέρεται στη νέα μας υπηρεσία πιστοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας επαληθευμένοι ωρολογοποιοί ελέγχουν και πιστοποιούν τη γνησιότητα ρολογιών. Με αυτήν την υπηρεσία θέλουμε να προσφέρουμε στους αγοραστές ρολογιών στην πλατφόρμα μας μια ολοκληρωμένα ξέγνοιαστη εμπειρία αγοράς.
1. Δείτε τις αγγελίες με το εικονίδιο Certified
Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα Certified ρολόγια από το πράσινο εικονίδιο με τον χαρακτήρα «C» στα αποτελέσματα της αναζήτησης και στις εκάστοτε αγγελίες. Εννοείται πως μπορείτε να ταξινομήσετε τις αγγελίες χρησιμοποιώντας το φίλτρο Certified για να τις εντοπίσετε πιο γρήγορα. Εάν αποφασίσατε να αγοράσετε ένα Certified ρολόι, μπορείτε αμέσως να δείτε στη σελίδα της αγγελίας εάν η υπηρεσία Certified περιλαμβάνεται στην προσφορά ή εάν μπορεί να προστεθεί ως προαιρετική επιλογή κατά την παραγγελία. Βλέπε επίσης: Ποια η διαφορά μεταξύ των υπηρεσιών Certified inclusive και Certified optional;
2. Έλεγχος από έναν επαληθευμένο ωρολογοποιό
Πριν παραλάβετε το ρολόι, αυτό θα υποβληθεί σε έλεγχο και θα πιστοποιηθεί από έναν επαληθευμένο ωρολογοποιό. Μεταξύ άλλων, ελέγχεται εάν το ρολόι σας αντιστοιχεί σε όσα αναφέρονται στην αγγελία και εάν ανταποκρίνεται στον ορισμό της γνησιότητας της εταιρείας μας.
3. Λαμβάνετε το πιστοποιημένο σας ρολόι το οποίο συνοδεύεται από ψηφιακό πιστοποιητικό.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πιστοποίησης μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το νέο σας ρολόι είναι γνήσιο. Αυτό βεβαιώνεται με το πιστοποιητικό γνησιότητας που μπορείτε να κατεβάσετε ως ψηφιακό αρχείο αφού παραλάβετε το ρολόι σας.
Η Προστασία αγοραστή Chrono24 παρέχει ολοκληρωμένη εξασφάλιση της πληρωμής σας. Εάν έχετε αγοράσει από έναν επαγγελματία έμπορο φυλάσσουμε στον καταπιστευματικό λογαριασμό το ποσό που καταβάλατε για διάστημα 14 ημερών από την παραλαβή του ρολογιού σας. Τα χρήματά σας φυλάσσονται με ασφάλεια, μέχρι να βεβαιωθείτε για την ποιότητα του ρολογιού σας. Μόνο τότε τα χρήματα καταβάλλονται στον έμπορο. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι μπορείτε να κάνετε χρήση του νόμιμου δικαιώματος υπαναχώρησης και να επιστρέψετε το ρολόι σας στον έμπορο εντός 14 ημερών από την παραλαβή του χωρίς αιτιολόγηση.
Εάν έχετε αγοράσει το ρολόι σας από έναν ιδιώτη πωλητή, φυλάσσουμε το ποσό της αγοράς στον καταπιστευματικό μας λογαριασμό για 7 ημέρες από την παραλαβή του ρολογιού σας. Λάβετε, ωστόσο, υπόψη ότι κατά την αγορά από έναν ιδιώτη πωλητή δεν υφίσταται κανένα νόμιμο δικαίωμα υπαναχώρησης.
Ο όρος Certified αναφέρεται στη νέα μας υπηρεσία πιστοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας επαληθευμένοι ωρολογοποιοί ελέγχουν και πιστοποιούν τη γνησιότητα ρολογιών. Με αυτήν την υπηρεσία θέλουμε να προσφέρουμε στους αγοραστές πολυτελών ρολογιών στην πλατφόρμα μας μια ολοκληρωμένα ξέγνοιαστη εμπειρία αγοράς. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πιστοποίησης θα λάβετε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό γνησιότητας. Με αυτό βεβαιώνεται ότι το ρολόι ανταποκρίνεται στον ορισμό γνησιότητας της εταιρείας μας και στην κατάσταση που περιγράφεται στην αγγελία. Τα ρολόγια Certified συνοδεύονται από τριετή εγγύηση γνησιότητας. Βλέπε επίσης: Πώς υποβάλλεται το ρολόι σε έλεγχο;
Η πιστοποίηση είναι χωρίς επιβάρυνση για εσάς, εάν η υπηρεσία Certified συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του ρολογιού για το οποίο ενδιαφέρεστε. Σε αυτή την περίπτωση το ρολόι έχει ήδη πιστοποιηθεί από έναν επαληθευμένο ωρολογοποιό που βρίσκεται κοντά στον έμπορο. Βλέπε επίσης: Ποια η διαφορά μεταξύ των υπηρεσιών Certified inclusive και Certified optional;
Εάν επιλέξετε ένα ρολόι στο οποίο η υπηρεσία Certified παρέχεται προαιρετικά, μπορείτε να παραγγείλετε ξεχωριστά την πιστοποίηση έναντι πρόσθετης χρέωσης 199 €. Σε αυτή την περίπτωση το ρολόι θα υποβληθεί σε έλεγχο από τους ωρολογοποιούς μας πριν αποσταλεί σε εσάς. Βλέπε επίσης: Τι περιλαμβάνεται στην υπηρεσία Certified optional;
Εφόσον η πιστοποίηση συμπεριλαμβάνεται ήδη στην τιμή, θα λάβετε το ρολόι σας χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Εσείς θα καταβάλετε την τιμή αγοράς του ρολογιού ως συνήθως μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης.
Εφόσον επιθυμείτε να επιλέξετε επιπρόσθετα την πιστοποίηση, θα πληρώσετε την τιμή αγοράς του ρολογιού και το κόστος της πιστοποίησης που ανέρχεται στο ποσό των 199 €. Τιμολόγιο για την πιστοποίηση εκδίδουμε μόνο εφόσον το ζητήσετε ρητώς.
Εφόσον το ρολόι διαθέτει πιστοποίηση, φέρει ένα πράσινο εικονίδιο Certified στα αποτελέσματα της αναζήτησης και στη σελίδα της αγγελίας. Καθώς προσθέτουμε συνεχώς νέα ρολόγια στο πρόγραμμα Certified, αξίζει να ελέγχετε κατά διαστήματα εάν τα ρολόγια που σας ενδιαφέρουν φέρουν το εικονίδιο Certified.
Όλα τα Certified ρολόγια υποβάλλονται σε σχολαστικό έλεγχο σύμφωνα με προκαθορισμένα κριτήρια από επαληθευμένο ωρολογοποιό. Μόνο έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε με ασφάλεια τη γνησιότητα του ρολογιού.
Ο έλεγχος περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:
Έλεγχος γνησιότητας: Η γνησιότητα του ρολογιού ελέγχεται τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Επίσης ελέγχεται εάν το ρολόι ανταποκρίνεται στον ορισμό γνησιότητας της εταιρείας μας. Βλέπε επίσης: Πώς ορίζουμε τη γνησιότητα;
Έλεγχος κατάστασης: Ελέγχεται εάν η κατάσταση του ρολογιού αντιστοιχεί σε όσα αναφέρονται στην αγγελία. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται ένας γενικός έλεγχος των λειτουργιών, του μηχανισμού κουρδίσματος, του χρονογράφου και πολλών άλλων κριτηρίων. Βλέπε επίσης: Πώς ορίζουμε τη γνησιότητα;
Έλεγχος περιεχομένων παραδοτέας συσκευασίας: Τα περιεχόμενα της παραδοτέας συσκευασίας (π.χ. γνήσιο κουτί και έγγραφα) ελέγχονται ως προς την πληρότητα και την αντιστοιχία του μοντέλου αναφοράς.
Έλεγχος κλοπής: Ελέγχεται εάν ο σειριακός αριθμός του ρολογιού αναφέρεται στις κύριες βάσεις δεδομένων κλεμμένων ρολογιών. Κατ' αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται πως δεν υπάρχουν δηλωμένες κλοπές που αντιστοιχούν στον σειριακό αριθμό του ρολογιού.
Κάθε ωρολογοποιός που πιστοποιεί ρολόγια στο πλαίσιο της υπηρεσίας Certified υποβάλλεται προηγουμένως σε διαδικασία επαλήθευσης από εμάς. Έτσι διασφαλίζουμε ότι διαθέτει όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες και τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό. Μέσω στοχευμένων επιθεωρήσεων διασφαλίζουμε επίσης ότι ο έλεγχος πραγματοποιείται αποκλειστικά από ειδικούς και σύμφωνα με τα πρότυπά μας. Στην περίπτωση που διαπιστώσουμε παραλείψεις στη διαδικασία ελέγχου εννοείται ότι φέρουμε τους ωρολογοποιούς έναντι των ευθυνών τους. Βλέπε επίσης: Ποια η διαφορά μεταξύ των υπηρεσιών Certified inclusive και Certified optional;
Η πιστοποίηση, η οποία μπορεί να επιλεγεί προαιρετικά (Certified optional) διαρκεί κατά κανόνα 1-3 εργάσιμες. Ρολόγια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η υπηρεσία Certified έχουν ήδη πιστοποιηθεί και μπορούν να αποσταλούν απευθείας σε εσάς. Βλέπε επίσης: Ποια η διαφορά μεταξύ των υπηρεσιών Certified inclusive και Certified optional;
Το πιστοποιητικό γνησιότητας είναι ένα ψηφιακό έγγραφο που δεν μπορεί να χαθεί, να κλαπεί ή να καταστραφεί. Μόλις λάβετε το ρολόι θα βρείτε το αντίστοιχο πιστοποιητικό γνησιότητας στον λογαριασμό σας στην Chrono24. Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να το ανοίξετε είτε στην επιλογή μενού «Αγορά» είτε στη Watch Collection σας.
Ως κορυφαία παγκοσμίως πλατφόρμα αγοράς πολυτελών ρολογιών στοχεύουμε στον μέγιστο βαθμό διαφάνειας έναντι των πελατών μας. Για αυτό, στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης υποβάλλεται σε έλεγχο και αξιολόγηση της πιστότητας του με το γνήσιο προϊόν κάθε στοιχειώδες εξάρτημα του ρολογιού.
