Από το 2003 ηγέτες στην ασφαλή αγορά και πώληση ρολογιών
Πώληση ρολογιού - επιλέξτε τρόπο

Ως ιδιώτης

Πάνω από 2.500 επιτυχημένοι ιδιώτες πωλητές κάθε μήνα.

Πώληση ρολογιού

Ως επαγγελματίας

Ανοίξτε τις πόρτες του καταστήματός σας σε 500.000 λάτρεις ρολογιών καθημερινά.

Γίνετε έμπορος Chrono24
Δωρεάν υπολογισμός αξίας
Τι αξία έχει το ρολόι σας;

Αποστολή ενός ρολογιού

Έχετε πουλήσει ή πρόκειται να πουλήσετε ένα ρολόι; Οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να αποστείλετε το ρολόι σας με ασφάλεια στον αγοραστή. Απλά επιλέξτε διαδοχικά τα σημεία στη λίστα ελέγχου μας και βεβαιωθείτε έτσι με ασφάλεια ότι δεν έχετε ξεχάσει κάτι.

Λήψη λίστας ελέγχου σε μορφή PDF

Έξοδα αποστολής

Εάν σχεδιάζετε να πουλήσετε ένα ρολόι, πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη μερικά σημεία. Στην πρώτη θέση βρίσκεται συνήθως η τιμή, την οποία θέλει κάποιος να επιτύχει. Για να λάβετε το πλήρες ποσό που επιθυμείτε, συνυπολογίστε καλύτερα τα έξοδα αποστολής πριν τη δημιουργία μιας αγγελίας.

Μόλις αναρτηθεί η αγγελία για το ρολόι σας, οι δυνητικοί αγοραστές θα ρωτήσουν, εάν τα έξοδα αποστολής περιλαμβάνονται στην αναφερόμενη τιμή. Για να μη γίνει το ρολόι «εκ των υστέρων ακριβότερο» για τους αγοραστές, συνιστούμε να προσθέσετε από πριν στην τιμή, την οποία θέλετε να επιτύχετε, τα έξοδα αποστολής. Αυτό θα σας προσφέρει επίσης ένα επιπλέον περιθώριο για διαπραγματεύσεις στην τιμή.

Διατάξεις τελωνειακής νομοθεσίας

Για να φτάσει το ρολόι σας στον αγοραστή χωρίς καμία δυσκολία, είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθείτε σχετικά με τις διατάξεις της τελωνειακής νομοθεσίας της εκάστοτε χώρας και να επισυνάψετε τα απαραίτητα έγγραφα για την αποστολή. Πληροφορηθείτε σχετικά με το νομικό πλαίσιο (π.χ. για ένα λουράκι από αλιγάτορα). Δηλώστε την αποστολή σας εκ των προτέρων στο τελωνείο και διευκρινίστε με τον αγοραστή, ποιος θα αναλάβει τα έξοδα τελωνείου που ενδεχομένως προκύψουν.

Συσκευασία

Για να διασφαλίσετε ότι το ρολόι δεν θα υποστεί ζημιά κατά τη μεταφορά, πρέπει να φροντίσετε για ένα κατάλληλο μέγεθος συσκευασίας και κατάλληλο υλικό συσκευασίας σε επαρκή ποσότητα. Η συσκευασία δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη, διαφορετικά το κουτί και το ρολόι στο εσωτερικό της μπορεί να μετατοπιστούν βίαια. Χρησιμοποιήστε επαρκή ποσότητα υλικού συσκευασίας ή μονωτικού υλικού, όπως π.χ. αεροπλάστ, για να προστατεύσετε το ρολόι από κραδασμούς. Το ρολόι σας πρέπει να είναι σταθερά συσκευασμένο με το υλικό τόσο στο κουτί του όσο και στην εξωτερική συσκευασία.

Ασφάλιση

Αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερο σημαντικό και γι' αυτόν το λόγο σας συνιστούμε να ενημερωθείτε εκτενώς πριν την αποστολή σχετικά με την ασφάλιση του ρολογιού. Επιλέξτε έναν τρόπο αποστολής, στον οποίο το ρολόι σας θα είναι ασφαλισμένο για την πλήρη αξία του έναντι ζημιών ή απώλειας. Βεβαιωθείτε ότι η ασφάλιση ισχύει επίσης για αντικείμενα αξίας και ρολόγια.

Διεύθυνση του παραλήπτη

Ακόμα και αν φαίνεται αυτονόητο: Σημειώστε τη διεύθυνση σωστά, πλήρως και ευανάγνωστα πάνω στη συσκευασία ή το παραστατικό. Και βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση αποστολής αντιστοιχεί στη διεύθυνση που αναφέρεται στον λογαριασμό σας myChrono24. Εάν ο πωλητής σας αναφέρει μια διαφορετική διεύθυνση παράδοσης, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξής μας.

Εντοπισμός

Όταν αποστείλετε το ρολόι, μην παραλείψετε να ενημερώσετε τον αγοραστή σχετικά με τον κωδικό εντοπισμού της αποστολής. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να παρακολουθήσει την παράδοση και να είναι ενημερωμένος για την κατάστασή της.

Πουλήστε τώρα