Σύμφωνα με τον ορισμό μας της γνησιότητας αξιολογούμε ένα ρολόι ως γνήσιο εφόσον είτε βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση (όπως παραδόθηκε από τον κατασκευαστή) ή περιέχει το πολύ δύο εξαρτήματα που δεν προέρχονται από τον κατασκευαστή και δεν φέρουν το εμπορικό σήμα. Αποδεκτά aftermarket εξαρτήματα είναι: Κορώνα, στεφάνη, δείκτες ή κουμπιά. Στο πλαίσιο της πιστοποίησης αυτά καταγράφονται και καταχωρούνται στις «Παρατηρήσεις». Η πιστοποίηση δεν είναι δυνατή για εξατομικευμένα ή τροποποιημένα ρολόγια όπως και για μη αυθεντικά ή παραποιημένα ρολόγια.
Για αναλυτικές πληροφορίες ανατρέξτε στο ενημερωτικό μας φυλλάδιο «Ορισμός γνησιότητας της Chrono24» που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας Certified.
Εφόσον κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι ένα ρολόι δεν είναι γνήσιο, τότε δεν μπορεί να πιστοποιηθεί η γνησιότητά του. Σε αυτή την περίπτωση θα ειδοποιηθείτε από την ομάδα υποστήριξης πελατών μας και θα σας επιστραφούν άμεσα τα χρήματα που καταβάλατε. Εφόσον έχετε προσθέσει στην παραγγελία σας ως πρόσθετη επιλογή την υπηρεσία Certified έναντι του ποσού των 199 € και αποδειχθεί ότι το ρολόι δεν είναι γνήσιο, εννοείται πως θα σας επιστραφεί το ποσό που καταβάλατε.
Εάν η υπηρεσία Certified συμπεριλαμβάνεται στην αγορά του ρολογιού σας, αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος έχει ήδη πραγματοποιηθεί και ότι η κατάσταση του ρολογιού αντιστοιχεί σε αυτήν που περιγράφεται στην αγγελία.Εάν προσθέσετε στην παραγγελία σας την υπηρεσία Certified ως προαιρετική επιλογή, ο έλεγχος διενεργείται από δικούς μας ωρολογοποιούς. Στην περίπτωση που διαπιστώσουν αποκλίσεις της κατάστασης του ρολογιού από αυτήν που περιγράφεται στην αγγελία (π.χ. άλλες γρατζουνιές) ή πως στο ρολόι έχουν τοποθετηθεί ουσιαστικά ανταλλακτικά εξαρτήματα χωρίς λογότυπο (π.χ. άλλο λουράκι ή δείκτες), θα επικοινωνήσουν μαζί σας.Σε αυτή την περίπτωση έχετε τις εξής τρεις δυνατότητες:1. Σας γνωστοποιείται το αποτέλεσμα της διαδικασίας πιστοποίησης και επιθυμείτε παρόλα αυτά να προβείτε στην αγορά του ρολογιού. Το ρολόι σας είναι έτοιμο προς αποστολή και θα σας αποσταλεί εντός των επόμενων 1-3 εργάσιμων.2. Η απόφαση για το εάν θα υπαναχωρήσετε από την αγορά λόγω των αποκλίσεων από την περιγραφόμενη κατάσταση είναι δική σας.Σε αυτή την περίπτωση θα αποστείλουμε το ρολόι πίσω στον πωλητή και θα σας επιστρέψουμε το ποσό που ήδη καταβάλατε από τον καταπιστευματικό μας λογαριασμό.3. Εφόσον το επιθυμείτε, θα επικοινωνήσουμε με τον πωλητή και θα του ζητήσουμε να σας επιστρέψει το αντίτιμο της αγοράς. Εάν συμφωνήσετε σε μειωμένη τιμή, μετά την παράδοση του ρολογιού θα σας επιστραφεί το επιμέρους ποσό της έκπτωσης μέσω του καταπιστευματικού λογαριασμού.
Ως προς το δικαίωμα επιστροφής στο πλαίσιο της υπηρεσίας Certified ισχύουν οι γενικοί όροι επιστροφών της εταιρείας μας. Εάν αγοράσετε από έναν επαγγελματία πωλητή, μπορείτε εντός διαστήματος 14 ημερών από την παραλαβή του ρολογιού σας να κάνετε χρήση του νόμιμου δικαιώματος σας υπαναχώρησης και να σας επιστραφεί γρήγορα και εύκολα το ποσό που καταβάλατε.
Κατά την αγορά από ιδιώτη δεν υφίσταται κανένα νόμιμο δικαίωμα υπαναχώρησης.
Όχι. Μια πιστοποίηση δεν συνιστά υποχρεωτικά απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά ενός ρολογιού στην Chrono24. Εάν η υπηρεσία Certified συμπεριλαμβάνεται ήδη σε ένα ρολόι, τότε δεν είναι δυνατή η αφαίρεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Για πολλά ρολόγια η υπηρεσία Certified μπορεί να προστεθεί ως προαιρετική επιλογή κατά την παραγγελία. Βλέπε επίσης: Ποια η διαφορά μεταξύ των υπηρεσιών Certified inclusive και Certified optional;
Τα ρολόγια στα οποία η υπηρεσία Certified συμπεριλαμβάνεται στην τιμή, έχουν ήδη πιστοποιηθεί από έναν συμβεβλημένο και επαληθευμένο από την Chrono24 ωρολογοποιό που βρίσκεται κοντά στον έμπορο. Όμως δεν έχουν όλοι οι έμποροι έναν επαληθευμένο ωρολογοποιό στην περιοχή τους. Για αυτό τον λόγο, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε την υπηρεσία Certified στην παραγγελία σας ως προαιρετική επιλογή έναντι πρόσθετης χρέωσης 199 €. Σε αυτή την περίπτωση το ρολόι θα υποβληθεί σε έλεγχο και θα πιστοποιηθεί από ωρολογοποιούς της εταιρείας μας. Βλέπε επίσης: Τι περιλαμβάνεται στην υπηρεσία Certified optional;
Ανεξάρτητα από το εάν αγοράσετε ένα ήδη πιστοποιημένο ρολόι ή ένα ρολόι για το οποίο μπορείτε να προσθέσετε ως προαιρετική επιλογή την υπηρεσία Certified – δεν υπάρχουν διαφορές ως προς τη διαδικασία και την ποιότητα της πιστοποίησης. Ο ορισμός γνησιότητας, η τυποποιημένη διαδικασία ελέγχου γνησιότητας και η επαλήθευση των ωρολογοποιών διασφαλίζουν την τήρηση των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας της εταιρείας μας. Βλέπε επίσης: Ποιος ελέγχει το ρολόι;
Εάν επιλέξετε προαιρετικά να προσθέσετε την υπηρεσία Certified στην παραγγελία σας, υπολογίζουμε μια πρόσθετη χρέωση 199 €, η οποία καλύπτει το κόστος της ασφαλισμένης αποστολής και της πιστοποίησης από ωρολογοποιούς της εταιρείας μας. Παρότι τα έξοδα αποστολής διαφέρουν ανάλογα με τον προορισμό παράδοσης, η χρέωση αφορά ένα πάγιο ποσό, ίδιο για όλους τους αγοραστές. Μόλις ολοκληρώσουν τη διαδικασία πιστοποίησης, οι ωρολογοποιοί μας θα σας αποστείλουν το ρολόι σας. Εννοείται ότι μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης θα λάβετε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό γνησιότητας που βεβαιώνει ότι το ρολόι σας είναι γνήσιο.
Ανεξάρτητα από το εάν αγοράσετε ένα ήδη πιστοποιημένο ρολόι ή ένα ρολόι για το οποίο μπορείτε να προσθέσετε ως προαιρετική επιλογή την υπηρεσία Certified – δεν υπάρχουν διαφορές ως προς τη διαδικασία και την ποιότητα της πιστοποίησης. Ο ορισμός γνησιότητας της εταιρείας μας, η τυποποιημένη διαδικασία ελέγχου γνησιότητας και επαλήθευσης των ωρολογοποιών διασφαλίζουν την τήρηση των υψηλών προδιαγραφών μας. Βλέπε επίσης: Ποιος ελέγχει το ρολόι;
Η υπηρεσία Certified inclusive είναι διαθέσιμη για ορισμένα ρολόγια από μια τιμή αγγελίας 1.000 €. Τα αντίστοιχα ρολόγια έχουν ήδη πιστοποιηθεί από έναν επαληθευμένο ωρολογοποιό που βρίσκεται κοντά στον έμπορο. Για τη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν υπάρχει καμία πρόσθετη επιβάρυνση για εσάς.
Η υπηρεσία Certified optional είναι διαθέσιμη για ορισμένα ρολόγια από μια τιμή αγγελίας 5.000 €. Για αυτά τα ρολόγια μπορείτε να προσθέσετε στην παραγγελία ως προαιρετική επιλογή την πιστοποίηση από εσωτερικούς ωρολογοποιούς μας έναντι πρόσθετης χρέωσης 199 €.
Το πιστοποιητικό γνησιότητας περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη μάρκα και το μοντέλο του ρολογιού καθώς και την ημερομηνία έκδοσης. Στο πιστοποιητικό αναγράφονται επίσης και ο σειριακός αριθμός, το έτος κατασκευής, ο αριθμός TC και ο κωδικός αναφοράς του ρολογιού. Εάν ο ωρολογοποιός διαπιστώσει κατά τον έλεγχο άλλες αποκλίσεις από το γνήσιο προϊόν ή την αντικατάσταση επιμέρους εξαρτημάτων, θα βρείτε πρόσθετες παρατηρήσεις σχετικά. Εννοείται πως μόνο εσείς μπορείτε να ανοίξετε το πιστοποιητικό γνησιότητας, αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην Chrono24.
Μαζί με το πιστοποιημένο σας ρολόι θα λάβετε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό γνησιότητας μαζί με μια εγγύηση γνησιότητας. Η εγγύηση αυτή αναφέρεται στον ορισμό γνησιότητας της εταιρείας μας και ισχύει για ένα έτος από την έκδοση του πιστοποιητικού. Εάν διαπιστώσετε ότι το ρολόι σας δεν ανταποκρίνεται στον ορισμό γνησιότητας της εταιρείας μας, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης πελατών μας. Αυτή θα εξετάσει αμέσως το ζήτημα που σας απασχολεί. Και κατά περίπτωση είτε θα σας επιστρέψουμε το πλήρες αντίτιμο αγοράς του ρολογιού είτε θα αντικαταστήσουμε το αντίστοιχο εξάρτημα, έτσι ώστε το ρολόι να αντιστοιχεί απόλυτα στον ορισμό γνησιότητας της εταιρείας μας. Βλέπε επίσης: Πώς ορίζουμε τη γνησιότητα;

Προστασία αγοραστή

Αν θέλετε να αναφέρετε κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε εντός 14 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας με την ομάδα υποστήριξης της Chrono24 δηλώνοντας τον αριθμό της παραγγελίας σας.
Η προστασία αγοραστή της Chrono24 περιλαμβάνει διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας, χάρη στις οποίες έχετε ολοκληρωμένη προστασία από την παραγγελία του ρολογιού σας μέχρι την πιθανή ακύρωση της συναλλαγής:

 • Πληρωμή μέσω υπηρεσίας καταπίστευσης
 • Εγγύηση γνησιότητας
 • Νόμιμη προθεσμία υπαναχώρησης εντός 14 ημερών
 • Αυστηρές προδιαγραφές εμπόρων
 • Ασφαλισμένη αποστολή
 • Ομάδα Quality & Security


Περισσότερες πληροφορίες για την προστασία αγοραστή της Chrono24 θα βρείτε στη διεύθυνση https://www.chrono24.de/about-us.htm.
Η προστασία αγοραστή της Chrono24 διατίθεται κατ' αρχήν χωρίς χρέωση για εσάς. Μόνο εάν για την πληρωμή μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης χρησιμοποιήσετε μια κάρτα American Express (Amex), θα χρεωθείτε με ένα πρόσθετο τέλος, αφού ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής συνεπάγεται ένα υψηλό κόστος για εμάς. Το εκάστοτε ύψος του τέλους θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της αγοράς κατά την επιλογή των διαθέσιμων τρόπων πληρωμής.
Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την προστασία αγοραστή, εάν παραγγείλετε ένα ρολόι σε έμπορο της Chrono24. Η παραγγελία πρέπει να έχει δοθεί μέσω του συστήματος της Chrono24. Στην περίπτωση που δεν πληρώσατε το ρολόι μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε εκ των υστέρων την προστασία αγοραστή.

Λάβετε υπόψη ότι η προστασία αγοραστή της Chrono24 δεν καλύπτει αγορές από ιδιώτες πωλητές.
Για την αγορά με προστασία αγοραστή ισχύουν οι διατάξεις που προβλέπονται από τον νόμο σχετικά με τις εγγυήσεις. Επέκταση των αξιώσεων που απορρέουν από τη νόμιμη εγγύηση και την εγγύηση κατασκευαστή δεν υφίσταται.
Εάν αγοράσατε το ρολόι σας με την προστασία αγοραστή, σε περίπτωση επιτυχούς ακύρωσης της συναλλαγής θα σας επιστρέψουμε το σύνολο του αντιτίμου αγοράς, καθώς και τα έξοδα αποστολής που έχετε ήδη πληρώσει.

Λάβετε ωστόσο υπόψη ότι πρέπει να αναλάβετε οι ίδιοι τα έξοδα για την επιστροφή, τα οποία λόγω της ασφαλιστικής κάλυψης μπορούν να ανέλθουν έως το ποσό των 250 ευρώ. Επιπλέον, πρέπει να φροντίσετε οι ίδιοι για την επιστροφή των δασμών στο αρμόδιο κεντρικό τελωνείο.
Trusted Checkout ήταν η πρώην ονομασία της προστασίας αγοραστή της Chrono24. Αλλάξαμε το όνομα για να είναι καλύτερα κατανοητό στους πελάτες μας. Εννοείται πως συνεχίζετε να επωφελείστε από τα συνήθη σας και πολλά ακόμα πλεονεκτήματα.

Η προστασία αγοραστή της Chrono24 περιλαμβάνει τις ακόλουθες υπηρεσίες ασφαλείας:
 • Πληρωμή μέσω υπηρεσίας καταπίστευσης
 • Εγγύηση γνησιότητας
 • Νόμιμη προθεσμία υπαναχώρησης εντός 14 ημερών
 • Αυστηρές προδιαγραφές εμπόρων
 • Ασφαλισμένη αποστολή
 • Ομάδα Quality & Security

Περισσότερες πληροφορίες για την προστασία αγοραστή της Chrono24 θα βρείτε στη διεύθυνση Προστασία αγοραστή

myChrono24

Γενικά

Ελάτε με την εγγραφή σας πιο κοντά στον κόσμο των ρολογιών πολυτελείας: Επικοινωνήστε γρήγορα και με ασφάλεια με πωλητές και χρησιμοποιήστε τις διάφορες δυνατότητες που σας προσφέρει το προσωπικό σας προφίλ. Όλες οι λειτουργίες εντός του λογαριασμού σας προβάλλονται ευκρινώς, έτσι ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των δεδομένων σας με μια ματιά.

Αγοράστε γρήγορα και με ασφάλεια

Με την myChrono24 έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε γρήγορα και με ασφάλεια το ρολόι των ονείρων σας από έναν έμπορο της επιλογής σας. Ο έμπορος μπορεί να απαντήσει απευθείας σε τυχόν ερωτήσεις σας.

Διατηρήστε μια ολοκληρωμένη εικόνα

Με το προφίλ myChrono24 μπορείτε να καταχωρείτε στις σημειώσεις σας ενδιαφέρουσες αγγελίες και να τις ξαναβρίσκετε γρήγορα. Αποθηκεύστε την αναζήτησή σας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι. Χάρη στο προφίλ myChrono24 δεν θα χάσετε ποτέ συναρπαστικές προσφορές, αφού σας ενημερώνουμε για τις νέες αγγελίες αμέσως μόλις αυτές αναρτηθούν.

Προσαρμόστε και διαχειριστείτε εύκολα τις αγγελίες σας

Με την Chrono24 η πώληση ρολογιών είναι εξίσου εύκολη υπόθεση όσο και η αγορά. Με το προφίλ myChrono24 δημιουργείτε εύκολα και γρήγορα μια αγγελία με την οποία μπορείτε σε λίγα μόλις βήματα να παρουσιάσετε το ρολόι σας στην πλατφόρμα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.chrono24.gr/info/mychrono24.htm
Συνδεθείτε με τη διεύθυνση email (όνομα χρήστη) και τον κωδικό πρόσβασης στο προφίλ myChrono24. Στην ενότητα Προφίλ μπορείτε να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία όπως όνομα, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου ή τον κωδικό πρόσβασής σας. Στην ενότητα Ρυθμίσεις μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της πύλης και του email και να επιλέξετε μια γλώσσα στην οποία επιθυμείτε να λαμβάνετε email από την Chrono24. Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε ή να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο.
Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στην ενότητα Προφίλ στο προφίλ myChrono24. Με ένα κλικ στο Αλλαγή κωδικού πρόσβασης στο κάτω περιθώριο της σελίδας, θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε τον παλιό και τον νέο σας κωδικό πρόσβασης. Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στο Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης. Θα λάβετε ένα email με οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας.
Για τον σκοπό αυτό, επιλέξτε στο Προφίλ myChrono24 από το μενού Προφίλ την επιλογή «Διαγραφή λογαριασμού χρήστη». Λάβετε υπόψη ότι οι σημειώσεις σας, η Watch Collection σας, οι αποθηκευμένες αναζητήσεις σας και όλες οι αγγελίες σας θα διαγραφούν επίσης.
Ναι, στην Chrono24 μπορείτε να διαβάζετε εύκολα και με ασφάλεια μηνύματα πωλητών και αγοραστών και να απαντάτε σε αυτά. Για τη χρήση της λειτουργίας μηνυμάτων είναι απαραίτητο να έχετε συνδεθεί στο προσωπικό σας προφίλ. Η πρόσβαση στα μηνύματά σας είναι δυνατή τόσο μέσα από τον ιστότοπο της Chrono24 όσο και μέσω της εφαρμογής για κινητές συσκευές.
Ασφάλεια και προστασία

Μέσω των μηνυμάτων μπορείτε να διεκπεραιώνετε με ασφάλεια παραγγελίες και πληρωμές. Δεν χρειάζεται να γνωστοποιήσετε σε αγοραστές ή πωλητές τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας και έτσι μπορείτε να επικοινωνείτε χωρίς διαβίβαση δεδομένων σε τρίτους. Έτσι τα δεδομένα σας και τα μηνύματα σας είναι ασφαλή σε εμάς.

Αποτελεσματική επικοινωνία

Στην Chrono24 μπορείτε να στέλνετε μηνύματα άμεσα, απλά και γρήγορα. Η χρήση κάποιου πρόσθετου προγράμματος email ή άλλων υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων δεν είναι απαραίτητη.

Παγκόσμια επικοινωνία

Μπορείτε να μεταφράσετε εύκολα στη γλώσσα σας μηνύματα που έχουν συνταχθεί σε άλλη γλώσσα με ένα κλικ στο κουμπί «Μετάφραση». Το συγκεκριμένο κουμπί θα το βρείτε κάτω από κάθε μήνυμα.

Όλα με μια ματιά

Έχετε εύκολα μια πλήρη εικόνα των μηνυμάτων σας. Μπορείτε να βλέπετε και να διαχειρίζεστε τόσο τις τρέχουσες όσο και τις παλαιότερες επικοινωνίες με αγοραστές και πωλητές. Επίσης μπορείτε να βλέπετε πάντα την τρέχουσα κατάσταση των αιτημάτων και παραγγελιών. Για τη δική σας προστασία, εδώ μπορείτε να βρείτε την επικοινωνία σας έως μια δεδομένη χρονική στιγμή – για την περίπτωση που ανακύψει κάποια διαφορά μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

Φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Αναγνωρίζουμε τα μη σοβαρά μηνύματα και σας προστατεύουμε από αυτά: Στο πλαίσιο της χρήσης των μηνυμάτων εντός της Chrono24, διενεργούμε αυτόματη και χειροκίνητη σάρωση και ανάλυση των μηνυμάτων που αποστέλλετε. Αυτό πραγματοποιείται για τον σκοπό:

 • της πρόληψης της απάτης
 • της αποκάλυψης παράνομων ενεργειών και παραβιάσεων των Γενικών Όρων Συναλλαγών της εταιρείας μας
 • καθώς και της βελτίωσης της επικοινωνίας και της υποστήριξης των πελατών.
 • Ναι, μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία με ένα απλό κλικ στο εικονίδιο συνδετήρα. Το μέγεθος του αρχείου δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 60 MB. Επιτρέπονται οι εξής τύποι αρχείων: pdf, txt, eml, mp4, mov, rtf, m4v, csv, wmv, doc, docx, xls, zip, odt, pages, rar, ppt, pptx, ods, jpg, jpeg, png, gif.
  Μπορείτε να διαχειρίζεστε και να αρχειοθετείτε μόνοι σας τα μηνύματα που αποστέλλετε και λαμβάνετε. Μπορείτε επίσης να μας αναθέσετε τη διαγραφή τους κατόπιν αιτήματός σας.
  Όχι, δεν μπορείτε να ανακαλέσετε μηνύματα που έχετε ήδη στείλει.
  Ναι, μπορείτε να ταξινομήσετε τα μηνύματα σας με τα φίλτρα Μη αναγνωσμένα, Αναπάντητα και Αρχείο. Επίσης μπορείτε να πραγματοποιείτε αναζήτηση των μηνυμάτων σας βάσει λέξεων κλειδιών ή βάσει τιμής.

  Σύνδεση μέσω Google / Apple

  Για την εγγραφή ή/και τη σύνδεσή σας στην Chrono24 έχετε τις ακόλουθες δυνατότητες:

  1. Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό Chrono24 με τη διεύθυνση email σας και έναν κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια συνδεθείτε στον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία σύνδεσης.
  2. Εγγραφείτε ή συνδεθείτε μέσω τρίτων παρόχων – όπως η Google ή η Apple. Σε αυτή την περίπτωση η επαλήθευση της ταυτότητας σας ως χρήστη πραγματοποιείται μέσω των στοιχείων σύνδεσης στην Google ή του Apple ID σας. Έτσι δεν χρειάζεται να καταχωρίσετε κανέναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας στην Chrono24 και θα μπορείτε να συνδέεστε εύκολα και γρήγορα.
  Σημείωση:Στο πλαίσιο της εγγραφής με το Apple ID σας λάβετε υπόψη και τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας «Απόκρυψη διεύθυνσης email».
  Ανεξάρτητα από το πώς έχετε εγγραφεί στην Chrono24 – με διεύθυνση email και κωδικό πρόσβασης ή μέσω των στοιχείων σύνδεσης στον λογαριασμό σας στην Google ή στην Apple – μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση email σας στο Προφίλ myChrono24, στο μενού «Προφίλ». Η αλλαγή της διεύθυνσης email σας δεν επηρεάζει τα στοιχεία σύνδεσής σας στην Google ή στην Apple. Αυτά μπορείτε να συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε ως συνήθως.
  Μήπως καταχωρίσατε μια άλλη διεύθυνση email για τη δημιουργία του λογαριασμού σας στην Chrono24, από αυτήν που χρησιμοποιήσατε τώρα για τη σύνδεση μέσω του λογαριασμού σας της Google ή της Apple; Εάν ναι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Διαγράψτε τον λογαριασμό σας στην Chrono24, που μόλις δημιουργήσατε με τη βοήθεια των στοιχείων σύνδεσής σας στην Google ή του Apple-ID σας. Για τον σκοπό αυτό, επιλέξτε στο Προφίλ myChrono24 από το μενού «Προφίλ» την επιλογή «Διαγραφή λογαριασμού χρήστη».
  2. Ξεκινήστε εκ νέου τη διαδικασία εγγραφής μέσω του λογαριασμού σας στην Google ή την Apple. Στην ερώτηση, εάν διαθέτετε ήδη έναν λογαριασμό στην Chrono24 επιλέξτε οπωσδήποτε «Ναι, έχω ήδη έναν λογαριασμό». Στη συνέχεια συμπληρώστε τη διεύθυνση email του λογαριασμού σας στην Chrono24.
  3. Ο λογαριασμός σας στην Chrono24 θα συνδεθεί με τα στοιχεία σύνδεσής σας στην Google ή το Apple ID σας. Πλέον έχετε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στον λογαριασμό σας.
  1. Ξεκινήστε τη διαδικασία εγγραφής μέσω του λογαριασμού σας στην Google ή την Apple. Στην ερώτηση, εάν διαθέτετε ήδη έναν λογαριασμό στην Chrono24 επιλέξτε οπωσδήποτε «Ναι, έχω ήδη έναν λογαριασμό». Σημείωση: Η μεταγενέστερη σύνδεση των λογαριασμών δεν είναι δυνατή.
  2. Συμπληρώστε τη διεύθυνση email του λογαριασμού σας στην Chrono24.
  3. Επαληθεύστε τη σύνδεση με το Google-Login ή το Apple-ID σας –
  και θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στον λογαριασμό σας.
  Ναι, μπορείτε να συνδέσετε με τον λογαριασμό σας στην Chrono24 όσα στοιχεία σύνδεσης στον λογαριασμό σας στην Google ή στην Apple θέλετε.
  Για να καταργήσετε τη σύνδεση του λογαριασμού σας στην Chrono24 με τα στοιχεία σύνδεσης στον λογαριασμό σας στην Google ή την Apple, ακολουθήστε τα παρακάτω τρία βήματα:
  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην Chrono24.
  2. Στο Προφίλ myChrono24 σας θα δείτε στο μενού «Προφίλ» τα στοιχεία σύνδεσης στον λογαριασμό με την Google / Apple, που έχετε συνδέσει με τον λογαριασμό σας στην Chrono24.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του καλαθιού αχρήστων για να καταργήσετε την εκάστοτε σύνδεση.
  Κατά κανόνα μπορείτε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας με τη διεύθυνση email σας και το ΡΙΝ σας. Μπορείτε να βρείτε τον κωδικό ΡΙΝ σας στο μενού «Προφίλ» στο προφίλ myChrono24.
  Έχετε συνδέσει τον λογαριασμό σας στην Chrono24 με στοιχεία σύνδεσης σε λογαριασμό σας στην Google ή στην Apple και δεν είστε βέβαιοι για το ποια διεύθυνση email έχει αποθηκευτεί εκεί; Ή χρησιμοποιείτε τη λειτουργία της Apple «Απόκρυψη διεύθυνσης email»; Τότε μπορείτε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας με τον κωδικό πελάτη που θα βρείτε στο μενού «Προφίλ» στο προφίλ myChrono24, ακριβώς κάτω από την εικόνα προφίλ σας.
  Κατά κανόνα, το Apple-ID σας είναι μια ιδιωτική διεύθυνση email που έχετε ορίσει. Αντ' αυτού μπορείτε να αποκρύψετε την ιδιωτική σας διεύθυνση email χρησιμοποιώντας μια εφάπαξ, τυχαία προτεινόμενη από την Apple διεύθυνση email (π.χ. 12312455915123@appleid.com). Όλα τα μηνύματα email που στέλνουμε σε αυτή τη διεύθυνση email θα προωθούνται αυτόματα στην ιδιωτική σας διεύθυνση email, την οποία διατηρείτε κατ΄αυτόν τον τρόπο μυστική.
  1. Ελέγξτε ξανά τον φάκελο εισερχομένων του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά, μέχρι να λάβετε το μήνυμα email με τον κωδικό επαλήθευσης.
  2. Δεν έχετε λάβει ακόμη κανένα μήνυμα από εμάς στον φάκελο εισερχομένων του email σας; Σε αυτή την περίπτωση ελέγξτε και τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (Spam).
  3. Ούτε και στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας δεν βρήκατε κανένα μήνυμά από εμάς; Τότε ζητήστε μέσω του συνδέσμου στη διαδικασία εγγραφής να σας αποσταλεί ξανά ένα μήνυμα email.
  Σημείωση: Ο κωδικός επαλήθευσης ταυτότητας ισχύει μόνο για 24 ώρες.

  Σημειώσεις και εντολές αναζήτησης

  Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αναζήτησης πάνω από τη λίστα αποτελεσμάτων για να προσθέσετε νέες εντολές αναζήτησης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσες εντολές αναζήτησης επιθυμείτε.
  Στο προφίλ myChrono24 θα βρείτε στις Αποθηκευμένες αναζητήσεις μια επισκόπηση των αποθηκευμένων σας εντολών αναζήτησης. Εδώ μπορείτε να προβάλετε τα τρέχοντα αποτελέσματα από τις επιμέρους αναζητήσεις σας, να διαγράψετε αναζητήσεις και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για τις αναζητήσεις. Με ένα κλικ στο Επεξεργασία μπορείτε να μετονομάσετε επιμέρους αναζητήσεις.
  Στον λογαριασμό σας στην Chrono24, στην καρτέλα «Σημειώσεις» θα βρείτε όλες τις καταχωρημένες αγγελίες, ώστε να μπορείτε να επανέρχεστε γρήγορα σε αυτές. Κάνοντας κλικ στην καρδιά επάνω δεξιά από την αγγελία, αυτή αποθηκεύεται στις προσωπικές σας σημειώσεις. Κάνοντας ξανά κλικ στην καρδιά, η αγγελία αφαιρείται από τις σημειώσεις σας. Εάν στο μεταξύ μία από τις αγγελίες δεν είναι πλέον διαθέσιμη, τότε δεν μπορείτε να την ανοίξετε.
  Στο Χρονογράφημα προβάλλονται τα ρολόγια που είδατε πιο πρόσφατα, έτσι ώστε να μπορείτε να ξαναβρείτε εύκολα αγγελίες που έχετε ήδη επισκεφθεί.

  Watch Collection

  Στη Watch Collection μπορείτε να καταχωρίσετε και να διαχειριστείτε τη συλλογή ρολογιών σας online. Μπορείτε να προσθέσετε ρολόγια πολύ εύκολα, να καταχωρίσετε όσα στοιχεία θέλετε και να ανεβάσετε δικές σας φωτογραφίες για τα ρολόγια σας. Στη Watch Collection σας μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την ιστορική εξέλιξη της αξίας καθώς και την μελλοντική εξέλιξη της αξίας της συλλογής σας. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ρολόγια, τα οποία σας ενδιαφέρουν, αλλά δεν είναι ακόμα στην κατοχή σας.
  Όχι, μπορείτε επίσης να βλέπετε τα ρολόγια, τα οποία σας ενδιαφέρουν και να παρακολουθείτε την εξέλιξη της αξίας τους. Για τον σκοπό αυτό δηλώστε τον κωδικό αναφοράς ή τη μάρκα, το μοντέλο και την κατάσταση του ρολογιού και επιλέξτε «Αυτό το ρολόι δεν είναι στην κατοχή μου».

  Μάθετε περισσότερα
  Μπορείτε να προσθέσετε απεριόριστο αριθμό ρολογιών.
  Μόλις αγοράσετε ένα ρολόι μέσω της Chrono24, το ρολόι προστίθεται στη Watch Collection σας, για να μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της αξίας του ρολογιού αυτού.
  Στη Watch Collection σας βλέπετε τόσο την εκτιμώμενη αξία και την εξέλιξη της αξίας κάθε επιμέρους ρολογιού όσο και όλης της συλλογής ρολογιών σας.
  Οι εκτιμώμενες αξίες υπολογίζονται εκ νέου καθημερινά. Ωστόσο, οι διακυμάνσεις δεν είναι καθημερινές, αλλά γίνονται ορατές σε μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  Ναι, σε κάθε ρολόι μπορείτε να προσθέσετε δικές σας φωτογραφίες ή σημειώσεις.
  Ναι, μπορείτε να προσθέσετε όλα τα ρολόγια στη Watch Collection σας, ώστε η συλλογή ρολογιών σας να είναι πλήρης. Ωστόσο, για σπάνια ρολόγια έχουμε δυστυχώς λίγα μόνο ή καθόλου διαθέσιμα στοιχεία. Μόλις όμως καταχωρηθούν συχνότερες αγγελίες για το ρολόι και υπάρξουν επαρκή στοιχεία, οι πληροφορίες αυτές εμφανίζονται αυτόματα στη Watch Collection.

  Πώληση ρολογιών ως ιδιώτης

  Γενικά

  Στην Chrono24 μπορείτε να αναρτήσετε μια δωρεάν αγγελία για το ρολόι σας. Σε περίπτωση επιτυχούς πώλησης, η προμήθεια ανέρχεται σε 6,5% επί της τιμής πώλησης. Η προμήθεια αυτή είναι πληρωτέα μόνο εάν πουλήσετε το ρολόι σας με επιτυχία. Η παρακράτηση της προμήθειας πραγματοποιείται απευθείας με την εξόφληση της τιμής πώλησης σε εσάς. Λάβετε υπόψη ότι σε μεμονωμένες περιπτώσεις ο αγοραστής δεν μπορεί να πληρώσει μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης. Σε μια τέτοια περίπτωση σάς χρεώνουμε την προμήθεια πώλησης.

  Μάθετε περισσότερα
  Στην Chrono24, οι ιδιώτες πωλητές μπορούν να πουλήσουν τα αξεσουάρ δωρεάν.

  Για να δημιουργήσετε μια αγγελία, επιλέξτε από το μενού Πώληση ρολογιού και στη συνέχεια Πώληση αξεσουάρ.
  Η αγγελία σας θα είναι αρχικά online στην Chrono24 για 3 μήνες. Εφόσον στο διάστημα αυτό δεν πουλήσετε το ρολόι σας, μπορούμε να παρατείνουμε την αγγελία σας για 3 ακόμα μήνες ή να τη διαγράψουμε. Για την παράταση της αγγελίας θα χρειαστούμε ενδεχομένως ένα αποδεικτικό που θα πιστοποιεί πως το ρολόι εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατοχή σας.
  Ως ιδιώτης πωλητής μπορείτε να δημοσιεύσετε έως και 10 αγγελίες ταυτόχρονα. Η επαγγελματική πώληση προϊόντων απαγορεύεται για ιδιώτες πωλητές. Για τον λόγο αυτό επιφυλασσόμαστε να μη δημοσιεύουμε αγγελίες ιδιωτών πωλητών, εάν δίνουν μια επαγγελματική εντύπωση.

  Εάν θέλετε να πουλήσετε ρολόγια επαγγελματικά στην Chrono24, μπορείτε να εγγραφείτε ως έμπορος. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
  Για τους συλλέκτες δεν ισχύουν ειδικοί όροι. Σε αυτή την περίπτωση αναρτήστε μια ξεχωριστή αγγελία για κάθε ρολόι.
  Ως διαδικτυακή αγορά, η Chrono24 φέρνει σε επαφή λάτρεις ρολογιών από όλο τον κόσμο. Η εμπορική συναλλαγή λαμβάνει χώρα πάντα ανάμεσα στον αγοραστή και τον πωλητή. Γι' αυτό τον λόγο δεν αγοράζουμε, εκτιμούμε ή ελέγχουμε τα προϊόντα. Συνιστούμε να πωλήσετε το ρολόι σας μέσω μιας αγγελίας.

  Ανάρτηση αγγελίας ρολογιού

  Με τη λειτουργία βοήθειας δημιουργίας αγγελίας μπορείτε να αναρτήσετε αγγελία για το ρολόι σας σε λίγα βήματα:
  1. Πρώτα συμπληρώστε τον κωδικό αναφοράς του ρολογιού σας στο πεδίο αναζήτησης. Ο οδηγός δημιουργίας και ανάρτησης αγγελιών αναγνωρίζει το μοντέλο και συμπληρώνει αυτόματα τη φόρμα.
  2. Τώρα περιγράψτε λεπτομερώς το ρολόι σας. Όσο ακριβέστερη είναι η περιγραφή, τόσο ευκολότερα θα βρουν την αγγελία σας οι δυνητικοί αγοραστές.
  3. Προσθέστε στην αγγελία σας έως και 10 φωτογραφίες με διαφορετικές όψεις του ρολογιού. Έχετε έτοιμη την κάμερα και το ρολόι σας. Κατά τη δημιουργία της αγγελίας θα σας ζητηθεί να φωτογραφίσετε το ρολόι σας, ώστε να δείχνει 2 επιλεγμένες από εμάς ώρες, και να ανεβάσετε τις φωτογραφίες αυτές ως αποδεικτικό κατοχής. Οι φωτογραφίες αυτές θα δημοσιευθούν μετά και στην αγγελία σας.
  4. Εγγραφείτε ως πωλητής και συμπληρώστε τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, ώστε τα χρήματα να μπορούν να καταβληθούν απευθείας στον λογαριασμό σας.
  Μάθετε περισσότερα
  Ο κωδικός αναφοράς αναφέρεται στο μοντέλο ή/και την έκδοση του μοντέλου του ρολογιού σας και μπορεί να αποτελείται από πολλούς αριθμητικούς και αλφαβητικούς χαρακτήρες. Σε ορισμένους κατασκευαστές ο κωδικός αναφοράς βρίσκεται εγχάρακτος στον πυθμένα της κάσας (δεν πρέπει να συγχέεται με τον αριθμό κάσας), στο κλείσιμο του μπρασελέ και σπάνια στο καντράν. Σε κάθε περίπτωση ο κωδικός αριθμός αναφοράς πρέπει να αναγράφεται στα συνοδευτικά έγγραφα του ρολογιού σας ή στο παραστατικό αγοράς. Εάν δεν βρίσκετε τον κωδικό αναφοράς, αναζητήστε στο διαδίκτυο το όνομα του κατασκευαστή που αναφέρεται στο καντράν και συγκρίνετε τις φωτογραφίες με το ρολόι σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις μία σύντομη έρευνα θα λύσει το πρόβλημα.
  Με τις εικόνες επαλήθευσης ελέγχουμε, εάν ένας πωλητής διαθέτει πράγματι το ρολόι που προσφέρει προς πώληση. Εάν δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το ρολόι στις προκαθορισμένες ώρες, μπορείτε να τις σημειώσετε σε ένα χαρτί και να το τοποθετήσετε δίπλα στο ρολόι σας. Στη συνέχεια ανεβάστε φωτογραφίες ως απόδειξη. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com
  Χρησιμοποιήστε τον δωρεάν υπολογισμό της αξίας στην Chrono24. Συγκρίνουμε το ρολόι σας με 500.000 αγγελίες από όλο τον κόσμο και σας δίνουμε μια προτεινόμενη τιμή, με την οποία μπορείτε να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης.

  Φυσικά μπορείτε επίσης να ψάξετε τις αγγελίες στην Chrono24 χειροκίνητα, για να συγκρίνετε τις τιμές. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε μια εκτίμηση της αξίας του ρολογιού σας σε χρυσοχόους και οίκους δημοπρασιών.

  Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να επιτύχετε υψηλότερη τιμή πώλησης, εάν αναρτήσετε μια online αγγελία για το ρολόι σας. Η τιμή, την οποία λαμβάνετε από τοπικούς οίκους δημοπρασιών και χρυσοχόους, είναι αντίθετα συνήθως πιο χαμηλή, καθώς κατά την αγορά πρέπει να συνυπολογίσουν το κέρδος τους.
  Περιγραφές των κυριότερων ειδικών όρων θα βρείτε στο Λεξικό ρολογιών που προσφέρουμε.
  Εάν δεν βρίσκετε την αγγελία σας στην Chrono24, αυτό μπορεί να οφείλεται στους εξής λόγους:
  1. Δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί μη αυτοματοποιημένος έλεγχος.
  2. Για την ασφάλεια όλων των χρηστών της Chrono24 ελέγχουμε με μη αυτοματοποιημένο τρόπο κάθε αγγελία. Αυτός ο έλεγχος πραγματοποιείται τις εργάσιμες ημέρες, αλλά όχι το Σαββατοκύριακο. Η ενεργοποίηση διαρκεί κατά κανόνα 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες.
  3. Οι εικόνες επαλήθευσης δεν είναι σωστές. Σε αυτή την περίπτωση θα έχετε λάβει ένα email που θα σας ζητά να ενημερώσετε τις εικόνες επαλήθευσης στον λογαριασμό σας στην Chrono24.
  4. Ο λογαριασμός που διατηρείτε ως χρήστης δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Ελέγξτε εάν κάνατε κλικ στον σύνδεσμο που λάβατε στο email ενεργοποίησης και εάν επιβεβαιώσατε τον λογαριασμό που διατηρείτε ως χρήστης.
  5. Σε μερικές χώρες είναι απαραίτητη η επαλήθευση της ταυτότητας του ιδιώτη πωλητή. Ενδεχομένως η ταυτότητά σας δεν έχει ελεγχθεί ακόμα. Λάβετε υπόψη ότι η επαλήθευση του εγγράφου ταυτοποίησης μπορεί να απαιτήσει 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες.
  6. Χρειαζόμαστε ακόμα τα φορολογικά στοιχεία σας: Εάν υπόκεισθε στην ΕΕ στην υποχρέωση φορολογίας, θα πρέπει να καταχωρίσετε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας.
  Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αγγελίες σας ως ιδιώτης στο προφίλ myChrono24 Αγγελίες. Με ένα κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο μπορείτε να αλλάξετε ή να διαγράψετε τις αγγελίες σας. Εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές που αφορούν στην τιμή, στον κατασκευαστή ή στο μοντέλο, απευθυνθείτε στο PrivateSeller@chrono24.com. Παρακαλούμε, λάβετε υπόψη, πως η αγγελία σας θα αφαιρεθεί οριστικά από τα αρχεία μας μόλις τη διαγράψετε.
  Εάν η πληρωμή για την αναβάθμιση στο πακέτο PREMIUM δεν λειτουργεί, μπορείτε να διακόψετε τη συναλλαγή και να επιστρέψετε στην Chrono24. Επιλέξτε εκεί έναν άλλο τρόπο πληρωμής. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, απευθυνθείτε στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com
  Η αγγελία σας θα είναι αρχικά online στην Chrono24 για 3 μήνες. Εάν στο διάστημα αυτό πουλήσετε το ρολόι σας εκτός της πλατφόρμας ή δεν επιθυμείτε να το πουλήσετε, μπορείτε οποτεδήποτε να διαγράψετε την αγγελία σας από τον λογαριασμό σας στην Chrono24.
  Στους επισκέπτες της αγοράς ρολογιών μας θέλουμε να προσφέρουμε πάντα την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Προκειμένου να διατηρήσουμε τις αγγελίες στην Chrono24 ενημερωμένες, ελέγχουμε κάθε 3 μήνες μέσω email τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, για τα οποία έχουν καταχωρηθεί αγγελίες. Εάν δεν επιβεβαιώσετε την αγγελία σας, αυτή θα διαγραφεί αυτόματα μετά από μία εβδομάδα.
  Ευχαρίστως θα ενεργοποιήσουμε εκ νέου την αγγελία σας. Στείλτε μας ένα σχετικό email στη διεύθυνση PrivateSeller@chrono24.com

  Πώληση

  Πουλήστε με ασφάλεια μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης στην Chrono24. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποστείλετε το ρολόι, αφού ο αγοραστής σας εμβάσει το αντίτιμο της αγοράς σε έναν καταπιστευματικό λογαριασμό. Μόλις το προϊόν φτάσει με ασφάλεια στον αγοραστή, θα σας καταβληθεί το αντίτιμο της αγοράς.

  Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ενδέχεται ένας αγοραστής ή πωλητής να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία καταπίστευσης στη χώρα του. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αγοραστής σάς πληρώνει απευθείας. Ενημερώστε τον σχετικά με έναν τρόπο πληρωμής της επιλογής σας, π.χ. τραπεζικό έμβασμα ή PayPal.

  Περισσότερες πληροφορίες για την πώληση με χρήση της υπηρεσίας καταπίστευσης θα βρείτε εδώ.
  Σε μια τέτοια περίπτωση, μην αναλάβετε περιττό κίνδυνο. Μπορείτε να προσφέρετε στον αγοραστή, π.χ. την πληρωμή μέσω PayPal. Πολύ σημαντικό: Στείλτε το προϊόν μόνον αφού έχετε προηγουμένως λάβει τα χρήματά σας και έχουν πιστωθεί οριστικά στον λογαριασμό σας. Μη βασίζεστε σε επιβεβαιώσεις πληρωμών μέσω email.

  Φυσικά μπορείτε να παραδώσετε και προσωπικά το ρολόι στον αγοραστή. Σας συνιστούμε να επιλέξετε κάποιον χώρο που προστατεύεται ή παρακολουθείται όπως, για παράδειγμα, κάποιο κοσμηματοπωλείο.
  Για λόγους προστασίας δεδομένων αποκρύπτουμε τις διευθύνσεις email του αγοραστή και πωλητή, στα πλαίσια της επικοινωνίας μέσω του συστήματός μας. Στο πλαίσιο αυτό οι διευθύνσεις email ανωνυμοποιούνται αυτόματα. Έτσι σας προστατεύουμε από άτομα που θα θελήσουν να στοχοποιήσουν την πλατφόρμα μας εφαρμόζοντας μεθόδους phishing και άλλες κακόβουλες πρακτικές.

  Εάν έχετε συμφωνήσει με έναν ενδιαφερόμενο, μπορείτε να ζητήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω μίας φόρμας, προκειμένου, για παράδειγμα, να μάθετε τη διεύθυνση αποστολής ή να του στείλετε ένα αίτημα πληρωμής μέσω PayPal. Θα βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο μετάβασης στη φόρμα σε κάθε email, που θα λαμβάνετε από έναν ενδιαφερόμενο μέσω του συστήματός μας.

  Εδώ βλέπετε ένα παράδειγμα ανωνυμοποιημένης διεύθυνσης email:
  41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com
  Ο αγοραστής πληρώνει κατά κανόνα μέσω της υπηρεσίας καταπίστευσης στην Chrono24. Αυτό σημαίνει ότι μετά την παραγγελία του καταθέτει το αντίτιμο της αγοράς σε έναν ασφαλή καταπιστευματικό λογαριασμό. Στη συνέχεια στέλνετε το ρολόι στον αγοραστή και λαμβάνετε το αντίτιμο της αγοράς, μόλις το ρολόι φτάσει στον αγοραστή με ασφάλεια.

  Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ενδέχεται ένας αγοραστής ή πωλητής να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία καταπίστευσης στη χώρα του. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αγοραστής σάς πληρώνει απευθείας. Μπορείτε για τον σκοπό αυτό να επιλέξετε έναν τρόπο πληρωμής, π.χ. τραπεζικό έμβασμα ή PayPal. Στη συνέχεια, η Chrono24 προωθεί τα στοιχεία πληρωμής σας στον αγοραστή.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία καταπίστευσης θα βρείτε εδώ.

  Φυσικά μπορείτε να παραδώσετε και προσωπικά το προϊόν στον αγοραστή. Σας συνιστούμε να επιλέξετε κάποιον χώρο που προστατεύεται ή παρακολουθείται όπως, για παράδειγμα, κάποιο κοσμηματοπωλείο. Και σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε την υπηρεσία καταπίστευσης ως ασφαλή τρόπο πληρωμής. Λάβετε επίσης υπόψη τις υποδείξεις ασφαλείας μας.
  Όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία καταπίστευσης για την αγγελία σας, η παρακράτηση της προμήθειας πραγματοποιείται απευθείας με την εξόφληση της τιμής πώλησης σε εσάς.

  Όταν ο αγοραστής πληρώνει απευθείας σε εσάς, σάς χρεώνουμε την προμήθεια πώλησης. Εξοφλήστε το ποσό τιμολόγησης εντός 14 ημερών.

  Μάθετε περισσότερα
  Εάν σας χρεώσαμε την προμήθεια πώλησης, παρόλο που δεν πουλήσατε το ρολόι σας, μπορείτε να ακυρώσετε την πώληση. Για τον σκοπό αυτό ανεβάστε ξανά στην επισκόπηση των πωλήσεών σας 2 φωτογραφίες του ρολογιού ως αποδεικτικό κατοχής.

  Εάν πουλήσατε το ρολόι κάπου αλλού, παρουσιάστε επίσης ένα αποδεικτικό σχετικά.
  Για να φτάσει με ασφάλεια το ρολόι σας στον παραλήπτη, λάβετε υπόψη τα εξής σημεία:

  • Συσκευασία: Επιλέξτε ένα σταθερό χαρτοκιβώτιο αποστολής σε κατάλληλο μέγεθος και χρησιμοποιήστε αρκετό υλικό συσκευασίας.
  • Διεύθυνση του παραλήπτη: Λάβετε πρώτα επιβεβαίωση της διεύθυνσης παράδοσης από τον αγοραστή σας. Φροντίστε ώστε να την τοποθετήσετε στο χαρτοκιβώτιο αποστολής έτσι ώστε να είναι ευανάγνωστη.
  • Ασφάλιση: Πληροφορηθείτε ήδη πριν από την αποστολή για την ασφάλιση αποστολής. Πρέπει να ισχύει οπωσδήποτε και για αντικείμενα αξίας όπως ρολόγια και να καλύπτει την πλήρη αξία τους έναντι ζημιών και απώλειας.
  • Εντοπισμός: Επιλέξτε έναν τρόπο αποστολής με παρακολούθηση αποστολής. Μετά την αποστολή ενημερώστε τον αγοραστή σχετικά με τον κωδικό εντοπισμού, για να μπορέσει να παρακολουθήσει την αποστολή.

  Certified

  Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα Certified είναι διαθέσιμο μόνο για ιδιώτες πωλητές στις ακόλουθες χώρες:
  • Βέλγιο
  • Βουλγαρία
  • Τσεχία
  • Δανία
  • Γερμανία
  • Εσθονία
  • Ελλάδα
  • Ισπανία
  • Γαλλία
  • Κροατία
  • Ιταλία
  • Λετονία
  • Λιθουανία
  • Λουξεμβούργο
  • Ουγγαρία
  • Ολλανδία
  • Αυστρία
  • Πολωνία
  • Πορτογαλία
  • Ρουμανία
  • Σλοβενία
  • Σλοβακία
  • Φινλανδία
  • Σουηδία
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • ΗΠΑ
  Ναι, για τους πωλητές η συμμετοχή είναι υποχρεωτική. Η υπηρεσία σας προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα:
 • Καλύπτουμε το κόστος για την ασφαλισμένη αποστολή στον ωρολογοποιό για τον έλεγχο και την πιστοποίηση και σας παρέχουμε μια ετικέτα αποστολής χωρίς χρέωση.
 • Καλύπτουμε επίσης το κόστος της ασφαλισμένης αποστολής προς τον αγοραστή μετά την πιστοποίηση.
 • Είστε προστατευμένοι από αβάσιμα παράπονα και επιστροφές, αφού μετά την πιστοποίηση ο αγοραστής στερείται αυτής της δυνατότητας.
 • Σε περίπτωση απώλειας του δέματος, φροντίζουμε εμείς για τις απαραίτητες ενέργειες.
 • Η αγγελία σας γίνεται πιο ελκυστική σε δυνητικούς αγοραστές, αφού η πιστοποίηση τους προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.
 • Θα λάβετε από εμάς μια ετικέτα αποστολής με τη σωστή διεύθυνση και μπορείτε να αναθέσετε την παραλαβή του δέματος από τη συνεργαζόμενη με εμάς μεταφορική εταιρεία ή να το στείλετε μόνοι σας.
  Εσείς ως πωλητής λαμβάνετε από εμάς μια ετικέτα αποστολής με την οποία μπορείτε να στείλετε το δέμα ασφαλισμένο. Σε περίπτωση απώλειας του ρολογιού κατά την αποστολή, θα φροντίσουμε εμείς για όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
  Η πιστοποίηση είναι δυνατή μόνο για ρολόγια που πληρούν τα εξής κριτήρια:
  • Η αναγραφόμενη στην αγγελία τιμή είναι μεταξύ 5.000 € και 25.000 €.
  • Το ρολόι προέρχεται από έναν από τους ακόλουθους κατασκευαστές:
   • A. Lange & Söhne
   • Alain Silberstein
   • Audemars Piguet
   • Baume & Mercier
   • Bell & Ross
   • Blancpain
   • Breguet
   • Breitling
   • Bulgari
   • Cartier
   • Chopard
   • Chronoswiss
   • Corum
   • Dior
   • Dubey & Schaldenbrand
   • Eberhard & Co.
   • Franck Muller
   • Girard Perregaux
   • Glashütte Original
   • Grand Seiko
   • Heuer
   • Hublot
   • IWC
   • Jaeger-LeCoultre
   • Longines
   • Maurice Lacroix
   • Meistersinger
   • Montblanc
   • NOMOS
   • Omega
   • Oris
   • Panerai
   • Parmigiani Fleurier
   • Patek Philippe
   • Paul Picot
   • Perrelet
   • Piaget
   • Porsche Design
   • Rado
   • Rolex
   • Seiko
   • Sinn
   • TAG Heuer
   • Tudor
   • Ulysse Nardin
   • Union Glashütte
   • Vacheron Constantin
   • Zenith
  Εξαρτάται από το ρολόι. Η πέρα από κάθε αμφιβολία τεκμηρίωση και πιστοποίηση της γνησιότητας vintage ρολογιών δεν είναι πάντα δυνατή.

  Πώληση ρολογιών ως επαγγελματίας έμπορος

  Έτσι μπορείτε σε λίγα μόνο βήματα να εγγραφείτε ως επαγγελματίας έμπορος στην Chrono24:
  1. Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία
  2. Καταχωρήστε τα στοιχεία πληρωμής (πιστωτική κάρτα ή άμεση χρέωση SEPA εντός της Ευρώπης)
  3. Διαβιβάστε τα έγγραφα ταυτοποίησης
  Πλέον μπορείτε να ανεβάσετε τις πρώτες αγγελίες. Προτού όμως οι αγγελίες σας δημοσιευτούν, ο λογαριασμός εμπόρου θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί από την Chrono24. Λάβετε υπόψη πως η ενεργοποίηση του λογαριασμού πραγματοποιείται αφού προηγουμένως ολοκληρώσουμε τον έλεγχο επαλήθευσης των στοιχείων και των εγγράφων σας. Για αυτό θα χρειαστεί να μας στείλετε αντίγραφα των ακόλουθων εγγράφων, μέσω της λειτουργίας μεταφόρτωσης (Upload), email, φαξ ή ταχυδρομείου:
  • Απόσπασμα από το μητρώο εταιρειών ή δήλωση έναρξης επαγγέλματος
  • Αποδεικτικό διεύθυνσης υπό τη μορφή λογαριασμού ΔΕΚΟ, τηλεφώνου κ.ά.
  Αξιοποιήστε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο διάρκειας 30 ημερών για να δοκιμάσετε εκτενώς την Chrono24 και να εγγραφείτε τώρα:
  Η Chrono24 διαθέτει τρία πακέτα με διαφορετικά μοντέλα τιμολόγησης, προσαρμοσμένα ακριβώς στις ανάγκες σας. Τα πακέτα Light, Pro και Premium διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τον αριθμό των περιλαμβανόμενων αγγελιών και της προμήθεια πώλησης. Μπορείτε να πληρώσετε για το πακέτο σας με χρέωση ανά μήνα ή με ετήσια προκαταβολή. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.
  Μπορείτε να αναρτήσετε μόνος σας τα ρολόγια σας ή να εισάγουμε εμείς τα στοιχεία από τον ιστότοπό σας. Στον Διαχειριστή Αγορών δημιουργείτε μόνοι σας τις αγγελίες σας – για τον σκοπό αυτό έχετε στη διάθεσή σας μια πληθώρα βοηθητικών λειτουργιών. Ανεξάρτητα από το πακέτο που έχετε επιλέξει μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε 16 φωτογραφίες στην αγγελία σας. Η εισαγωγή δεδομένων από τον ιστότοπό σας είναι δυνατή από 50 αγγελίες και άνω. Με τον τρόπο αυτό τα δεδομένα σας εισάγονται πλήρως αυτόματα από τον ιστότοπό σας, ενώ ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.
  Στην περίπτωση εισαγωγής δεδομένων, οι αγγελίες σας εισάγονται 1 προς 1 από τον εμπορικό σας ιστότοπο. Έτσι μετά την επόμενη εισαγωγή οι αλλαγές στον ιστότοπό σας προβάλλονται αυτόματα και στην Chrono24.

  Σε μια μη αυτόματη εισαγωγή, πρέπει να επεξεργάζεστε και να διαγράφετε μόνοι σας τις αγγελίες σας στο προφίλ εμπόρου. Για τον σκοπό αυτό επιλέξτε στο Οι αγγελίες μου την επιλογή Αλλαγή/Διαγραφή αγγελιών. Καταχωρίστε τις σχετικές αλλαγές στην φόρμα και στη συνέχεια αποθηκεύστε την αγγελία.
  Για τα αξεσουάρ προσφέρουμε ειδικούς όρους. 50 αγγελίες με αξεσουάρ χρεώνονται ως μία αγγελία ρολογιού.
  Για λόγους προστασίας δεδομένων αποκρύπτουμε τις διευθύνσεις email του αγοραστή και πωλητή, στα πλαίσια της επικοινωνίας μέσω του συστήματός μας. Στο πλαίσιο αυτό οι διευθύνσεις email ανωνυμοποιούνται αυτόματα προκειμένου να σας προστατεύουμε από άτομα που θα θελήσουν να στοχοποιήσουν την πλατφόρμα μας εφαρμόζοντας μεθόδους phishing και άλλες κακόβουλες πρακτικές.

  Εάν έχετε συμφωνήσει με έναν ενδιαφερόμενο, μπορείτε να ζητήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας του μέσω μιας φόρμας, προκειμένου, για παράδειγμα, να του στείλετε ένα αίτημα πληρωμής μέσω PayPal ή να μάθετε τη διεύθυνση αποστολής. Θα βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο μετάβασης στη φόρμα σε κάθε email, που θα λαμβάνετε από έναν ενδιαφερόμενο μέσω του συστήματός μας.

  Εδώ βλέπετε ένα παράδειγμα ανωνυμοποιημένης διεύθυνσης email:

  41d07ee4-9cb3-4893-ade2-012bb56efc88-1un98@reply.chrono24.com

  Προστασία προσωπικών δεδομένων

  Ναι. Χρησιμοποιούμε μέσα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από παραποίηση, μερική ή ολική απώλεια και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τρίτους. Λεπτομέρειες θα βρείτε στους Όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
  Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά για τη διεκπεραίωση του αιτήματος αγοραστή ή της παραγγελίας σας. Μια διαβίβαση των δεδομένων σε τρίτους πραγματοποιείται μόνο, εφόσον έχετε συναινέσει σε αυτήν στους Όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων της εταιρείας μας.

  DAC 7

  Ο όρος DAC 7 αναφέρεται στη νέα Οδηγία ΕΕ 2021/514. Βάσει αυτής είμαστε ως πλατφόρμα αγορών υποχρεωμένοι να διαβιβάζουμε στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Υπηρεσία Φορολογίας (Bundeszentralamt für Steuern /BZSt) πληροφορίες σχετικά με τα έσοδα των πωλητών στην πλατφόρμα μας. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε επίσης να διαβιβάσουμε και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) σας.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που διαβιβάζουμε θα βρείτε στη Δήλωση απορρήτου.

  Το αίτημα βασίζεται στην Οδηγία 2021/514 («DAC 7») της ΕΕ της 22 Μαρτίου 2021, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023.

  Πρόκειται για τα αρχικά των λέξεων «Directive on Administrative Cooperation».
  Αποθηκεύουμε τα δεδομένα για όσο διάστημα υφίσταται η σχετική νομική υποχρέωση.
  Όχι – εφόσον είστε εγγεγραμμένος στο μητρώο φορολογουμένων σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ. Αυτό ισχύει εάν σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ σας έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
  • Για εμπόρους και ιδιώτες πωλητές με έδρα εκτός της ΕΕ: εφόσον δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την φορολογική υποχρέωση, ρωτούμε εάν υπάρχει σχετικός ΑΦΜ.
  • Για εμπόρους και ιδιώτες πωλητές με έδρα εντός της ΕΕ: θεωρούμε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας ΑΦΜ που σχετίζεται με την εφαρμογή της Οδηγίας DAC 7 και είστε υποχρεωμένοι να μας τον γνωστοποιήσετε ειλικρινώς.
  Για τους ιδιώτες πωλητές της Chrono24 είμαστε υποχρεωμένοι να διαβιβάζουμε τα παρακάτω στοιχεία στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Υπηρεσία Φορολογίας (BZSt):
  • Όνομα και επώνυμο
  • Διεύθυνση (οδός, Ταχυδρομικός κώδικας, Τόπος, Χώρα)
  • Κάθε Αριθμό Φορολογικού Μητρώου που αποδόθηκε στον πωλητή και το εκάστοτε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο τον απέδωσε
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Το αναγνωριστικό του οικονομικού λογαριασμού
  • Οποιαδήποτε τέλη, προμήθειες ή φόρους έχουν παρακρατηθεί από εμάς ή υπολογιστεί κατά την περίοδο αναφοράς της δήλωσης
  • Τη συνολική αμοιβή που καταβλήθηκε ή πιστώθηκε κατά την περίοδο αναφοράς της δήλωσης
  • Τον αριθμό των δραστηριοτήτων για τις οποίες πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα αναφοράς της δήλωσης πληρωμή ή πίστωση

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που διαβιβάζουμε ανατρέξτε στη Δήλωση απορρήτου.
  Είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώνουμε στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Υπηρεσία Φορολογίας (BZSt) όλες τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται από το 2023 και στο εξής, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους πωλητές που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα μας και έχουν φορολογική έδρα στην ΕΕ.
  Οφείλουμε να παράσχουμε πληροφορίες σχετικά με όλους τους εγγεγραμμένους στα φορολογικά μητρώα της ΕΕ πωλητές, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους είτε πραγματοποίησαν τουλάχιστον 30 πωλήσεις στην πλατφόρμα μας είτε είχαν έσοδα τουλάχιστον 2.000 ευρώ.
  Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου, εφόσον πραγματοποιήσετε πωλήσεις ρολογιών μέσω της Chrono24 από το 2023 κι έπειτα - ακόμα κι εάν η αγγελία σας είχε δημοσιευτεί προγενέστερα.
  Θα πρέπει να καταχωρίσετε τον ΑΦΜ κάθε χώρας στης οποίας τα φορολογικά μητρώα έχετε εγγραφεί.
  Εφόσον έχετε εγγραφεί στα φορολογικά μητρώα μιας χώρας της ΕΕ, οφείλετε να καταχωρίσετε τον αντίστοιχο ΑΦΜ.
  Όχι, δεν παρακρατούμε ούτε αποδίδουμε τους φόρους για λογαριασμό σας. Απλά διαβιβάζουμε τα σημαντικά φορολογικά δεδομένα σχετικά με τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης.
  Τηρούμε αυστηρά τους ισχύοντες νόμους για την προστασία δεδομένων. Όλα τα δεδομένα που καταχωρίζετε στην Chrono24 κρυπτογραφούνται (SSL) και μεταδίδονται μέσω ασφαλούς διαδικτυακής σύνδεσης (HTTPS).
  Το φορολογικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την παροχή πληροφοριών στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Υπηρεσία Φορολογίας και δεν θα δημοσιευθούν.
  Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στη σελίδα καταχώρισης. Έχετε ήδη λάβει από εμάς τον σύνδεσμο μέσω email.
  Εάν διατηρείτε μόνιμη κατοικία στην ΕΕ, καταχωρίστε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της χώρας, στην οποία έχετε τον τόπο της μόνιμης κατοικίας σας. Εάν έχετε εγγραφεί στα φορολογικά μητρώα και άλλων χωρών της ΕΕ, καταχωρίστε και αυτούς τους ΑΦΜ. Εάν ο τόπος μόνιμης κατοικίας σας βρίσκεται εκτός της ΕΕ, μπορείτε να δηλώσετε εάν είστε εγγεγραμμένοι σε φορολογικά μητρώα κρατών μελών της ΕΕ.
  Ανάλογα με τη χώρα στην οποία έχετε τη μόνιμη κατοικία σας, μπορείτε να βρείτε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας (ΑΦΜ) σε διάφορα έγγραφα. Μια επισκόπηση των σχετικών εγγράφων είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του ΟΟΣΑ.
  Ακολουθήστε τον σύνδεσμο και επιλέξτε τη χώρα σας από τη λίστα. Στο σχετικό αρχείο PDF μπορείτε να δείτε πού θα βρείτε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας.
  Εάν καταχωρίσατε εκ παραδρομής έναν λανθασμένο αριθμό τον οποίο δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε μόνοι σας, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης πελατών μας.

  Υποχρέωση δήλωσης για αγορές που σχετίζονται με τη Γαλλία

  Οι διατάξεις του άρθρου 242 bis του «Code général des impôts» (CGI, γαλλικός φορολογικός κώδικας) του άρθρου 10 του νόμου N° 2018-898 (γνωστού και ως «Ecollab») της 23ης Οκτωβρίου 2018 για την καταπολέμηση της απάτης προβλέπουν ότι οι διαχειριστές διαδικτυακών πλατφορμών αγορών υπόκεινται στην ακόλουθη υποχρέωση υποβολής δήλωσης:
  • Ετήσια δήλωση στις γαλλικές φορολογικές αρχές σχετικά με τις συναλλαγές των δραστηριοποιούμενων στην πλατφόρμα πωλητών που σχετίζονται με τη Γαλλία
  • Ενημέρωση των πωλητών σχετικά με τη δήλωση που τους αφορά.
  Είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώνουμε στις γαλλικές φορολογικές αρχές πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της Chrono24, όταν ισχύει ένα από τα ακόλουθα κριτήρια:
  • Η αποστολή πραγματοποιήθηκε προς μια γαλλική διεύθυνση
  • Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από μια γαλλική διεύθυνση
  • Ο πωλητής έχει τον τόπο μόνιμης κατοικίας του στη Γαλλία ή διατηρεί επαγγελματική διεύθυνση εκεί – σε αυτή την περίπτωση, πέραν της αποστολής, υπόκειται σε υποχρέωση υποβολής δήλωσης και η προσωπική παράδοση εντός ή εκτός της Γαλλίας.

  Λάβατε από εμάς μήνυμα, το οποίο σας ενημερώνει ότι δηλώσαμε μία ή περισσότερες από τις πωλήσεις σας στις γαλλικές φορολογικές αρχές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φορολογικές υποχρεώσεις ή τις υποχρεώσεις κοινωνικής ασφάλισης ανατρέξτε στους ιστοτόπους των γαλλικών φορολογικών αρχών: www.impots.gouv.fr και www.urssaf.fr.
  Δεν μπορούμε ούτε μας επιτρέπεται να σας παράσχουμε συμβουλευτική υποστήριξη για φορολογικά θέματα. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δήλωση, απευθυνθείτε στην αρμόδια γαλλική φορολογική αρχή ή μιλήστε με τον φοροτεχνικό σας σύμβουλο.
  Σύμφωνα με τον γαλλικό νόμο για την καταπολέμηση της απάτης, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα ακόλουθα στοιχεία σχετικά με εσάς:
  • Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας, τον ΑΦΜ/ΦΠΑ ΕΕ ή τον αριθμό SIREN / SIRET,
  • το καθεστώς που έχετε δηλώσει – νομικό πρόσωπο, φυσικό πρόσωπο επιτηδευματίας ή φυσικό πρόσωπο με την ιδιότητα ιδιώτη πωλητή,
  • τον αριθμό καθώς και τη συνολική αξία των πωλήσεών σας που σχετίζονται με τη Γαλλία.

  Στο πλαίσιο αυτό όλα τα ποσά στρογγυλοποιούνται προς τον μεγαλύτερο ακέραιο αριθμό και καταχωρούνται σε ευρώ.
  Για τις πωλήσεις που πρέπει να δηλώνονται στις γαλλικές φορολογικές αρχές υπάρχει ένα ελάχιστο όριο – εάν οι ετήσιες πωλήσεις είναι λιγότερες από 20 ή η αξία τους είναι μικρότερη από 3.000 ευρώ, οι πωλήσεις δεν δηλώνονται από εμάς στις γαλλικές φορολογικές αρχές.
  Δεν μπορούμε ούτε μας επιτρέπεται να σας παράσχουμε φοροτεχνική υποστήριξη. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δήλωση, απευθυνθείτε στην αρμόδια γαλλική φορολογική αρχή ή μιλήστε με τον φοροτεχνικό σας σύμβουλο.
  Οι πωλήσεις που δηλώνουμε στις γαλλικές φορολογικές αρχές επιλέγονται με βάση
  • τη διεύθυνση που έχετε καταχωρίσει στον λογαριασμό σας στην Chrono24,
  • τον τόπο αποστολής και
  • τη διεύθυνση παράδοσης.

  Φροντίστε να διατηρείτε ενημερωμένα τα συγκεκριμένα στοιχεία στον λογαριασμό σας στην Chrono24. Ισχύουν οι Γενικοί όροι χρήσης της πλατφόρμας μας.
  Δεν μπορούμε ούτε μας επιτρέπεται να σας παράσχουμε συμβουλευτική υποστήριξη για φορολογικά θέματα. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δήλωση, απευθυνθείτε στην αρμόδια γαλλική φορολογική αρχή ή μιλήστε με τον φοροτεχνικό σας σύμβουλο.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φορολογικές ή/και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ανατρέξτε στους ιστοτόπους των γαλλικών φορολογικών αρχών: www.impots.gouv.fr και www.urssaf.fr.
  Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε, παρόλα αυτά, να είστε υποκείμενοι σε υποχρέωση φορολογίας ή/και κοινωνικής ασφάλισης στη Γαλλία. Παραδείγματα:
  • Η πώληση σε πελάτες με μόνιμη κατοικία στη Γαλλία ενδέχεται να συνεπάγεται υποχρεώσεις απόδοσης φόρου προστιθέμενης αξίας.
  • Έχετε συνήθη τόπο διαμονής ή μια εγκατάσταση της επιχείρησής σας στη Γαλλία.
  • Ως εργοδότης, υπάλληλος ή αυτοαπασχολούμενος στη Γαλλία θα μπορούσατε να έχετε υποχρέωση απόδοσης εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

  Εάν δεν είστε βέβαιοι για το εάν υπόκειστε σε ορισμένες φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις στη Γαλλία, απευθυνθείτε στις γαλλικές φορολογικές αρχές ή μιλήστε με τον φοροτεχνικό σας σύμβουλο.
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φορολογικές υποχρεώσεις ή αυτές που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση, ανατρέξτε στους ιστοστόπους των γαλλικών φορολογικών αρχών: www.impots.gouv.fr και www.urssaf.fr.
  Υποχρεούμαστε να δηλώσουμε τις πωλήσεις σας από το έτος 2019 κι έπειτα στις γαλλικές φορολογικές αρχές.
  Δεν μπορούμε ούτε μας επιτρέπεται να σας παράσχουμε συμβουλευτική υποστήριξη για φορολογικά θέματα. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη δήλωση, απευθυνθείτε στην αρμόδια γαλλική φορολογική αρχή ή μιλήστε με τον φοροτεχνικό σας σύμβουλο.
  Κατά την αναζήτησή σας δεν βρέθηκε κανένα αποτέλεσμα